Fitness en Wellness Top 2014

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2014

Fitness en Wellness Top 2014:

De beurs die u niet wilt missen!

Een mix van toonaangevende merken en verrassende nieuwkomers, de mogelijkheid om te netwerken en interessante demonstraties: Fitness en Wellness Top 2014 heeft het allemaal. Op 18 en 19 september is het weer zover. Professionals in de fitnessindustrie die op de hoogte willen blijven van alle ontwikkelingen, mogen op dit evenement zeker niet ontbreken.

De komende editie van de Fitness en Wellness Top is er weer één om naar uit te kijken. De organisatie heeft gekozen voor de nieuwe locatie Expo Houten, om de beurs naar een nog hoger niveau te kunnen tillen. Patrick van Brienen van The Exhibition Company en Ben Verhagen van Body Biz leggen uit: “Deze locatie ligt centraal in Nederland en is heel goed bereikbaar. De Expo ligt langs de snelweg en je kunt er gratis parkeren. Dit maakt de beurs een stuk toegankelijker; je loopt zo van de parkeerplaats de beursvloer op.” Iedereen die vooraf kaarten bestelt, mag gratis naar binnen. Daardoor kunnen ondernemers en sportschoolhouders er eenvoudiger voor kiezen om meerdere instructeurs of andere werknemers mee te nemen, om gezamenlijk de beurs te bezoeken.

Toonaangevend

De deelnemerslijst van Fitness en Wellness Top 2014 ziet er veelbelovend uit. Ben licht een tipje van de sluier op. “Naast een aantal franchiseketens zijn onder andere Life Fitness, ClubJoy, Meijers en PaviGym aanwezig. Alle toonaangevende bedrijven in ons vakgebied staan op de beurs, maar daarnaast zijn er ook een aantal nieuwkomers.” Het aantal exposanten groeit ieder jaar, net zoals het aantal bezoekers. Patrick: “We hebben nu veel meer deelnemers dan vorig jaar, het is echt weer een stap voorwaarts. Naast veel verschillende stands zijn er ook demonstraties en lezingen door mensen die echt verstand hebben van de markt.”

Trends

Wie wil weten wat er de komende jaren te gebeuren staat in fitnessland, mag de Fitness en Wellness Top 2014 zeker niet overslaan. Het evenement geeft, zoals ieder jaar, een zeer compleet beeld van de markt en de trends. “Virtual fitness, multifunctionele trainingszones en nog veel meer: alle noviteiten zijn op de beurs te vinden”, zegt Ben. “Als je wilt weten wat er de komende twee, drie jaar gaat gebeuren, moet je zeker komen kijken.”

Overzichtelijk

De locatie is niet de enige verandering. De organisatie vindt vernieuwing belangrijk en heeft daar dit jaar weer op ingespeeld. Patrick: “De beursvloer is bijvoorbeeld stukken overzichtelijker ingedeeld en is meer van deze tijd. Het is compact en overzichtelijk, het draait echt om kwaliteit. De focus ligt echt op fitness en wellness, de kern uit die branches is aanwezig.”

Body Biz en The Exhibition Company hebben een gezamenlijke missie met dit evenement: het verenigen van de branche. “We denken puur aan de branche en wilden de beurs voor iedereen betaalbaar houden. Daar krijgen we al jaren enthousiaste reacties op. De branche ziet het belang in van deze beurs.”

Inspiratie

Veel ondernemers zijn in deze tijd op zoek naar hun onderscheidend vermogen. Op de Fitness en Wellness Top 2014 kunnen zij zich laten inspireren en op zoek gaan naar iets dat hen echt anders maakt dan de concurrentie. “Bezoekers zien hier noviteiten en niches waar je niet dagelijks mee in aanraking komt”, zegt Patrick. “Alles wat hot is, vind je hier. Als professional moet je daar eigenlijk gewoon bij zijn. Want gaat jouw concurrent wel en jij niet, dan heb je al een nadeel ten opzichte van hem.” Ook netwerken is een belangrijk onderdeel van de beurs. Ben: “Fitness en Wellness Top is echt een meetingpoint voor mensen uit de hele branche.”

