10 jaar XCORE: Dat moet gevierd worden

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2014
Dat moet gevierd worden

De XCO-Trainer® is ontwikkeld door manueel en fysiotherapeut Jan Hermans. Na vele testen en onderzoeken door TNO is voor dit unieke product een wereldwijd patent aangevraagd. Het XCORE team heeft 10 jaar geleden o.l.v. Renata Jarz het groepsfitness programma met de XCO-Trainer® ontwikkeld! Al 10 jaar lang wordt er ieder kwartaal een nieuwe release geproduceerd.

10 jaar XCORE

De XCORE Workout is inmiddels niet meer weg te denken van vele lesroosters in Nederland en daarbuiten.

Het licentieprogramma werd op de EFAA van 2005 gelanceerd en kort daarop kwamen de eerste aanvragen al binnen. Vele beurzen, demo's en opleidingen door het hele land volgden! De groei van het aantal Certified XCORE zorgde tevens voor een groei van de kantoorwerkzaamheden. In 2010 werd XCO Sports Company versterkt door commercieel directeur Melinda van der Hoeven. Op het kantoor staat zij, samen met Melissa, Susan en Sharon, klaar om alle klanten van dienst te zijn.

Ook wordt er ieder jaar een campagne gestart om geld in te zamelen voor goede doelen zoals Pink Ribbon, Orange Babies, Hartstichting en Spieren voor Spieren. Hierbij komen vele Certified XCORE clubs in actie; uitgedoste instructeurs zetten zich elke keer enorm in om deze acties tot een succes te maken.

Naast XCO Outdoor werd in 2011 het licentie programma BRN gelanceerd. Bij dit shape programma maak je gebruik van de XCO set. Deze twee kleine XCO buisjes zorgen ervoor dat je 33% meer calorieën verbrandt dan wanneer je zonder deze set traint!

In 2013 werden de programma's XCORE en BRN geïntroduceerd op de FIBO. Al snel startte er een aantal Spaanse clubs met deze trainingsmethode.

Inmiddels heeft Renata een ervaren en gepassioneerd trainersteam om zich heen verzameld. Master Trainers Damien, Carmen, Borke, Jochem, Tanja, Wendy, Dennis en Ingrid zorgen ervoor dat elke XCORE workout weer staat als een huis.

Om in Europa meer onderscheid te maken tussen het product (XCO-Trainer®) en het programma (XCORE workout) is de naam en het logo aangepast naar XCORE. Inmiddels wordt het XCORE programma in diverse landen met veel succes gegeven. Naast de live les wordt de Virtuele XCORE workout ook goed ontvangen!

Meer informatie? Check

www.xcoreworkout.com

Meer informatie? Check www.xcoreworkout.com.

Bekijk hier de video

van 10 jaar XCORE

XCORE en BRN Event

Op zaterdag 6 december werd de Broodfabriek in Rijswijk weer wakker geschud voor het XCORE en BRN Event. Dit jaar een speciale editie vanwege het 10 jarig jubileum van XCORE.

Instructeurs konden zich naast de XCORE en BRN workout ook inschrijven voor een XCO out of the box workout, WOW! (Workout of the Weekend) en een heerlijke YinYoga.

Bovendien ontving iedere deelnemer bij binnenkomst een eventgoodie: de neon XCO wrap en veters maakte de 'Neon Dresscode' helemaal compleet.

Vanwege het jubileum was er een extra zaal, hier werden deelnemers getrakteerd op XCORE & more…

– Test de Bellicon trampoline tijdens een mini demo van Just Bounce

– Maak een te gekke polaroid foto als aandenken aan dit EVENT

– Proef de eiwitshake van Nutralinea

– Waag een dansje met de Silent Disco

– Laat je spieren los masseren in onze massage cube

– Customize jouw XCO-Trainer® of XCO® set. Of heb je hulp nodig bij het plakken van jouw neon anti-slip grip? Kom dan naar onze customize stand!

– Style jouw haar met een coole neon veer

Kortom een waanzinnige dag! Als afsluiter was er voor iedereen een goedgevulde goodiebag. Meer event foto’s bekijken? Like dan de XCOofficialNL Facebook pagina!