Caesar Fitness + Spa Resort brengt de mens in balans

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2014
Caesar Fitness + Spa Resort brengt de mens in balans

Toen Hans van Os het oude complex in 1997 kocht, had hij grootse plannen. “Het heeft allemaal meer tijd gekost dan ik toen kon bevroeden”, zegt hij. “Bovendien bleek het gebouw in een te slechte staat te verkeren om mijn plannen te realiseren. Bij elkaar heeft het ongeveer 17 jaar geduurd voordat het klaar was. We hebben dus een lange adem nodig gehad. Met de nieuwbouw is ontstaan wat ik altijd voor ogen heb gehad.”

Veel mogelijkheden

De bezoekers betreden Caesar Fitness + Spa Resort via een negentiende-eeuwse gietijzeren brug. Bij de entree bevindt zich een openbaar toegankelijke lunchroom. De ruime centrale hal biedt een doorkijkje naar het zwembad. Op de begane grond bevinden zich verder alle wellness-voorzieningen, waaronder zes verschillende sauna’s, een whirlpool, een stoombad, een hamam en een restaurant. Een sauna die kan wedijveren met een stand alone saunabedrijf. Op de eerste verdieping is er een ruime fitness die is ingedeeld in 4 zones. In zone 1 staan een fitnesscircuit en een aantal indoorcyling bikes met virtual spinning die zijn bedoeld voor mensen die snel willen sporten. Zone 2 is de zone waar de krachttrainingsapparatuur staat en de Synergy van Life Fitness. Drie keer per dag wordt daar een Small Group training gegeven. Daarbij ligt er nog een ruimte voor core training die ieder uur 10 minuten wordt gegeven. In zone 3 vinden we de Hammerstrength apparatuur en de cable cross apparatuur. En voor mensen die met vrije gewichten willen trainen is zone 4 bestemd. Naast de ruime fitness zijn er ook nog 2 studio’s voor groepslessen: een Aerobic studio en een Body & Mind studio, waar naar de bekende Les Mills groepslessen, ook veel freestyle en yoga lessen worden gegeven. Personal trainers, massage- en beautybehandelingen maken onderdeel uit van het totaalconcept. Met één abonnement zijn alle voorzieningen beschikbaar. Extra diensten als massages of een personal trainer worden wel apart afgerekend. En ten behoeve van het gemak zijn alle diensten online te boeken.

Zakelijke markt

Caesar Fitness + Spa Resort heeft twee eetgelegenheden: een restaurant voor leden en daggasten, en een voor iedereen toegankelijke lunchroom waar ontbijt, lunch en high tea geserveerd worden. De lunchroom is ook af te huren voor recepties, diners of zakenuitjes. Ook biedt het grote terras aan het water vele mogelijkheden. Door te combineren met een speciaal samengesteld arrangement is een zakelijke bijeenkomst compleet. Zo kan het desbetreffende kantoor deelnemen aan diverse workshops, gezamenlijke lessen of beautybehandelingen en na afloop een drankje en een hapje eten in het restaurant. Voor de zakenman- of vrouw is Caesar Fitness + Spa Resort dan ook de ideale uitvalsbasis. Het biedt een totaalconcept op één centrale locatie, een luxe ambiance en zorgt voor complete beleving. Daarnaast is het voor deze doelgroep extra aantrekkelijk lid te worden middels bedrijfslidmaatschappen. De locatie midden in het centrum van Den Haag is perfect gelegen, dicht bij bedrijven en gemakkelijk te bereiken. De 200 parkeerplekken onder het complex voorzien in parkeergemak.

Concept

Het concept van Caesar Fitness + Spa Resort is gebaseerd op inspanning en ontspanning. Hans: “Voor het concept hebben we goed gekeken in het buitenland waar dergelijke concepten wat gangbaarder zijn dan in Nederland. Ook hebben we gekeken naar hotelconcepten omdat daar een heel andere cultuur heerst van gastvrijheid en hospitality, zaken die bij ons hoog in het vaandel staan. We trainen onze mensen daarin iedere dag weer. Er werken hier 50 mensen en hospitality vinden wij heel belangrijk. We zeggen altijd: service is iets wat je krijgt en niet verwacht. Iemand begroeten met goedemorgen of goedemiddag is heel normaal en behoort niet tot de service maar klantvriendelijkheid. Service vinden wij bijvoorbeeld klanten helpen bij hun abonnement, een klacht oplossen of een klant wegwijs maken in het gebouw. Service is ook de korting die we bieden voor de onder het Resort gelegen openbare parkeergarage. Dat scheelt 70%. De persoonlijke aandacht vinden we dus heel belangrijk. Daar hoort ook de begroeting bij van de gasten. Er zijn erbij die met de voornaam aangesproken willen worden, terwijl er ook bij zijn die alleen met de achternaam begroet willen worden. We hebben hier veel buitenlandse gasten: ongeveer 70% is anderstalig. In Den Haag wonen veel expats en de meeste ambassades zijn hier gevestigd. We hebben hier momenteel veel ambassadeurs sporten. Zij vinden dit centrum een verademing. ‘Eindelijk een luxe resort’ is hun reactie. Je hoort deze positieve reactie trouwens ook van de Nederlandse leden.”

Activiteiten

Naast de vele mogelijkheden aan fitness en wellness die het centrum biedt, worden er regelmatig feestjes georganiseerd. “We hebben een party organizer in dienst die dit allemaal regelt. Tijdens deze feesten worden ook mensen aan elkaar voorgesteld. In Den Haag wonen plusminus 65.000 expats en dan is zo’n feest een ideaal moment om te netwerken en om businesscontacten te leggen.” Hans is dan ook tevreden over de invulling van het concept. “We zijn nu bijna 1 jaar open en hebben momenteel 1500 leden. Daarnaast hebben we veel daggasten die komen voor de sauna’s en massages. Bij ons ben je echt een dag met vakantie in eigen stad.”

Midden in het centrum van de Hofstad, op de plek van het vroegere Mauritskadebad, is Caesar Fitness + Spa Resort gevestigd. De onderneming is gehuisvest in een gloednieuw pand, gebouwd in de koloniale stijl van weleer. In dat opvallende pand zijn bijzonder veel faciliteiten ondergebracht, denk aan fitness, groepslessen, yoga, verschillende sauna’s, hamam en beautybehandelingen. Met maar liefst 5.000 vierkante meter aan beschikbare ruimte is immers van alles mogelijk.

Edities