Eigen koers

Het evenement voor de fitness- en wellnessbranche blijft maar groeien en wordt steeds succesvoller. Patrick heeft daar wel een verklaring voor. “We hebben vanaf jaar één onze eigen koers aangehouden. We hebben doorgezet en iedereen kansen gegeven, ondanks tegenslagen. We hadden een plan en een visie en daar zijn we niet van afgeweken. Dit concept staat als een huis en zal naar verwachting alleen maar verder groeien.”

Waardevolle dag

De basis van Fitness en Wellness Top 2014 ligt in een kwalitatief goede exposantenlijst en een prettige locatie. Ben: “Het programma heeft gewoon een goede inhoud, waardoor het een heel waardevolle dag is. Bovendien is het helemaal gratis als je vooraf kaarten bestelt. Aan de kassa kosten de kaarten 20 euro, dus het is wel de moeite waard om ze nu alvast te bestellen. Het is gewoon een gemiste kans als je niet komt!”

Informatie F&W Top 2014

Wilt u gratis kaarten aanvragen? Ga dan naar www.fwtop.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met Body Biz (048 5513316 of info@bodybiz.nl) of The Exhibition Company (030 6666 358 of info@exhibitioncompany.nl).

Noviteiten

Op de Fitness en Wellness Top geven zo’n 45 bedrijven uit de fitnessbranche acte de présence. Hieronder vindt u een aantal bedrijven die u zeker moet bezoeken.

• Onder het mom hete concepten op de Fitness & Wellness Top onthult Greinwalder & Partner het geheim van Hollywoodsterren. De stofwisselingskuur is een rage in Duitsland die nu ook de Nederlandse markt gaat veroveren. Zorg ervoor dat u als eerste optimaal van alle ins en outs op de hoogte bent. Doe de zelftest en val 8 tot 10 kilo af. U kunt honderden belangstellenden verwachten die buitengewone resultaten behalen! Verder op de stand van Greinwalder & Partner het inmiddels bekende Slim Belly concept dat zich bewezen heeft in de markt. 96% van de deelnemers behaalt resultaat met Slim Belly gegarandeerd. Om te ervaren waarom de Airpressure Bodyforming methode het meest effectieve afslankconcept van Europa is, kunnen fitnesscentra Slim Belly gratis en vrijblijvend testen en daarna als eerste club in de regio de geheel nieuw ontwikkelde Slim Legs lanceren. Tenslotte kun je bij Greinwalder & Partner ook terecht voor bewezen succesvolle marketingconcepten die enerzijds de doelgroep aanspreken die nog niet aan fitnessactiviteiten deelneemt, anderzijds aantoonbaar directe return on investment realiseren. Fitnesscentra vinden hier een partner voor succesvolle marketing en managementondersteuning. Met als doel: het winnen van nieuwe leden, het langer behouden van leden en het rendement te verhogen

Meer informatie over alle concepten vindt u op

www.greinwalder.com/nl

• Bij Life Fitness is volop innovatie op de stand. Met maar liefst vijf nieuwe productintroducties is er genoeg te zien op de stand van Life Fitness. De Synrgy Bluesky heeft dit jaar de primeur. Deze outdoorversie van de populaire Synrgy360 is voor het eerst te zien in Nederland op de Life Fitness stand in Houten. Dit geldt ook voor de twee nieuwste cardiobewegingen in de Elevation lijn: de Flexstrider, een cross-trainer met variabele paslengte en de PowerMill, de traploper voorzien van een motor. Daarnaast wordt ook de nieuwe premium selectorized krachtlijn Insignia Series, een combinatie van mooi design en bewezen biomechanica, getoond. “De Fitness & Wellness Top biedt ons, naast de FIBO in Duitsland, een extra gelegenheid in het jaar om onze innovaties te tonen. Het evenement is de laatste jaren qua deelnemers en bezoekers flink gegroeid en een must voor ondernemers om te bezoeken.” Aldus Herman Bakker, Country Manager van Life Fitness Benelux.

Toegangskaarten zijn gratis te bestellen via www.fwtop.nl. Wij verwelkomen u graag op 18 of 19 september op de Life Fitness stand in Houten.

Meer informatie:www.lifefitness.nl

• Op voedingsgebied laat Body Support het een en ander zien zoals het online voedingsprogramma, van 10 weken, ter ondersteuning van sportcentra.

