SX Sportsclub start met uniek concept

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2014
SX Sportsclub start met uniek concept in Eindhoven

Recent zijn de deuren open gegaan van de meest exclusieve ‘Boutique Fitnessclub’ van Nederland: SX Sportsclub. De 1ste boutique fitnessclub in Nederland!

SX Sportsclub is een fitnessclub met een uniek concept en dito inrichting, voorzien van de meest moderne functionele apparatuur van o.a. Pixformance, Matrix, Funxtion, LifeMaxx, Indoor Cycling Group. Waarmee SX Sportclubs voorop wil lopen en gezien wil worden als het meest innovatieve functioneel trainingscentrum van Nederland. De club richt zich in eerste instantie op de bestaande markt van actieve sporters en de zakelijke markt. Eigenlijk voor iedereen die voor ECHT en DUURZAAM resultaat wil gaan.

Synergie

Deze exclusieve club is gevestigd aan de Torenallee 3 op Strijp S te Eindhoven, bekend onder de naam Strijp SX, het gebouw voor sport, marketing en media. De symboliek van de letters SX kan niet treffender: Sport vormt de rode draad voor de bewoners die in de driehoek sport, marketing en media actief zijn, en X staat voor kruisbestuiving, kruispunt, het vermenigvuldigen van activiteit en experience. “De synergie die hier tot stand komt tussen de onderlinge bewoners en de aantrekkingskracht voor aanpalende ondernemers is besmettelijk”, aldus Bob van Oosterhout (eigenaar Triple Double, initiatiefnemer van Strijp SX). “De betrokken partijen hebben allemaal een natuurlijke link naar elkaar en de inrichting prikkelt dynamiek. Het wordt meer dan een thuisbasis, de bewoners gaan profiteren van elkaars expertise.” Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de invulling van het sportcafé, er komt een vleugel voor startende ondernemers, een auditorium en flexplekken voor studenten/docenten. Wekelijks worden er workshops, seminars en talkshows georganiseerd.

Concept

SX Sportsclub is een initiatief van Erwin Korst JIBE-Consultancy (voormalig Business Development Director en Director LAPT van de HDD Group) en van de zakenpartners Johan de Rooij en Bart Rovers van Profitz, een adviesbureau voor ondernemers in de sport & leisure branche. Met het openen van de deuren van SX Sportsclub doen Profitz en JIBE-Consultancy precies wat het gezegde zegt: “Put your money where your mouth is”. In hun adviespraktijk adviseren beide partijen hun klanten om op deze manier de markt te gaan benaderen. Hiermee worden nieuwe potentiële doelgroepen bereikt en stappen fitnessondernemers uit de directe concurrentie met de grote low-budget ketens. Zoals Kim en Mauborgne het in hun boek ‘The Blue Ocean Strategy’ zo treffend zeggen: “The only way to beat the competition is to stop trying to beat the competition.” SX Sportsclub benadert de markt vanuit drie innovatieve gezichtspunten:

• Apparatuur

• Abonnement structuur /werkwijze

• Financiering

Apparatuur

Met Pixformance, Funxtion Virtual en de nieuwe Tomahawk IC7 hebben we de allernieuwste innovaties van de fitness industrie onder 1 dak. Pixformance was in april 2014 winnaar van de FIBO innovatie award. Verder spelen we 100% in op de beleving – bij ons ook wel ‘the Xperience’ genoemd – door inrichting met mooie visuals, boksring in het midden en een world class geluidsysteem van First Impression. Door onderdelen als een Olympisch Squat rack, turnringen en de functional trainer van Matrix komen zelfs de topsporters binnenlopen bij SX.

Geen abonnementen maar Commitment!

