Nederlandse startup werkt samen met Jawbone

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2014
Nederlandse startup Fitmo werkt samen met Jawbone

Volgens de ontwikkelaars zijn fitnessapps en -trackers op dit moment goedkoop en toegankelijk, maar missen ze wel de effectiviteit die een personal trainer biedt. Via Fitmo kunnen personal trainers waar en wanneer dan ook contact hebben met hun bestaande klanten. Daarnaast kunnen gebruikers van Fitmo ook via de app op zoek gaan naar een personal trainer, die hem of haar op afstand kan helpen met het sporten.

Zoals Uber of Airbnb

De startup brengt, net als bijvoorbeeld Uber of Airbnb dat doen, vraag en aanbod bij elkaar. In het geval van Fitmo gaat het om sporters en personal trainers. Deze sporters betalen een bepaald bedrag per maand, zo rond de 55 euro, waarvan 20 procent naar Fitmo gaat en de rest naar de trainer. Het exacte maandbedrag bepaalt de trainer zelf.

Sporters kunnen via een videoverbinding of chatbox contact hebben met hun personal trainer. Tijdens een eerste gesprek wordt er een doel vastgesteld, daarna levert de trainer een trainingsschema aan. Inmiddels heeft Fitmo 400 klanten die trainen bij veertig aangemelde personal trainers, zo meldt RTL nieuws. Om hoeveel Nederlandse personal trainers het gaat is niet bekend. Op dit moment kan men uit 12 personal trainers kiezen, waarvan 8 gevestigd in Nederland.

Jawbone

Inmiddels is ook bekend dat de Nederlanders een samenwerking hebben gesloten met Jawbone. Dankzij deze samenwerking kan de informatie die verzameld wordt door de Jawbone activity trackers van gebruikers automatisch naar de personal trainer worden gestuurd. Zo zou de personal trainer een waarschuwing kunnen krijgen als de sporter zich niet aan zijn of haar trainingsschema houdt. Op den duur zal naar verluidt Jawbone zijn gebruikers ook actief gaan wijzen op de Nederlandse dienst.

Naast de trackers van Jawbone werkt Fitmo ook samen met andere apps, waaronder die van Fitbit en RunKeeper. Nieuwe gebruikers die met de app aan de slag willen, kunnen zich via de website aanmelden om zo op de wachtlijst terecht te komen.

Kijk voor meer informatie over Fitmo op

www.fitmo.com.

De Nederlandse startup Fitmo doet goed zaken. Hun gelijknamige app, een fitnessplatform dat sporters en personal trainers aan elkaar koppelt, is net een week open voor het grote publiek maar heeft nu al 1,2 miljoen durfkapitaal opgehaald. Daarnaast werd onlangs bevestigd dat de startup gaat samenwerken met Jawbone, de Amerikaanse producent van activity trackers als de Jawbone UP24.

Edities