‘Nieuwe belevenissen bij het trainen’- Precor

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2011

I body•LIFE 6I2011

Licht, de sfeermaker bij uitstek

Oplossingen in licht is een van de specialismen van Diatso. Met speciaal voor de fitnessbranche ontwikkelde producten biedt het bedrijf oplossingen waarbij bedieningsgemak en betrouwbaarheid de belangrijkste uitgangspunten zijn.

“Wij hebben ons de afgelopen jaren bewezen in de markt en zijn specialist geworden in totaaloplossingen op het gebied van licht, geluid en beeld”, zegt Tjeerd Visser van Diatso. “Hierbij werken we nauw samen met architecten en leveranciers van fitnessapparatuur om zo samen een concept neer te zetten dat bij elke klant of project op maat wordt bedacht. We creëren een sfeer waarbij de klant zich op zijn gemak voelt.”

Maatwerk in licht

Een steeds belangrijkere sfeerbepaler noemt Tjeerd het licht. Waar men vroeger halogeen spotjes in de horeca en fitness ruimten, en een “truss vol lampen” in de groepslesruimten voldoende verlichting vond, is Diatso een ander pad ingeslagen. “We passen alleen nog maar LED’s toe, niet alleen vanwege hun energiezuinigheid, maar vooral omdat er veel creatieve oplossingen mee te bedenken zijn.” De meeste projecten die Diatso uitvoert zijn maatwerk zowel in nieuwbouw als bestaande bouw. “Van elk project dat we doen, wordt eerst een inventarisatie gemaakt van de ruimte ten aanzien van onder andere de reflectie en het invallicht van binnen en buiten. Dit om de juiste sfeer te kunnen creëren.” Enthousiast vervolgt Tjeerd: “Het voordeel van LED is dat het gemakkelijk is in te bouwen en ook toegepast kan worden als achtergrondverlichting in de bestaande balies en bars. De gewenste sfeer wordt zo bereikt vanaf het moment dat de klant binnenkomt, een rustig kleurenschema vult de aanwezige ruimte op natuurlijke wijze aan waardoor er een aangenaam gevoel ontstaat. Daarvoor leveren we een compleet assortiment verlichtingsarmaturen en spotjes, compleet gemonteerd en indien nodig voorzien van een besturingssysteem. Daarnaast hebben we ons gespecialiseerd in het ombouwen van bestaande plafondarmaturen en industriële lampenkappen naar LED. In combinatie met LED spots aan de muur, geeft dat een geweldige uitstraling!”

Diatso gebruikt overigens uitsluitend kwalitatief hoogwaardige LED’s die wel wat duurder zijn, maar een gegarandeerde levensduur hebben. “Soms is dat moeilijk te verkopen omdat op Internet LED’s worden aangeboden voor een habbekrats, maar die zijn vaak na 3 maanden al kapot. Bij ons krijgen ze garantie op de verlichting en de voeding inclusief programmering van de verlichting. Met LED is namelijk heel veel mogelijk. Vandaar dat we voor de fitnessruimte en groepsleszalen bepaalde lichtstanden maken, passend bij het programma. Van intensieve step-les tot de cooling down. Alle sferen worden ingeprogrammeerd. Voor de instructeur is het dan nog maar een kwestie van op de juiste knop te drukken”, aldus Tjeerd.

Geluid en licht

Naast licht zijn geluid en beeld ook belangrijke sfeermakers. “Net als bij LED is er bij geluid ook veel verschil in kwaliteit tussen de verkrijgbare systemen”, stelt Tjeerd. “Te hard geluid is tegenwoordig uit den boze. Men wil een mooi geluid met een goede verstaanbaarheid van de instructeur, waarbij de akoestiek van de ruimte een belangrijke rol speelt. Vandaar dat we van te voren de ruimte bekijken hoe de geluidsinstallatie het beste geïnstalleerd kan worden. Soms volstaat een installatie met speakers gemonteerd aan de wand. We verkopen echter steeds meer systemen met subwoofers voor het lage geluid, waarbij de speakers in het plafond zijn gemonteerd en een betere spreiding van het geluid geven zonder dat het geluid gaat kaatsen. Voor groepsleszalen een ideale oplossing die geleverd wordt met een eenvoudig te bedienen mengpaneel.”

