Promotionele acties – Welk drukwerk past bij u

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2010

economics I Zorgverzekering

I body LIFE 1I2010

Welke extra vergoedingen bieden verschillende zorgverzekeraars Overzicht zorgverzekering

erschillende grote verzekeringsmaatschappijen zien het belang in van beweegprogramma’s en zijn ook bereid dit te ondersteunen. Zo kan het zijn dat een verzekeringsmaatschappij haar verzekerden een korting aanbiedt als zij actief gaan sporten/fitnessen. Dit kan door middel van collectieve contracten bij een grote fitnessketen. Maar niet iedere verzekerde wil nu net bij dat sportcentrum gaan sporten, dus zijn er verzekeringsmaatschappijen die dit op individuele basis aan bieden.

Soms worden vergoedingen aangeboden in combinatie met een vastgesteld dieetprogramma, welke voorwaarden gelden er dan?

Zo maar sporten zonder een goede fittest is sowieso al uit den boze, de meeste fitnesscentra bieden dit al aan voor nieuwe leden, maar ook vanuit de verzekeringswereld wordt dit aangeboden. Eerst kijken hoe het met je gesteldheid is om daarna tot een goed beweegplan te komen.

Kijk op de volgende pagina’s

wat de mogelijkheden zijn.

Bijna elke zorgverzekeraar heeft binnen het basispakket een x-aantal bezoeken aan de fysiotherapeut meeverzekerd. Als de klant een aanvullend pakket heeft kan het aantal bezoeken binnen de aanvullende verzekering nog zijn verhoogd, maar dan houdt het meestal wel. Dit is wat men vaak hoort, maar is dat wel zo?

Met Agis in Beweging

Agis vindt het belangrijk om bewegen voor iedereen toegankelijk te maken. De zorgverzekeraar stimuleert haar klanten om gezonder en actiever te leven en biedt een breed scala aan beweegprogramma’s. Bewegen is immers gezond, geeft een goed gevoel en maakt het lichaam sterker.

Een greep uit het beweegaanbod van Agis met betrekking tot fitness.

Sportcentrum Vrije Universiteit

De Vrije Universiteit beschikt over een eigen sportcentrum waar meer dan 35 verschillende sporten worden georganiseerd. Agis-verzekerden krijgen 60% korting op een kwartaalkaart.

Hiermee kunnen ze onbeperkt op alle locaties van Sportcentrum VU deelnemen aan een gevarieerd pakket aan sporten (fitness en aerobics/bodywork en conditiegerichte sporten zoals ZUMBA, steps, BBBB, X-CO, body shape, dance workout, spinning en spin & shape, en looptrainingen.

Bij een fysieke klacht behoort een gratis informatieconsult bij een fysiotherapeut, podoloog, of diëtist tot de mogelijkheden. Uitgebreide health checks via de huisarts zijn ook mogelijk.

Korting bij Achmea Health Centers

Agis verzekerden krijgen maandelijks 20% korting op het lidmaatschap bij de Achmea health Centers.

Momenteel zijn er meer dan 30 Achmea health Centers door heel Nederland.

Agis is per 1 januari 2008 gefuseerd met Eureko/Achmea. Uit deze samenwerking is dit initiatief voort gekomen. Men kan kiezen uit groepsfitness of fitness met toestellen.

Met Agis in Beweging

Agis heeft een eigen beweegprogramma ‘Met Agis in Beweging’. Hiermee wil Agis mensen stimuleren op een verantwoorde, veilige en leuke manier aan sport te doen. Zeer laagdrempelig en voor iedereen die onder professionele begeleiding wil beginnen met sporten of zijn conditie verder wil opbouwen. Er zijn twee trainingsvormen, Agis Fit & Fun en Agis Fit & Run. De trainingen vinden plaats in diverse stadsparken in Amsterdam, Amersfoort, Utrecht, Zeist, Maarssen en Apeldoorn.

De trainingen worden het hele jaar door gegeven. Deelnemers krijgen een strippenkaart voor 20 trainingen. Kosten: Agis verzekerden € 40,- , niet-verzekerden betalen € 45,-.

www.agisweb.nl

OHRA Zorgverzekeringen

OHRA biedt als eerste zorgverzekeraar in Nederland voor 2010 een maand gratis fitness voor verzekerden die een zorgverzekering afsluiten via het collectief Nationaal Gezondheidsplan. Daarmee heeft OHRA de primeur en loopt hiermee vooruit op de introductie van de ‘Beweegkuur’ die met ingang van 2011 wordt opgenomen in het basispakket van verzekeraars. Diverse beweegprogramma’s komen met ingang van 2011 voor een vergoeding in aanmerking.

OHRA maakt een eerste aanzet met een vergoeding voor een beweegprogramma en doet dit in samenwerking met Nationaal Gezondheidsplan in de vorm van een collectiviteit. Nationaal Gezondheidsplan heeft tot doel Nederlanders te informeren over gezonde leefstijl en hen in 4 stappen te activeren en te motiveren. Gezonde voeding en het behalen van de Nederlandse Norm Gezond Bewegen staan centraal. Daarnaast krijgen mensen die overwegen lid te worden bij een fitness & healthclub van OHRA een proefabonnement van één maand.

Om dit te realiseren heeft OHRA een overeenkomst gesloten met maar liefst 541 fitness- en healthclubs in heel Nederland. Rob Krijgsman: “Uiteraard kiezen we alleen voor clubs die erkend zijn en kwaliteit leveren, daarom dienen clubs aangesloten te zijn bij Nationaal Gezondheidsplan. Dit is een samenwerkingsverband van beweegprofessionals die inzetten op kwaliteit in bewegen en persoonlijke begeleiding van onze klanten.”

Naast 1 maand gratis fitness die verzekerden ontvangen als zij hun zorgverzekering afsluiten via de collectiviteit Nationaal Gezondheidsplan, ontvangen zij jaarlijks van OHRA een gratis fitheidsanalyse en een FIT!start cursus. Verzekerden die lid zijn of worden bij één van de 541 deelnemende clubs, hebben bovendien recht op een gratis leefstijlwebsite waar zij hun vorderingen bij kunnen houden en waar zij in 4 stappen werken naar een gezonde leefstijl.

Door deze samenwerking verwachten de betrokken partijen in 2011 helemaal klaar te zijn voor de uitrol van de Beweegkuur.

Samenwerking met Intenz

Gezonde mensen voelen zich vitaler, hebben meer uithoudingsvermogen, minder last van stress en een betere weerstand. Gezond leven is meer dan regelmatig sporten en minder eten. Intenz helpt bij het verbeteren van de gezondheid en leefstijl door middel van het Nationaal Gezondheidsplan.

Meer informatie via www.intenz.nl/ohra (dus niet rechtstreeks bij het fitnesscentrum)

www.ohra.nl

Zorgverzekering I economics

body LIFE 1I2010 I

Edities