Nieuws producten en concepten

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2011

Opleiding en ontwikkeling

Eén van de belangrijkste pijlers van de fitnessbranche is de deskundigheid van de medewerkers. Goede en periodieke (bij)scholing van personeel is daarin van uitzonderlijk belang.

Wij van body•LIFE hebben vakkennis en vakbekwaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom presenteren wij u op deze pagina’s een selectie van de beste opleiders van Nederland en Vlaanderen, en een overzicht van de opleidingen en bijscholingen van de maand augustus.

Opleidingen agenda 2011

19/08/2011 XCO® Basis opleiding Xcore & More

26/08/2011 Hercertificering

26/08/2011 XCO ® Kwartaal bijscholing 27

26/08/2011 XCO® Basis opleiding Xcore & More

27/08/2011 XCO ® Kwartaal bijscholing 27

27/08/2011 XCO® Kwartaal bijscholing Walking & Running

Online Opleidingenagenda

Kijk voor het actuele opleidingenaanbod op onze website. Hier treft u uitgebreide informatie over de verschillende opleidingen aangeboden door de hiernaast genoemde opleiders. Inclusief startdata en aanmeldingen.

www.bodylifebenelux.nl

Bent u opleider, en wilt u ook opgenomen worden in deze overzichtspagina

en uw opleidingen aanmelden voor de

opleidingenagenda? Neem dan contact met ons op 024-6423449 of mail naar

info@bodylifebenelux.nl

I body LIFE 5I2011

Fitnessmarktleider HealthCity start met LAPT!

HealthCity International heeft ruim 210 fitnessclubs in Nederland, België en Duitsland en dit aantal groeit snel. Op dit moment telt Nederland circa 400 à 500 Personal Trainers. Met de invoering van het LAPT concept bij HealthCity, zal het aantal Personal Trainers in Nederland naar alle waarschijnlijkheid verdrievoudigen. Dit biedt consumenten dus nog meer mogelijkheden om een kwalitatieve Personal Trainer te vinden.

Gefaseerde invoering

De introductie van LAPT bij HealthCity zal gefaseerd verlopen. Deze zomer wordt het PT concept geïmplementeerd in de Nederlandse clubs, vlak na de zomer in België en begin 2012 zal LAPT in Duitsland worden doorgevoerd. Ron van Laar, CFO HealthCity International: “LAPT is een cruciaal onderdeel van onze plannen om Personal Training succesvol in Europa uit te rollen.  Personal Training is een belangrijke service die we aan willen bieden aan leden om hun lichaam, gezondheid en uiteindelijk hun gehele leven te transformeren. Personal Training is daarnaast een zeer dankbaar en winstgevend beroep, dat we aan willen bieden aan mensen die graag in de fitnessbranche willen werken. Wat mij betreft is het LAPT systeem het meest uitgebreide training- en management systeem dat binnen de fitnessbranche wordt aangeboden. We zijn erg enthousiast over de samenwerking met LAPT en realiseren ons dat dit een enorme bijdrage zal zijn in de groei en het succes van Personal Training bij HealthCity.”

Intensieve begeleiding

LAPT International is tevens zeer verheugd over het feit dat HealthCity start met LAPT. Erwin Korst, directeur LAPT: “Fitnessclubs die starten met LAPT kunnen rekenen op een intensieve begeleiding van LAPT. Naast de sterke merknaam wordt er ook gezorgd voor complete opleidingen, conventies, workshops en webinars om de PT-er en klant succesvol te maken en te houden. HealthCity is een keten met naam en faam en is de snelst groeiende fitnessketen van Europa. HealthCity biedt Personal Trainers in de toekomst diverse business modellen aan om hun vak uit te oefenen.”

RE-SIZE

LAPT heeft een aantal zeer populaire en specifieke Personal Training programma’s gestandaardiseerd en uitgewerkt in een compleet concept. Deze LAPT concepten zijn exclusief voor LAPT licentiehouders aan te schaffen. Ieder concept omvat:

1. Een specifiek programma waarin de trainingsmethoden compleet zijn uitgewerkt en beschreven. Dit omvat onder meer kant-en-klare lesprogramma’s.

2. Een doorgaans tweedaagse basisopleiding voor Personal Trainers, met daarnaast steeds terugkerende workshops.

3. Een specifieke brand, plus een pakket aan marketing en sales tools om het programma actief te promoten en te verkopen.