Tenslotte kan Diatso het totaalplaatje invullen met beeldapparatuur voor bijvoorbeeld Virtual Spinning zoals Beamers en LCD schermen met alle bijbehorende randapparatuur en indien gewenst narrowcasting systemen waarvoor het bedrijf diverse oplossingen biedt. “We hebben alle kennis en ervaring om de fitnessondernemers hierin te adviseren en een plaatje neer te zetten dat de sfeer van het centrum alleen maar ten goede komt.” Steeds meer fitnessondernemers weten Diatso te vinden en het bedrijf maakt een gezonde groei door. Om deze groei de ruimte te bieden die het nodig heeft verhuist Diatso in juli naar een nieuw, groter en moderner onderkomen in Ede. Centraal gelegen aan de A30/A12.

Ons nieuwe adres en telefoon nummer is:

DIATSO BV, Kryptonstraat 33, 6718 WR EDE

Tel: +31(0)318-830265, info@diatso.nl

www.diatso.nl

Veilig uw spullen achter slot en grendel

Dat verzekert het bedrijf o27 dat met zijn Locker Concept oplossingen biedt om de sporttas en andere waardevolle spullen veilig op te bergen. Een concept dat volgens eigenaar Melle Dirksen niet alleen voorziet in het leveren van een product, maar een totaalconcept met 100% tevredenheid als doelstelling waarbij service, advies en montage uiteraard is inbegrepen.

Lockers dienen volgens Dirksen naast fraai vooral degelijk en functioneel te zijn. In opkomst zijn de kunststof lockers: die roesten niet en zijn gemakkelijk te onderhouden. Het toegepaste materiaal is ABS, een duurzaam krasbestendig en ook afbreekbaar materiaal. Door het lichte gewicht zijn de lockers eenvoudig onderling (ont-)koppelbaar en gemakkelijk te verplaatsen. Bovendien is het systeem modulair opgebouwd: buiten de standaard indeling is praktisch iedere variatie mogelijk.

Een ander product waarvan Dirksen veel verwacht is de minilocker, ideaal voor het bewaren van telefoon, camera, sleutels, enzovoort. De minilocker is verkrijgbaar in allerlei kleuren, met transparante of dichte deuren en kan opgebouwd worden tot praktisch iedere gewenste samenstelling.

Zowel de kunststof lockers als de minilockers kunnen worden voorzien van een cilinderslot, cijfer hangslot of een muntslot. Daarbij biedt o27 ook unieke polsbandjes aan in twee typen: met een riemsluiting of met een flexibele band. De polsbandjes zijn gemaakt van kwalitatief duurzaam kunststof en worden standaard zonder bedrukking geleverd.

Meer info: www.o27.nl

Bekleding: nieuw kopen of vernieuwen?

Als de bekleding van de fitnessapparatuur kapot is, moet je bij Moerman Stofferingen zijn. Dit bedrijf, gevestigd te Wateringen, geldt als de specialist op het gebied van stofferen, herstofferen, repareren of geheel vernieuwen van kussens van alle merken fitnessapparatuur.

Onlangs is het bedrijf verhuisd naar een nieuw pand. Het vorige pand werd te klein en had ook geen praktische indeling, vertellen de eigenaren Wilma en Peter Moerman. “Nu hebben we ons eigen pand dat we precies hebben ingedeeld volgens onze werkzaamheden.” Peter Moerman beschikt door zijn jarenlange ervaring over een enorme kennis van maatvoering en materialen voor praktisch alle merken fitnessapparatuur. Dat is de kracht van het bedrijf. “Wij kunnen ieder onderdeel zodanig herstofferen dat het niet van nieuw te onderscheiden is, terwijl de prijs voor herstofferen een stuk lager ligt. Daarbij werken we uitsluitend met hoogwaardige materialen zoals de vulling in de juiste hardheid en skai in alle mogelijke kleuren die voldoen aan alle geldende internationale normen.” De mogelijkheden die Moerman Stofferingen kan bieden zijn dan ook legio. “Fitnessondernemers die hun centrum van een nieuwe look and feel willen voorzien, moeten zeker eens bij ons aankloppen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij de ondernemer een voortreffelijk advies geven ten aanzien van de kleurencombinaties in relatie tot de kleur van de apparatuur en inrichting.”

Meer info: www.moermanstofferingen.nl

?? I producten en concepten

body•LIFE 6I2011 I

Edities