Lifemaxx scoort met de nieuwe Crossmaxx lijn

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2014

CrossFit wordt steeds populairder. In Nederland is deze manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert een hit aan het worden. Er komen dan ook steeds meer speciale CrossFit clubs, genaamd boxen, waarvan een deel volledig is ingericht door Lifemaxx® met hun nieuwe merk Crossmaxx®; materialen specifiek ontwikkeld voor CrossFit en andere functionele trainingsvormen.

Lifemaxx® is geen onbekende in fitnessland. Het bedrijf is een fitness groothandel van internationaal niveau met meer dan vijfentwintig jaar ervaring. Het ruime assortiment van Lifemaxx® bestaat uit een compleet assortiment klein-fitnessmateriaal zoals diverse dumbbells, halterschijven, kettlebells, bankjes en groepsfitness materialen. Regelmatig worden nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment. “De laatste jaren is onze productlijn ingrijpend veranderd door de steeds veranderende fitnessmarkt en de trend naar functionele training”, vertelt Denise Doolhof. “In 2012 hebben we Crossmaxx® geïntroduceerd speciaal voor CrossFit en ‘high intensity’ trainingen. De mogelijkheden bij Lifemaxx® zijn vrijwel onbeperkt. We zijn van een assortiment van circa 20 producten naar een assortiment van 400 producten gegaan.”

Ontwikkeling
De Crossmaxx® lijn is door Lifemaxx® zelf ontwikkeld. Denise: “We verkopen voor 99% producten van onze eigen merken. De ontwikkeling van een groot deel van de producten vindt in eigen huis plaats. We volgen de trends binnen de fitnessbranche en kijken hierbij veel naar de Verenigde Staten; het overgrote deel van de trends komt nog steeds hier vandaan, zo ook CrossFit. We zagen de sterke toename in populariteit van deze sport in de Verenigde Staten en de opkomst van de eerste CrossFit boxen in Nederland en zijn zodoende met de ontwikkeling van Crossmaxx® gestart. Het doel van de Crossmaxx® lijn is het neerzetten van een compleet assortiment aan functionele trainingsmaterialen, geschikt voor onder andere CrossFit. We hebben in de afgelopen twee jaar een lijn met trainingsmaterialen neergezet waarmee we een totaal oplossing kunnen bieden voor elk functioneel trainingscentrum of CrossFit box. Denk hierbij aan kettlebells, halterstangen, bumperplates, plyoboxen en rigs; multi-functionele en modulair op te bouwen stellages waaraan vele oefeningen gedaan kunnen worden. Al deze producten zijn door ons, in samenspraak met diverse ingenieurs, ontworpen en ontwikkeld. Voor de uiteindelijke massaproductie worden de producten uitvoerig getest. Het testen van de materialen wordt gedaan door een team ervaren trainers waarmee wij een goede relatie hebben. Kwaliteit staat bij ons voorop en we nemen alleen producten in productie als het 100% goed is. Hierdoor gaan de producten ook langer mee. Zeker in CrossFit waar ruwer met de materialen wordt omgaan, moet het wel tegen een stootje kunnen”, aldus Denise.

Advisering
Inmiddels heeft Lifemaxx® al verschillende CrossFit boxen, fitnesscentra en PT studio’s met Crossmaxx® materialen ingericht. “In de praktijk nodigen we onze klanten hier op kantoor uit. We hebben een showroom waarin bijna alle producten staan uitgestald en in het magazijn hebben we meerdere soorten rigs opgebouwd om de klanten een idee te geven hoe de rig in hun ruimte het best tot zijn recht kan komen. Als een klant zijn of haar ruimte nog volledig in moet richten gaan wij graag met de klant naar de locatie. Zo kunnen we de klant het beste adviseren, aan de hand van zijn/haar wensen, hoe de ruimte het meest efficiënt ingericht kan worden. Bij een lange, smalle ruimte raden wij bijvoorbeeld aan om een rig tegen de muur te plaatsen. Dergelijke zaken nemen we allemaal mee in het ontwerp dat samen met de klant wordt gemaakt. Vaak hebben klanten wel een idee hoe ze de ruimte willen invullen, maar de praktische invulling wordt vaak, gezien onze expertise op dit terrein, aan ons overgelaten. Uiteraard wordt ook rekening gehouden met het budget van de klant. We hebben materialen in verschillende prijsklassen zodat iedereen die een CrossFit box wil beginnen, kan slagen bij ons. Dit jaar hebben we nog een prachtige CrossFit box in Zwijndrecht volledig ingericht met Crossmaxx® materialen. Samen met de eigenaar, die zelf al goede ideeën had hoe hij het wilde hebben, hebben we een idee uitgewerkt. Omdat het een grote ruimte is, hebben we hem geadviseerd hoe hij de ruimte het beste kon indelen voor een bepaald aantal personen in combinatie met de juiste materialen. Het resultaat mag er zijn. Het is een goed lopende box waar ook mensen buiten de regio op afkomen.”

Voor wie interesse heeft in CrossFit en de materialen die gebruikt worden, is een bezoek aan CrossFit Zwijndrecht zeker de moeite waard. Op de aankomende nieuwe website en brochure van Crossmaxx® zullen de producten en referenties verder worden uitgelicht.

Sinds kort heeft Crossmaxx® een eigen team van tot nu toe 3 atleten die gesponsord worden door Crossmaxx®. Deze top atleten zijn momenteel bezig zich te kwalificeren voor de Lowlands Throwdown, de belangrijkste CrossFit wedstrijd in de Benelux. Met dit atletenteam wil Crossmaxx® onder andere hun naamsbekendheid verder uitbouwen. Maar nu al begint Crossmaxx® een begrip te worden in fitnessland. Op de komende Fitness & Wellness Top is een bezoek aan de stand van Lifemaxx® met al haar materialen en oplossingen zeker de moeite waard.

Lifemaxx I Crossmaxx

Edities