Life Fitness

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2014

De locatie sloot dus perfect aan bij het thema van de bijeenkomst: 'Technologische revolutie in fitness, kans of bedreiging?'. De bijeenkomst werd geopend door VES-voorzitter Piet Willemsen en Hans Donkers, oprichter van Gym Apps. Na een kort welkomstwoord, werd de grote groep in tweeën gedeeld. De ene helft kreeg een uitgebreide rondleiding door het Executive Briefing Center, terwijl de andere helft genoot van een interessante presentatie van Richard van Tilborg, hoofd innovatie bij Ordina. Hij houdt zich dagelijks bezig met met zaken als Google Glass, Wearables, Virtual Reality en Robotica en kon de aanwezige fitnessondernemers haarfijn uitleggen waar het in de toekomst naartoe gaat en waar dus de kansen komen te liggen.

Na de rondleiding en presentatie van Richard van Tilborg ging het woord wederom naar Hans Donkers. Ook Hans ging in op de technologische revolutie die er momenteel gaande is in fitnessland. Een van de gehoorde termen was 'quantified self', een beweging die technologie inzet om aspecten van het dagelijkse leven te monitoren en op basis van de output mogelijk te verbeteren. Verder ziet Hans vooral kansen in deze beweging. “Meer mensen gaan sporten en moeten geïnformeerd worden over gezond leven”, legde hij uit. Daarnaast ziet hij ook kansen voor een uitbreiding van de dienstverlening. “De mogelijkheid van eerstelijns zorg door fitnessclubs wordt groter. En mensen weten meer, dus ze gaan ook meer willen. Hierdoor komt er ruimte voor een breder dienstenaanbod.”

Ook kijkt Hans Donkers even de toekomst in. “Apple, Google, Microsoft en Samsung gaan vol gas vooruit op het gebied van eHealth en eFit. Daarnaast verwacht ik dat wearables, elektronische patiënten dossiers en andere medische data naar deze spelers zal gaan, omdat zij deze markt zullen gaan domineren.”

De interessante bijeenkomst werd afgesloten met een heerlijke lunch en het besloten werkgeversoverleg van de aanwezige leden.

Edities