4. Een aantal online tools om handig en op maat uw eigen invulling aan te geven en klanten actief te begeleiden.

5. Een bijbehorend pakket aan trainingsmaterialen.

De LAPT programma’s worden aangeboden op abonnementsbasis. Daarnaast kan apart een pakket met trainingsmaterialen worden besteld. Alle programma’s zijn specifiek ontworpen voor Personal Training. Dit kan zowel in de 1 - 1 variant zijn, als in Small Group varianten van 4 - 8 klanten. De volgende programma’s zijn reeds uitgewerkt:

LAPT KNOCK-OUT, LAPT JUST-QUIT

LAPT ON-TRACK, LAPT RE-SIZE

Bij HealthCity wordt over enkele maanden als eerste en exclusief voor Nederland het LAPT programma RE-SIZE gelanceerd. RE-SIZE is een afslankprogramma waarin de Personal Trainer in vier weken unieke trainingen combineert met individueel passende dieetmethoden. Dankzij de individuele afstemming met continue variatie, zorgt RE-SIZE voor maximaal en blijvend resultaat.

LAPT RE-SIZE in het kort:

• De klant krijgt individuele begeleiding om maximaal resultaat te behalen.

• Het programma is een unieke samensmelting van dieet en training.

• Klanten ervaren de kracht van het laag koolhydraten-, hoog proteïne- en oerdieet.

• Klanten ervaren de voordelen van kracht-, interval-, cardio- en circuittraining.

Bovenstaande combinatie zorgt voor een effectief afslankprogramma.

PTplanet

Na een succesvolle eerste editie van de conventie PTplanet organiseren LAPT en EFAA op 25 juni 2011 de tweede editie, met als thema: ‘Personal Training - Your Fitness Career!’ Carrière is het sleutelwoord tijdens PTplanet.

Bent u PT-er of PT Manager en wilt u uw kennis uitbreiden?

Heeft u interesse in de carrière- en businessmogelijkheden op Personal Training (PT) gebied?

Wilt u een nieuwe impuls geven aan uw carrière en starten als Personal Trainer?

Wilt u netwerken met branchegenoten?

Dan is PTplanet een conventie waar u bij moet zijn! Tijdens PTplanet krijgt u een grote hoeveelheid kennis aangereikt over Personal Training. Deze kennis is direct toepasbaar binnen uw PT business.

LAPT en EFAA zijn de topspelers op de Personal Training markt en beschikken over een schat aan kennis en informatie op PT gebied. Door middel van leerzame en inspirerende lezingen/workshops door Personal Training experts raakt u tijdens PTplanet volledig op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen de Personal Training branche.

Waalwijk - Fitnessketen HealthCity start deze zomer met het snel groeiende Personal Training concept LAPT (Los Angeles Personal Training). Daarnaast wordt bij HealthCity als eerste en exclusief voor Nederland het LAPT afslankprogramma RE-SIZE gelanceerd. LAPT levert fitnessclubs en Personal Trainers een nieuw profit center, waarin ze een reeks van specifieke systemen krijgen aangeleverd om Personal Training langdurig succesvol te maken.

PTM Tour

Overweegt u om te starten met Personal Training en vraagt u zich af hoe u van PT een winstgevend onderdeel kunt maken binnen uw club? Bezoek dan gratis de PTM Tour 2011 bij u in de buurt. In deze 3 uur durende workshop brengen Erwin Korst (Directeur LAPT) en Jos Timmermans (Commercieel Directeur HDD Groep) u op de hoogte van de laatste inzichten op het gebied van Personal Training Management.

Data en plaatsen PTM Tour 2011:

16 JUNI 2011 - EMMEN

16 SEPTEMBER 2011 - ELST

14 OKTOBER 2011 - TILBURG

18 NOVEMBER 2011 - BARENDRECHT

2 DECEMBER 2011 - STEENWIJK

Wilt u meer informatie over PTplanet of de PTM Tour? Kijk dan op www.ptplanet.nl en www.lapt.nl of neem telefonisch contact op met LAPT via telefoonnummer +31 (0)416 54 32 32.

advertorial I producten en concepten

body LIFE 5I2011 I

Edities