Kwaliteit is een keuze en de keuze is aan jou

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2010

health I news

I body LIFE 8I2010

Nieuw vitamine D-advies

17 september 2010 - De International Osteoporosis Foundation (IOF) komt met een nieuwe aanbeveling voor vitamine D. De gemiddelde aanbeveling van vitamine D voor volwassenen is gesteld op 800 tot 1000 IE (20 tot 25 mcg) per dag waarbij gestreefd wordt naar een concentratie 25(OH)D in het bloed van 75 nmol/L. Bij personen met overgewicht, osteoporose, malabsorptie of een beperkte blootstelling aan zonlicht wordt een inname van 2000 IE (50 mcg) per dag geadviseerd. Tevens is het bij deze doelgroepen zinvol om de vitamine D-concentratie te bepalen in het bloed. De IOF argumenteert dat een tekort aan vitamine D wereldwijd veel voorkomt. Suppletie is een goedkope en effectieve manier om botfracturen bij osteoporose te voorkomen. De IOF is de grootste globale non-gouvernementele organisatie die zich bezighoudt met osteoporose.

Bron: International Osteoporosis Foundation, mei 2010

NEWS

Actueel nieuws

Wellness & Health

Bewegen is Medicijn™ – de nieuwe beweegnorm

Om gezond te blijven moeten we bewegen, dat weet iedereen. Maar welke activiteiten en hoeveel precies? Die norm is nu ook vastgesteld door ACSM (American College of Sports & Medicine) en WHO (World Health Organisation), dé toonaangevende organisaties op het gebied van gezondheid en bewegen. Binnen sportcentra staat het beweegadvies centraal. Door het toevoegen van de nieuwe beweegnorm, het Bewegen is Medicijn™ –“

Schijf van Drie”, wordt het advies compleet gemaakt tot leefstijl beweegadvies.

Bewegen is Medicijn™ – Schijf van Drie model

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB); minimaal 5 dagen per week, 30 minuten per dag bewegen (60 tot 90 minuten per dag in de resultaatfase van afvallen).

De Fitnorm; 2 à 3 keer per week, minimaal 20 tot 30 minuten per keer conditioneel intensief bewegen (sporten). (3 keer 40 à 60 minuten in een resultaatfase van afvallen of conditie verbeteren).

De Spiernorm; 2 keer per week op niet achtereenvolgende dagen 6 à 8 spierversterkende oefeningen doen, voor de grote spiergroepen (3 keer per week in de resultaatfase).

Elke activiteit van deze drie telt mee in de dagelijkse beweegnorm van 30 minuten per dag.

Dit beweegmodel wordt nu al een van de grootste doorbraken sinds het begin van de fitnessbranche en de start van preventieve gezondheid genoemd. Er bestaat geen enkele twijfel meer over het feit dat uithoudingsvermogen en spiertraining bij een gezonde leefstijl horen.

Voor sportcentra die het Bewegen is Medicijn™ – Schijf van Drie model toe willen passen heeft EFAA een programma opgesteld met Bewegen is Medicijn™ materialen voor in de sales, voor fitness begeleiding, voor personal trainers en voor het blijven inspireren en leren van leden over het belang van bewegen.

Informatie over dit programma; mail naar info@efaa.nl

Verkoop nieuwe Les Mills kleding loopt storm!

Sinds 15 jaar is Maximuscle toonaangevend in het verbeteren van sportvoeding door de ontwikkeling van producten wetenschappelijk te onderbouwen. Het klantenbestand spreekt voor zich. Maximuscle wordt gebruikt door topatleten en rugby teams. Ook de NRB heeft gekozen voor Maximuscle als nutrition partner. Omdat zij weten dat je nooit concessies moet doen als je de beste wil zijn.

Verkrijgbaar via www.thesportscompany.nl, 077-3661640

Daily Detox Drink Nieuw: Yagua Daily Detox Vlierbes & Groene Thee, voor een dagelijkse reiniging van je lichaam

Dagelijks jezelf van binnen reinigen, dat is nieuw. Yagua introduceert Daily Detox Vlierbes & Groene Thee. Het helpt je lichaam om afvalstoffen op te ruimen. Zo blijf je fit en vitaal. Want detoxen is zuiveren, reinigen en ontgiften. In principe gaat dit vanzelf, maar soms stapelen zich zoveel afvalstoffen op dat je lijf het niet meer weggewerkt krijgt. Yagua Daily Detox is een frisse juice drink met zuiverende plantenextracten die je lichaam van binnenuit reinigt. Door dagelijks te detoxen en voldoende anti-oxidanten, anthocyanen, water en vezels binnen te krijgen, kan je lijf weer doen wat het moet doen. Want schoon van binnen is net zo belangrijk als schoon van buiten. Drink Daily Detox!

Detox-ingrediënten

Yagua Daily Detox bevat fel gekleurde vlierbessen en pure groene thee extract en is rijk aan anti-oxidanten en anthocyanen met een zeer effectieve werking. Anthocyanen zijn organische kleurstoffen die, behalve een zuiverende werking, ook bijdragen aan een goede conditie van je ogen. Samen met vitaminen c en e, hibiscusextract en brandnetelextract vormen ze een ijzersterke combinatie voor een snelle afvoer van afvalstoffen en ondersteuning van je lichaamseigen energiesysteem. Yagua Daily Detox is 100% natuurlijk en bevat geen toegevoegde suikers, zoet-, kleur- of smaakstoffen.

Informatie

Yagua Daily Detox is verkrijgbaar bij Albert Heijn bij de vruchtensappen. Advieswinkelprijs: € 1,79 per pak (1000 ml). Kijk voor meer gezonde inspiratie op www.yagua.nl.

“Get Smart- Get Fit™”

We weten al jaren dat ons voedingspatroon langzamerhand is afgegleden. De percentages suiker en vet zijn toegenomen ten koste van vezels, mineralen en vitamines (gezonde voedingsstoffen). Daarnaast is het aandeel van diezelfde vezels, mineralen en vitamines in onze dagelijkse voeding steeds verder afgenomen door verarming van de grond, versnelde groeiprocessen en gebruik van chemische stoffen.

Artros en Healthfocus® heeft een programma ontwikkeld dat er voor zorgt dat uw klanten dagelijks voldoende gezonde voedingsstoffen tot zich nemen. Dit programma omvat een individuele analyse van het huidige eetpatroon en een calculatie van de tekorten die ontstaan zijn. Het programma biedt uw klanten praktische handvatten om deze tekorten aan te vullen.

Voor informatie betreffende de mogelijkheden

kunt u contact opnemen met:

Artros en Healthfocus®, T.a.v. Lilian Rijfkogel

info@artros.nl, 0575-431141

body LIFE 8I2010 I

Edities