Nieuw producten en concepten

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2011

Opleiding en ontwikkeling

Opleidingen agenda 2011

02/11/2011 PMF module knie

04/11/2011 XCO® Basis opleiding Xcore & More

04/11/2011 Fitnesstrainer A 3 dagen (Tilburg)

04/11/2011 Workshop Open your heart olv Tulku Lobsang

05/11/2011 TTT SHAPE opleiding

05/11/2011 Fitnesstrainer A 3 dagen (Nieuwegein)

06/11/2011 Step Advanced06/11/2011 TTT SHAPE opleiding

07/11/2011 Fitnesstrainer A 3 dagen (Breda)

11/11/2011 TTT SHAPE opleiding

12/11/2011 TTT SHAPE opleiding

13/11/2011 Medic First Aid (Nieuwegein)

26/11/2011 TTT STEP opleiding

26/11/2011 TTT HIPHOP opleiding

26/11/2011 Docent Dreumesdans 1 t/m 3 jaar

Online Opleidingenagenda

Kijk voor het actuele opleidingenaanbod op onze website. Hier treft u uitgebreide informatie over de verschillende opleidingen aangeboden door de hiernaast genoemde opleiders. Inclusief startdata en aanmeldingen.

www.bodylifebenelux.nl

Eén van de belangrijkste pijlers van de fitnessbranche is de deskundigheid van de medewerkers. Goede en periodieke (bij)scholing van personeel is daarin van uitzonderlijk belang. Wij van body•LIFE hebben vakkennis en vakbekwaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom presenteren wij u op deze pagina’s een selectie van de beste opleiders van Nederland en Vlaanderen, en een overzicht van de opleidingen en bijscholingen van de maand november.

I body•LIFE 8I2011

TRX Rip Training Effectieve, functionele core training

Een nieuwe manier om

te trainen

Bij Rip Training ligt de focus op roterende kracht, op stabilisatie, coördinatie en het verbeteren van de stofwisseling. De Rip Trainer is een stalen stang met daaraan een elastische, verstelbare weerstandssnoer. Gebruikers van de Rip Trainer hebben een voorsprong ten opzichte van gebruikers van conventionele krachttraining, omdat bij elke oefening volledige controle over de gehele kinetische keten nodig is. Bij elke oefening worden de onderste en bovenste spierketens via de core met elkaar verbonden, je ontwikkelt hierbij meer spieren dan met traditionele krachttraining. Omdat deze spieren een beroep doen op het cardiovasculair systeem om zuurstofrijk bloed te leveren aan het hele lichaam, zorgt Rip Training niet alleen voor een sterkere core maar verbeteren gebruikers tevens hun hart- en longconditie waardoor zij zich fitter en gezonder voelen.

Ontstaan

De Rip Trainer is ontworpen door Pete Holman, voormalig US Nationaal Taekwondo kampioen en fysiotherapeut. Door het trainen met het US Nationaal Taekwondo team begreep Pete Holman het belang van de ontwikkeling van roterende kracht om meer beheersing over zijn stoten en trappen te krijgen en deze meer ‘power’ te geven. In zijn werk als fysiotherapeut besteedde hij in het revalidatieproces van patiënten veel tijd aan het vergroten van hun roterende kracht. Dit zodat men dagelijkse & sportgerelateerde bewegingen waarbij roterende kracht vereist is weer beheerst en zonder pijn en moeite uit kon voeren. De combinatie van beide ervaringen leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van de TRX Rip Trainer.

Na uitgebreide testrondes in een fysiotherapiepraktijk, werd de Rip Trainer ter hand genomen door MMA (Mixed Martial Arts) atleten. De MMA atleten merkten direct verbeteringen in hun snelheid, balans en roterende kracht na slechts een paar trainingen met de Rip Trainer. In slechts twee jaar tijd groeide de TRX Rip Trainer van een onbekend product uit naar een onmisbaar element in de training van professionele en amateur atleten in onder andere basketbal, tennis, boksen, hockey en mixed martial arts en fitness liefhebbers wereldwijd.

Roterende Kracht

Rotatie is een essentieel onderdeel van Rip Training en is te vertalen naar bewegingen in het dagelijks leven en de sport. Of het nu gaat om duwen, trekken, pakken of grijpen, het zijn krachten die elkaar gedurende de dag voortdurend afwisselen en waarbij rotatie een belangrijke rol speelt. De Rip Trainer biedt een functionele full body work-out met snelle, explosieve oefeningen waarbij de nadruk ligt op roterende kracht. Bij alle oefeningen met de Rip Trainer wordt tevens de volledige core gebruikt wat zorgt voor de ontwikkeling van een sterke core wat de lichaamshouding verbetert. Rip Training is hierdoor zeer geschikt voor talloze sportspecifieke oefeningen.

Voordelen voor mensen van alle fitnessniveaus

Hoewel Rip Training in eerste instantie getest is door professionele en Olympische atleten, is de Rip Trainer breed toepasbaar en in te zetten voor mensen van alle fitnessniveaus. Fitnessliefhebbers kunnen met Rip Training op ieder moment van de dag en vrijwel overal profiteren van een snelle en effectieve workout.

De Rip Trainer wordt in de sportgeneeskunde en fysiotherapie tevens veel gebruikt als revalidatietool om patiënten opnieuw te laten wennen aan veel voorkomende functionele bewegingen uit het dagelijks leven.

Uniek aan Rip Training is de mogelijkheid om op simpele wijze de trainingsintensiteit aan te passen door:

- De handpositie op de Rip Trainer te veranderen.

- De positie van de stang in relatie tot het lichaam te veranderen.

- De snelheid van de beweging aan te passen.

- Meer spanning op de weerstandsnoer te zetten.

- De complexiteit van de oefening aan te passen.

- De voetpositie aan te passen.

Al deze aanpassingen kunnen direct worden toegepast en maken de training geschikt voor zowel topatleten als beginners.

Neem voor meer informatie over

Rip Training contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01 of kijk op www.studion.nl.

Zoals het jaarlijkse fitnessonderzoek van IDEA - ‘s werelds grootste organisatie voor fitnessinstructeurs - reeds vorig jaar voorspelde, is TRX training één van de snelst groeiende fitnessmethodes in 2011. Het nieuwste product van TRX is de TRX Rip Trainer, een effectieve en functionele core training tool. Met de Rip Trainer is het mogelijk om passende, functionele trainingen te ontwikkelen ter preventie van blessures, voor het verbeteren van sportprestaties en voor fitness in het algemeen.

advertorial I producten en concepten

Bas Hollander – TRX Trainer & Personal Trainer - over TRX Rip Training

“In vrijwel alle dagelijkse en sportieve activiteiten dienen we roterende krachten te ontwikkelen of te controleren. Als Personal Trainer probeer ik vaak naar manieren te zoeken om deze activiteiten te vertalen naar een fitnesstraining. Pas als de fitnesstraining functioneel van aard is, heeft deze effect op de kwaliteit van bewegen tijdens dagelijkse of sportieve activiteiten. In fitnesscentra vind ik echter te weinig apparaten of producten die specifiek gericht zijn op rotatie. De Rip Trainer is het eerste product dat ik met al mijn klanten kan gebruiken om roterende kracht te ontwikkelen en te leren beheersen en zo een vertaalslag te maken naar hun dagelijkse en sportieve activiteiten.”

body•LIFE 8I2011 I

Edities