Column - Erik Heemskerk

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2010

business I Fitnessapparatuur

I body LIFE 1I2010

Fabrikanten en leveranciers hebben vaak een eigen voorkeur als het gaat om fitnessapparatuur. De ene fabrikant/leverancier is zeer enthousiast over de crosstrainer uit het assortiment terwijl een andere fabrikant de loopband waarbij de hellinghoek kan worden ingesteld helemaal super vindt.

Om u een zo compleet mogelijk beeld te geven wat er allemaal op de markt is en waarom distributeurs vinden dat een bepaald product uit het eigen assortiment helemaal ‘top of the bill’ is ziet u in het volgende overzicht.

Een overzicht van fitnessapparatuur Supermodels in the picture

Precor

De AMT van Precor – de originele en unieke multifunctionele cardiotrainer

Met de introductie van de Adaptive Motion Trainer (AMT) is Precor wederom revolutionair op het gebied van cardiotraining. Na de introductie van de crosstrainer door Precor 15 jaar geleden dus opnieuw een succesvolle innovatie!

De AMT staat voor een hele nieuwe categorie van Fitnessapparatuur voor een Total Body work-out. Het volgt volledig de bewegingen van de gebruiker en zorgt daardoor voor meer trainingsplezier en trainingsefficiency. De AMT maakt een groot scala aan bewegingen mogelijk ; lange of korte passen, snel of langzaam, voor- en achteruit en omhoog en omlaag. De paslengte en variatie passen zich vanzelf aan aan de beweging van de gebruiker, zonder dat hij of zij iets hoeft in te stellen.

Degene die op de AMT traint kan de paslengte variëren tussen de 0-69 cm. Door gebruik te maken van de beweegbare armen traint met het totale lichaam. Het gepatenteerde display-functie (StrideDial) welke de paslengte aangeeft, geeft de gebruiker de mogelijkheid zijn/haar bewegingen exact te sturen en daardoor specifieke spiergroepen te trainen. De AMT biedt de mogelijkheden van een loopband, crosstrainer en stepper in één apparaat. Daardoor kan de AMT binnen uw multifunctioneel worden ingezet. Door de talrijke voordelen van dit revolutionaire cardioapparaat, zoals de vele bewegingsmogelijkheden en tempo- en richtingswisselingen zetten vele studio´s de AMT reeds in voor een afwisselende groepstraining.

De AMT is opvallend geschikt voor oa vetverbranding. Wetenschappelijke onderzoeken en uitgebreide praktijktesten hebben uitgewezen dat men bij een training op de AMT meer calorieën verbruikt dan op de meeste andere cardiotoestellen. Daardoor zal de AMT vrijwel iedereen aanspreken en biedt het o.a. ook door zijn uitstekende design een absolute meerwaarde voor ieder fitnesscentrum.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

www.precor.nl of www.amtfitness.nl

TechnoGym

Vario Excite

Vario kent een ongekende vrijheid in beweging en is het enige cardiotoestel dat het natuurlijke wandel- en hardlooppatroon kan nabootsen.

VARIO is weer een nieuw fitnesstoestel dat Technogym toevoegt aan haar EXCITE Line. VARIO volgt automatisch de uitvalsstap van de gebruiker en past zich volledig aan de gewenste beweging aan: van een klassieke verticale stap, een eenvoudige loopbeweging, tot een zeer grote pas. De beweging van het onderstel van het toestel wordt gecombineerd met de armen van het toestel, wat u de keuze biedt uit een lower body of total body workout.

VARIO biedt gebruikers van alle leeftijden en trainingniveaus een gebalanceerde en effectieve workout. Dankzij de gepersonaliseerde beweging kiest iedere gebruiker de meest geschikte en comfortabele beweging: op deze wijze kan men eindeloos variëren en gelijktijdig garandeert VARIO een zeer hoog calorieverbruik. Haar eenvoud, lage instap, zijsteunen en de natuurlijke beweging maken VARIO geschikt voor zowel jonge gebruikers op zoek naar een dynamische trainingservaring als voor ouderen die een rustige training willen uitvoeren zonder hun gewrichten te belasten.

Het elegante design van VARIO sluit aan bij alle andere producten uit Technogym’s EXCITE Line. Net als alle andere EXCITE toestellen beschikt VARIO over de meest innovatieve trainingsprogramma’s. En kan men trainen op tijd, afstand, calorieën en CPR-programma’s.

VARIO is een multifunctioneel toestel dat een aanwinst is voor iedere club. De veelzijdigheid van het toestel maakt het tevens geschikt voor hotels, bedrijfsfitness, particuliere woningen en fysiotherapiepraktijken.

Voor meer informatie:

Technogym Benelux BV, www.technogym.com/vario

Fitnessapparatuur I business

body LIFE 1I2010 I

Edities