Het programma leert uw instructeurs om uw klanten op een verantwoorde manier af te laten vallen en hen met sporten te motiveren. De voedingsadviezen zijn op maat gemaakt. Aan de hand van lengte, gewicht, vetpercentage en leefpatroon wordt de energiebehoefte bepaald en een voedingsschema gemaakt. Tijdens het programma kan de deelnemer met vragen terecht bij zijn instructeur die een beroep kan doen op de vraagbaak van Body Support. Een veelvuldig gestelde vraag is: “Wat betekent Body Support voor mijn onderneming? Met als antwoord: Een grotere klantenbinding en een versneld trainingsresultaat. Verder biedt Body Support nog andere voordelen zoals met 1 klant per maand verdient het programma zich terug, geen verplichting tot afname van supplementen, onbeperkt te gebruiken, trainingsschema’s voor deelnemers, instructeurs werken volgens hetzelfde concept, mogelijkheden voor extra promotie en last but not least het verhoogt uw maandelijkse omzet aanzienlijk.

Meer informatie: www.bodysupport.nl

• Keiser Europe heet u van harte welkom op de Fitness en Wellness Top 2014. U vindt ons op stand nummer 320 met onze bekende fitness- en krachtapparatuur. Deze apparatuur kenmerkt zich door de duurzaamheid en door het unieke weerstandssysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van luchtdruk. Hierdoor is trainen met elke gewenste snelheid in elke gewenste hoek mogelijk. Ervaar tijdens de beurs het verschil! Op stand 606a vindt u het snelgroeiende Megawalk - The Keiser Way concept. Deze effectieve, laagdrempelige en aantrekkelijke groepsles heeft een hoog FUN gehalte en is daardoor zeer succesvol. Er wordt getraind op Keiser M5 Crosstrainers. Deze maken gebruik van dezelfde onderhoudsarme magnetische weerstandssysteem als de M3 Indoor Cycling Bikes. Op de stand vindt u demonstraties en alle informatie over het marketing- en opleidingsconcept. De kosten zijn verrassend laag; informeer ook naar de leasemogelijkheden!

Meer informatie: www.keiser.nl

• Meijers Fit & Gezond klaar voor F&W Top. Ook dit jaar zal Meijers Fit en Gezond weer aanwezig zijn om de laatste trends op het gebied van functionele training te presenteren. Omdat de F&W Top elk jaar verder groeit, groeit ook onze stand elk jaar een beetje mee. Dit jaar is er een ‘functional playground’ van 90m2, waar ons team van trainers gedurende de hele dag demonstraties weggeven met de nieuwste functionele trainingsmaterialen.

Met trots presenteren wij u een aantal nieuwe producten die u gezien moet hebben. De ‘new arrivals’ van dit jaar zijn: BOSU® Elite, The Surge™ en Hyperwear® Sandrope.

Speciaal voor bezoekers van de F&W Top bieden wij een aantal GRATIS WORKOUT aan in de Core Power App. De oefeningen die tijdens de demonstraties voorbij komen kunnen direct worden gedownload op uw smartphone of tablet.

Meer informatie: www.meijers.com

• Investeren of besparen? Op gaan in de massa of uitgaan van eigen kracht? Meer leden of loyalere leden? Ondernemen is vragen beantwoorden en de ene keer is het antwoord makkelijker gevonden dan de andere keer. Omdat u bijvoorbeeld langer bestaat, nieuwe concurrentie krijgt of omdat u door de oneindige mogelijkheden in de wereld van fitness soms in twijfel wordt gebracht. Tijdens de Fitness & Wellness Top vindt u bij MoveToLive een moment om hier rustig bij stil te staan. We nemen graag de tijd voor een verfrissend gesprek waarin we het versterken van uw onderneming als uitgangspunt nemen. Bent u klaar voor een boost van uw business?

MoveToLive is uw partner in business. Als distributeur van sterke merken en veelzijdige oplossingen kennen wij de markt en onze liefde voor ondernemen maakt dat we in ieder gesprek eigen ervaring kunnen inbrengen. We hernieuwen graag onze kennismaking met u en nodigen u uit om een persoonlijke beursafspraak te maken via marketing@movetolive.com. Ook voor gratis kaarten kunt u op dat adres terecht. MoveToLive – stand 305 – hal 1.

Edities