Column - John van Heel

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2010

InNOVATIONS I New Line Report / TR Sport

TR Sport B.V. blaast Panatta Sport weer nieuw leven in

I body LIFE 1I2010

Het bekende fitnessmerk Panatta is weer terug. TR Sport B.V. gevestigd in IJsselstein is de exclusieve leverancier geworden van Panatta Sport voor Nederland en Duitsland. Aan het roer van de nieuwe Panatta organisatie staat Dennis Mijer, algemeen directeur. Dennis en zijn kundige team hebben een schat aan ervaring in de fitnesswereld en het bedrijfsleven.

ennis is verantwoordelijk voor de contacten met ondernemers en de branche, terwijl zijn personeel de administratieve kant voor zijn rekening neemt. Iedereen van TR Sport gelooft hier in het product Panatta. Dat blijkt ook uit het aantal klanten in Nederland. Er zijn ruim 900 centra met Panatta fitnessapparatuur. “We hebben er zin,” roepen Dennis en zijn mensen in koor. “Panatta betekent voor ons een nieuwe uitdaging.“

Merk met een naam

“Het is een merk met een verleden,” vertelt Dennis. “Panatta bestaat al sinds 1982 en is opgericht door Rudy Panatta. Het is nog een echt familiebedrijf en dat straalt het bedrijf ook uit. Alle apparatuur wordt in Apiro, Italië vervaardigd in een moderne geavanceerde werkplaats van 30.000 m². Panatta is vertegenwoordigd in 55 landen en bekend van verschillende krachtlijnen zoals Fit Evo, Sec, XP Lux, Kidslijn, Oasis, Freeweight enz. Daarnaast heeft Panatta een exclusieve cardiolijn laten ontwerpen door de bekende Italiaanse designer Pininfarina, wat een legendarische naam is in de wereld van de sportwagens met een onmiskenbare stijl. Een nieuw concept in cardiofitness met een perfecte combinatie van vorm, techniek en schoonheid voorzien van geavanceerde functies. De cardiolijn is verkrijgbaar in een Platinum uitvoering met LCD-scherm of in de Gold uitvoering zonder scherm. Deze cardiolijn is in de maand februari tegen een scherpe prijs leverbaar. Met deze exclusieve cardiolijn durven we de strijd aan met welk merk dan ook,” stelt Dennis. “Als TR Sport B.V. leveren we overigens alleen Panatta apparatuur. Andere merken zul je bij ons dan ook niet vinden,” aldus Dennis.

Showroom

Dat TR Sport de zaken meteen goed wil aanpakken, blijkt uit de ambities die ze met Panatta hebben. In IJsselstein komt een showroom met een gezellige bar, waar alle Panatta apparatuur wordt opgesteld. Daarnaast zijn ze druk bezig met de inrichting van twee pilotcentra met uitsluitend Panatta apparatuur. Dennis: “In maart a.s. zal de eerste gereed zijn met de nieuwste lijn krachtapparatuur en de Platinum cardiolijn. Een maand later zal de tweede gereed zijn. Daarnaast wordt in Borne de laatste hand gelegd aan een nieuw pand met een magazijn en showroom waar ook de assemblage van de apparatuur zal plaatsvinden. Vanuit Borne wordt ook Duitsland beleverd, waar we vijf agentschappen met in totaal tien vertegenwoordigers hebben. Met onze showroom in IJsselstein, het pand in Borne plus twee pilotcentra in de Randstad en het zuiden, hebben we een landelijk dekking. Ondernemers uit het Noorden kunnen naar Borne komen en ondernemers uit het midden van het land naar IJsselstein. Daarbij vormen de pilotcentra ook een belangrijk onderdeel in onze strategie om onze klanten optimaal te kunnen bedienen. Een van deze centra worden ook deels bemand door een aantal van onze medewerkers/adviseurs.

Op het moment dat het eerste pilotcentrum opengaat, gaan we een Italiaanse dag houden, geheel in Italiaanse stijl met als speciale gast Rudy Panatta. Hij vindt de Nederlandse markt zeer interessant. Wij denken dat de Nederlandse markt genoeg potentieel biedt voor Panatta en dat gaan we ook serieus aanpakken. De meeste fitnesscentra vernieuwen om de drie tot vier jaar hun apparatuur. Uit de praktijk blijkt dat ondernemers met Panatta apparatuur in het algemeen het merk trouw blijven. Dit is niet zonder reden: het is goede en betrouwbare apparatuur dat in Nederland tot de top vier van merken behoort. Wij willen dan ook niet mee gaan in al die kortingsacties die leveranciers beloven. Onze prijzen zijn transparant.

Daar zijn we open en eerlijk over en dat communiceren we ook zo naar de klanten. De problemen die geweest zijn met de vorige leverancier proberen we zo goed en zo kwaad mogelijk op te lossen. We hebben er tenslotte belang bij dat klanten tevreden zijn en we gaan voor een langdurige en plezierige samenwerking met onze klanten. Wonden kunnen we wel verzachten, maar niet helen.”

Panatta Finance

TR Sport heeft samen met Panatta Italië onder de noemer Panatta Finance een financieringspoot opgezet. “Dit geeft iedereen de mogelijkheid om fitnessapparatuur te huren voor een bepaald bedrag per maand,” legt Dennis uit. “Zeker voor starters is dit interessant omdat momenteel banken niet staan te springen om starters te financieren. Panatta Finance is volledig onafhankelijk met eigen vermogen, dat actief is in heel Europa. Wat ondernemers willen is goede apparatuur tegen een zo laag mogelijke prijs. Ondernemers kunnen daarbij kiezen uit verschillende looptijden van het contract: twee of drie jaar en zelfs vijf jaar is mogelijk. Alles inclusief onderhoud. Zaken die we volledig voor de ondernemer kunnen regelen. In overleg met de ondernemer maken we ook een reële exploitatiebegroting, bedrijfsplan en routing van de apparatuur weergegeven in een ontwerpplan in 3D. Deze service bieden we onze klanten gratis aan. Op de komende FIBO in april kunnen geïnteresseerden op onze stand dit gratis laten uitwerken met bijpassende offerte. Het is uiteraard wel zo dat de ondernemer uiteindelijk degene is die beslist, maar daar willen we hem/haar zo goed mogelijk bij ondersteunen zodat apparatuur wordt aanschaft die past binnen zijn/haar budget, doelstelling en doelgroep”.

Service

TR Sport laat er geen gras over groeien. Meteen nadat zij de exclusieve leverancier zijn geworden van Panatta worden zaken als service direct aangepakt. Dennis: “We hebben 25 mensen in dienst waaronder een groot aantal monteurs, die verantwoordelijk zijn voor de service, montage en inrichting. We hebben nu een actie lopen waarbij alle Panatta klanten in de maand februari gratis een preventief onderhoud krijgen.

Momenteel is dagelijks een team van servicemonteurs met nieuwe serviceauto’s op pad om service te verlenen. Dit team wordt aangestuurd door ons hoofd technische dienst, een man met twintig jaar ervaring in Panatta apparatuur. Hij is ook verantwoordelijk voor Duitsland.” Met de actie gratis preventief onderhoud denkt Dennis nieuwe klanten aan te boren. Hier vast op vooruitlopend wordt er geïnvesteerd in het bedrijf en nieuw personeel. We zijn dan ook naarstig op zoek naar verkopers, technische mensen en marketing personeel, die geïnteresseerd zijn in het werken bij een dynamisch bedrijf.”

Loet van Bergen

new line / tr sport I InNOVATIONS

body LIFE 1I2010 I

Edities