Freemotion Incline Training – Trainen met een hellinghoek

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2010

health I Fitnessmotivatie

I body LIFE 1I2010

CIOS-docent geeft inspirerend fitnessboek uit

olgens de CIOS-docent uit Oostburg is het boek uniek in de fitnesswereld. Alle andere boeken gaan over oefeningen. Maar een boek om jezelf te motiveren te blijven fitnessen, bestond nog niet. Waar dieetboeken tips geven om goed en gezond te eten, is hier nu een boek dat bol staat van de tips om goed en gezond om te gaan met fitnessactiviteiten.

Praktische tips

“Mijn boek is het eerste boek dat op een luchtige en realistische manier praktijkervaring koppelt aan theoretische achtergronden. De variatie van beknopte theoretische informatie, praktische tips, een levensecht feuilleton, gedichten en foto’s maken van dit boek een prettig, gebruiksvriendelijk geheel”, stelt Houtzager. Hij wil lezers prikkelen om enthousiast te blijven sporten in het fitnesscentrum. Iedereen die aan fitness doet, kan vroeg of laat te maken krijgen met een motivatieprobleem. Met veel enthousiasme begint de klant met fitnessen, de klant investeert geld in de eigen gezondheid. Het fitnesscentrum zal helpen om met plezier verantwoord te fitnessen. In de praktijk blijkt dat de klant zelf uiteindelijk de enige persoon is die ervoor kan zorgen dat fitnessen leuk en zinvol blijft. Door klanten na te laten denken over fitness zal de kans groter worden dat ze blijven fitnessen. Inzicht in het fitnesscentrum en in de beweegredenen en (on)mogelijkheden zullen de klant ondersteunen om te blijven werken aan de gezondheid. De klant kan lezen welke fasen doorlopen moeten worden op weg naar een leven lang fitness. Om succesvol te blijven fitnessen wordt uitgelegd hoe doelen gesteld moeten worden. De motivatietips uit hoofdstuk zeven zijn praktische tips welke eenvoudig toegepast kunnen worden!

Retentiemiddel

Bijzonder is het boek beslist. Walter benoemt zelfs de verschillende types klanten die fitnessen. De teksten worden afgewisseld met kunstzinnige foto’s van Walter zelf. Het boek is volgens Walter ook prima in te zetten als retentiemiddel. Iedere fitnessondernemer houdt zich bezig met retentie. Dit kan op verschillende manieren. Ik blijf fitnessen zorgt ervoor dat we direct invloed uitoefenen op het gedrag van de klanten. Uiteraard kunnen diverse acties verbonden worden aan het weggeven van het boek. Enkele voorbeelden:

• In een bepaalde periode krijgt ieder nieuw lid het boek.

• Iedereen die 5 jaar of langer lid is van de club krijgt het boek.

• Bij het meewerken aan een enquête krijgt de klant het boek.

• Bij het inbrengen van 50 euro voor het

goede doel ontvangt de klant het boek.

• Bij het meedoen aan een actie

ontvangt de klant het boek.

• Bij het aanbrengen van een nieuw lid krijgt de vaste klant het boek.

• Gewoon een geschenk aan de klant omdat ze belangrijk zijn.

• Het ideale kerstcadeau.

• Het is ook mogelijk om het boek in de

club te verkopen.

Ik blijf fitnessen kost 12,50 euro en is te koop via de website www.ptzeeland.com

Loet van Bergen

Fitnessdocent en personal trainer Walter Houtzager heeft een boek uitgegeven: Ik blijf fitnessen. Daarin beschrijft hij hoe mensen die zich voornemen om te gaan sporten, dat ook echt volhouden.

De auteur

Walter Houtzager is na het afronden van de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding sinds 1993 werkzaam in de fitnessbranche. Naast zijn werkzaamheden als docent fitness aan het CIOS Goes/Breda, examinator voor de Fit!Vak opleidingen is hij ook zelfstandig personal trainer (sportadviseur) onder de naam PT Zeeland te Oost-Souburg (Zeeland). Het schrijven van opleidingen en mensen motiveren om te bewegen en een gezonde leefstijl te volgen is en blijft zijn grootste uitdaging.

Edities