Nieuwe Country Manager Life Fitness Benelux

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2011

I body•LIFE 8I2011

De ultieme multisport trainingservaring

Garmin kondigt de Forerunner® 910XT aan – het enige all-in-one GPS-gebaseerde multi-sport product dat gedetailleerde zwemstatistieken toont, en voor hardlopen en fietsen afstand, onder andere snelheid/tempo, hoogte en hartslag weergeeft. De Forerunner 910XT heeft een verlengbare polsband zodat hij gemakkelijk over een wetsuit gedragen kan worden. Het toestel heeft een geïnstalleerde barometrische hoogtemeter voor verbeterde hoogte data zonder dat dit ten koste gaat van het eenvoudig af te lezen display of de levensduur van batterij (20 uur).

Forerunner 910XT gebruikt een trilalarm voor meldingen over hartslag, tempo/snelheid en afstand wanneer audio signalen niet gehoord kunnen worden. Met de hartslagmonitor zorgt de Forerunner 910XT er tevens voor dat atleten hun trainingsintensiteit kunnen volgen met de Training Effect specificatie. Door essentiële informatie in het horloge toe te voegen, kan de gebruiker het effect van iedere hardloop en fiets sessie meten of zijn of haar fitnesstraining.

Forerunner 910XT is verkrijgbaar vanaf eind november 2011.

Voor meer informatie: www.garmin.com.

NEWS

producten en

concepten

Succesvolle introductie

Byloth BV heeft met succes de HELIX in de Benelux geïntroduceerd. Op de laatste fitnessbeurs in Rotterdam was het minder druk dan verwacht, maar omdat de HELIX echt een compleet nieuwe beweging is voor de cardio afdeling van fitnessclubs/wellnesscentra, is het apparaat boven verwachting veel ge-plaatst na die beurs.

De vele proefplaatsingen die er al waren gedaan, hebben geleid tot nabestellingen. Sinds de introductie van de eerste crosstrainers in Nederland is er volgens ons nooit meer zo’n succesvolle ontvangst van een apparaat geweest.

Het apparaat is bij vele sport-fitnessstudio’s te bezichtigen en ook bij Byloth BV, Kanaalweg 29 C te Utrecht in de showroom te bewonderen.

Bel vooraf even voor een afspraak of mail wanneer je interesse hebt. Tel: 030 5112120 of byloth@upcmail.nl. Op de site www.byloth.nl is een filmpje te starten zodat je een goed beeld van de beweging kunt krijgen.

ActivMove fitnesscirkel

Een zeer voordelig fitnesscircuit, bestaande uit 10 hydraulische fitnessapparaten van degelijke Duitse makelij. Met het speciale Hydraulische weerstandssysteem is men met deze fitness-apparaten in staat concentrische en zelfs dubbel concentrische training uit te voeren. De ActivMove trainingstoestellen kunnen optimaal worden ingezet bij motiverende circuittraining met groepsdynamiek. Geadviseerd worden 8 tot 10 toestellen, afhankelijk van het concept en doelgroep. Al op 20m2 kan een klein ActivMovecircuit worden geplaatst, zo blijft geen enkele vierkante meter onbenut. Ook als begeleid of vrij toegankelijk circuit voor training met weinig tijdsbelasting (30 min.) en hoge doorloopsnelheid kan een dergelijk circuit worden ingepast. Er zijn al showroom & jong gebruikte sets van 10 stuks verkrijgbaar voor nog geen € 10.000,-

ActivMove …… Aktief bewegen.

Meer info: www.wellnessenfiguur.nl

MULTITRAX terug in NL

De fitnessmuziekaanbieder MULTITRAX uit de UK is weer in beeld in Nederland. MULTITRAX is een samenwerking aangegaan met TRAIN THE TRAINERS en via die weg ook gemakkelijk te bestellen. MULTITRAX staat bekend om zijn ruime assortiment (groeps)fitness cd’s en dvd’s. De cd’s van MULTITRAX zijn wereldwijd erg populair en hebben voor elk fitnessgenre ruime keus. Ook zijn de laatste hits altijd snel verwerkt en is er een ruime keuze uit thema-cd’s.

Cursisten van TRAIN THE TRAINERS ontvangen gratis cd’s bij het volgen van een opleiding.

hipNthigh introduceert het 15minuteworkout-programma

Het 15minuteworkout-programma van hipNthigh is een korte,

krachtige weerstandstraining ontwikkeld door Alain Hulspas,

personal trainer (van vele bekende Nederlanders).

Met dit programma wordt er in het bijzonder effectief gewerkt aan de probleemgebieden als benen, billen, heupen, dijen en om niet te vergeten de core. Alle voordelen op een rij:

LICENTIEVRIJ, voordelig in aanschaf, in 2 sterktes verkrijgbaar, comfortabel materiaal, nieuwe les op het groepslesrooster, gratis online workouts als inspiratiebron, kies het niveau dat bij de deelnemers past, tevreden klanten. Verder: mogelijkheid tot resellen binnen de club, mogelijkheid tot het samenstellen van promotiepakket voor de club en mogelijkheid tot 1-daagse instructor opleiding. Bewezen effectief!

Meld je aan voor een gratis workout video-opname met Alain Hulspas binnen je club via info@hipnthigh.com, of bel: 029-7345534. Meer info: www.15minuteworkout.com of

www.hipnthigh.com.

Een wereld vol mogelijkheden

Met de 880 Line introduceerde Precor in de lente van dit jaar zijn Premium-lijn op de Benelux markt. De 880 Line combineert de hoogwaardige cardioapparaten waarvoor Precor bekend is met een multifunctionele console.

Precor heeft een krachtige trainingssoftware voor de nieuwe consoles ontwikkeld die erop gericht is de gebruiker te helpen zijn trainingsdoel te bereiken. De software wordt

doorlopend verbeterd en kan zo steeds aangepast worden aan de behoeften van het management, het personeel en de sporters van een fitnessstudio.

Met de tools en programma’s kunnen de gebruikers met meer afwisseling en gerichter trainen en een beter overzicht over hun workout behouden, bovendien vereenvoudigt de software het werk van de trainer. Aanschouwe-lijke weergaven helpen bijvoorbeeld bij de uitleg van de trainingsprocedures en de vele trainingsopties maken het mogelijk om maatwerk cardio-trainingsplannen op te stellen.

Voor meer informatie: Precor Benelux, tel: +31 (0) 416 / 690859, email: info@precor.nl, www.precor.nl

TRX Training Zone

TRX is een revolutionaire trainingsmethode die effectieve en gevarieerde functionele oefeningen biedt, waarbij het eigen lichaam gebruikt wordt als gewicht. Waar je ook bent, de verankering systemen van TRX (S-Frame, Multimount en Xmount) zorgen ervoor dat elke locatie een geschikte Training Zone wordt. De TRX Suspension Trainer is een makkelijk-mee-te-nemen trainingssysteem, bestaande uit verstelbare nylon banden met handgrepen, dat aan bijna elk stevig ankerpunt kan worden bevestigd. Je kunt de handgrepen vastpakken of je voeten erin plaatsen en met je volle gewicht aan de banden gaan hangen. Met talloze functionele oefeningen zijn de mogelijkheden oneindig! TRX zal nieuwe klanten aantrekken en meer vraag creëren. Dit effect bereik je met slechts een kleine investering, minimale ruimte en zonder hoge kosten aan materiaal of elektriciteit.

Neem voor meer informatie over TRX contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01 of kijk op www.studion.nl.

Edities