Ook de abonnement structuur wijkt af van de traditionele fitnessclubs. Iedereen die geïnteresseerd is om bij SX Sportsclub te gaan trainen, kan via de website www.sxsportsclub.nl kosteloos een Xperience Sessie boeken. Na deze Sessie wordt per persoon verschillende soorten keuzes aangeboden in de ‘SXPT Menukaart’ op basis van doelstelling, verantwoordelijkheid en budget. Boven aan in het menu staat ‘SX Personal Training Platinum’ voor 250 euro per week tot de meest Bottom keuze ‘SX MOVE IT’ voor maar 10 euro per week, maar dan krijg je alleen virtuele begeleiding en/of small group work outs waarbij de cliënt zelf het initiatief moet nemen. Het commitment wordt aangaan voor 12 weken. Deze periode hebben we nodig om een ‘Foundation’ te leggen in ieders training programma en deze periode is minimaal nodig om een begin te maken in ieders gedragsverandering. Na die 12 weken is iedereen vrij om zijn abonnement te upgraden of te downgraden of te stoppen. We hebben een nauwe samenwerking met Energylab die onze buren zijn in het Strijp SX gebouw. Energylab doet o.a. Full body scan via de DXA scan. Aan de hand van de testresultaten wordt een programma samengesteld van 12 weken. Na 12 weken wordt de DXA scan herhaald en als er geen verbetering is opgetreden, dan krijgen de cliënten hun geld terug. Verantwoording van SX Sportsclub is ervoor te zorgen dat iedereen vooruitgang boekt in hun resultaat zodat men niet meer stopt bij ons, hooguit downgraden naar het laagste niveau, wat wij zien als een compliment omdat dan de cliënt voldoende vertrouwen en commitment heeft om zelfstandig verder te werken aan zijn/haar doelstelling. De begeleiding van onze cliënten gebeurt door een team van Personal Trainers waarvan een ieder gespecialiseerd is in een bepaalde tak van training. Specialisaties op het gebied van Voeding, Lifestyle Change, Boksen, Running, Yoga, Shaping, Topsport, etc. De Personal Trainers werken allemaal zelfstandig. We zorgen ook voor de hele financiële administratie en de sales voor de Personal Trainer zodat zij zich sec richten op het geven van de trainingen en het resultaat van hun cliënten. SX Sportsclub wil zich onderscheiden in de markt met dit concept met als uitgangspunten de 4 punten van de ‘X’ waarin Beweging, Voeding, Lifestyle en Educatie zit. Op deze manier kunnen we ook resultaat garanderen. Doel is binnen 3 jaar in alle grote steden in Brabant een SX Sportsclub te hebben staan.

Financiering

SX Sportsclub heeft een deel van het werkkapitaal via crowdfunding (The Dutch Deal) opgehaald. Onder het motto ‘SX Sportsclub VOOR & DOOR de community’. Daarbij mogen ze gratis gebruik maken van SX Sportsclub, oftewel de investeerders worden onze eerste ambassadeurs.

Aangezien het concept met z’n 200m2 lage huurkosten heeft en de investeringen op gebied van functionele apparatuur vele malen lager ligt dan conventionele apparatuur is door middel van crowdfunding een mooie kans ontstaan om in de toekomst op een snellere manier clubs te openen voor beginnende ondernemers (personal trainers). https://www.thedutchdeal.nl/deal/nd=6/id=11

Verwachtingen

De verwachtingen zijn bij Bart, Johan & Erwin hoog gespannen. “Het is altijd maar afwachten of het concept aanslaat. Animo voor het nieuwe concept is er al genoeg. In de afgelopen maand hebben medewerkers van de bedrijven gevestigd in Strijp SX de fitnessruimte al uitvoerig kunnen testen, met veel enthousiasme. Maar zoals eerder gezegd we zijn niet bang voor de concurrentie, want we bieden een compleet ander concept aan in een unieke omgeving, dat nog niemand in Nederland heeft.

Daarnaast werken we nauw samen met Energylab voor de fysieke testen. Verder komt er nog een sportcafé in dit gebouw waar we afspraken mee hebben over gezonde maaltijden. We gaan ook workshops geven, zodat iedereen met verse alledaagse ingrediënten een verantwoorde maaltijd kan bereiden. Tot slot de educatie, dat onderdeel uitmaakt van de 4 pijlers van SX Sportsclub. Naast onze club komt het Fontys auditorium. Deze ruimte kunnen wij gebruiken om lezingen te geven over lifestyle, voeding en beweging. Educatie is binnen de fitness onderbelicht en zou meer aandacht behoeven. Want het is belangrijk om te begrijpen hoe je lichaam & geest functioneren en hoe je duurzame resultaten kunt bereiken. Uiteindelijk draait het daar om bij SX Sportsclub: ‘Resultaat & Xperience.’ Ga jij de 12 weken Challenge aan?”

Edities