Column Marie-Anne van Laak

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2010

LAPT lanceert LAPT Manager!

LAPT, het unieke Personal Training concept dat de HDD Groep begin 2010 introduceerde, lanceert deze maand LAPT Manager! LAPT Manager is een zeer gebruiksvriendelijk CRM systeem dat specifiek is ontwikkeld voor Personal Trainers en PT Managers, om Personal Training gegevens optimaal te kunnen managen.

LAPT Manager maakt alle belangrijke afspraken en cijfers in één oogopslag zichtbaar voor de PT Manager of Personal Trainer. Hierdoor gaat er minder tijd in administratieve taken zitten en kunnen Personal Trainers nog effectiever werken. De belangrijkste applicaties van LAPT Manager zijn:

• Agenda functie;

• Inzicht in werkzaamheden;

• Weergave van alle opvolgactiviteiten;

• Overzicht van betaalde en onbetaalde facturen;

• Rapportages uitdraaien van o.a. winst, omzet en productontwikkelingen;

• Informatie update over de stand

van zaken.

Om gebruik te maken van LAPT Manager dient normaal gesproken een maandelijkse fee betaald te worden van € 79,- per maand. Voor LAPT Personal Trainers en LAPT clubs is het systeem echter opgenomen in het standaardpakket. Voorlopig is het pakket exclusief toegankelijk voor bij LAPT aangesloten clubs en trainers.

Interesse in LAPT of LAPT Manager? Neem dan contact op met LAPT via

telefoonnummer +31 (0)416 54 32 32.

business I news

I body LIFE 8I2010

NEWS

Branche update

Presentatie TTT THE GLADIATOR WORKOUTS® tijdens EFAA Personal Training congres groot succes

Afgelopen 18 september presenteerden Bianca Karel en Danny Rust 1 van de 3 workouts van THE GLADIATOR WORKOUTS® op het Personal Training&Management congres van de EFAA in Veldhoven. 50 deelnemers ervaarden de TTT GLADIATOR MAXIMUS workout en waren razend enthousiast. De deelnemers spaarden zich niet en binnen no time was de zaal gevuld met een ongelofelijke energie. De eerste 'THE GLADIATOR WORKOUTS®' opleiding is al bijna vol dus is er voor december een nieuwe datum bijgeboekt. Voor meer informatie:

www.trainthetrainers.nl 

Nationaal en Internationaal erkende NASM Personal Training Opleiding

De NASM Personal Training Opleiding van EFAA voldoet aan de Europese kwaliteitsnormen (Personal Trainer (EQF level 4) EREPS (European Register of Exercise Professionals www.ereps.eu). Het Optimum Preformance Training concept van deze opleiding biedt je als personal trainer een concreet, op wetenschap gebaseerd actieplan met de benodigde praktische hulpmiddelen. Voor sportcentra is er een mogelijkheid om het opleidingsprogramma 100% gesubsidieerd te krijgen (vraag naar de voorwaarden).

De opleiding start op 9 oktober in Alphen a/d Rijn, 28 oktober in Veldhoven, 23 oktober in Apeldoorn en 1 oktober in Alkmaar.

EFAA, opleidingen voor instructeurs, trainers en fitnessondernemers. EFAA verzorgt al sinds 1989 opleidingen, trainingen en bijscholingen voor fitnessinstructeurs, personal trainers, managers en ondernemers.

Kijk voor meer informatie op www.efaa.nl of

bel 0495-542147

Uniek nieuw programma; Excellente Service binnen fitness!

Het onderscheid tussen low budget en service sportcentra wordt gevormd door de medewerkers. Om het optimale uit die medewerkers te kunnen halen hebben 4 organisaties de handen ineen geslagen; EFAA (expertise en kwaliteit), Aandacht Raakt (Service en klantgerichtheid), Vidarte (teamcoaching) en Basebyte (ICT ontwikkeling). Samen presenteren deze partijen het unieke nieuwe programma:

“Op weg naar Excellente Service”

Het programma bevat 4 pijlers; 1) De leden inspireren en informeren met behulp van het Bewegen is Medicijn gedachtegoed, 2) Ontwikkelen van team expertise en servicegerichtheid, 3) de kwaliteit en coach vaardigheid van managers doorontwikkelen.

Managers krijgen in het programma de beschikking over een zelf te managen e-learning en training programma o.a. op gebied van gezond bewegen, anatomie/fysiologie/trainingsleer, excellente service, diabetes beweeg begeleider en leefstijlcoach. De manager bepaalt wie op welk moment geschoold en bijgeschoold dient te worden.

Om de manager te ondersteunen en beter aan te sturen ontvangt deze een Total Quality Clubmanagement programma in combinatie met een ‘implementatie van Excellente Service’ en Teamcoach module aangereikt.

LeefstijlClubâ„¢ toolbox

Een en ander wordt de clubmanager in een handige online toolbox aangereikt. Hierdoor kan men kiezen om het programma zelfstandig te doorlopen, maar ook kan men kiezen voor training en begeleiding op locatie en om ook team training op gebied van excellente service op te nemen.

Voor meer informatie, stuur een email naar info@leefstijlclub.nl

Studion: Specialist in Personal Training Producten

In samenwerking met professionele Personal Trainers van het innovatieve LAPT concept, heeft Studion PT pakketten samen gesteld. Studion is specialist in het aanbod van Personal Training producten en voorziet in de groeiende vraag naar PT producten van goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Er is zowel een Basis PT Pakket, met dé basismaterialen voor professionele PT sessies, als een Premium PT Pakket, met een uitgebreid assortiment aan PT materialen. Alle pakketten zijn voorzien van dé materialen voor professionele Personal Training sessies. Ook biedt Studion de mogelijkheid om met advies van Studion, een pakket op maat samen te stellen.

Het nieuwste PT product van Studion is ViPR. ViPR is een innovatief fitnessproduct met een opvallend uiterlijk: een rubberen buis met meerdere handgrepen, beschikbaar in 7 verschillende gewichten. ViPR Training is geschikt voor iedereen, van beginners tot top atleten en biedt een onuitputtelijke bron van oefeningen. De ViPR is uitermate geschikt voor training in kleine groepen en 1-op-1 Personal Training sessies.

Wilt u meer weten over de PT Pakketten van Studion? Neem dan contact op met Studion via +31 (0)416 67 51 01 of kijk op www.studion.nl.

body LIFE 8I2010 I

Edities