NewLineReport Carver

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2010

branche actueel I Promotie

I body LIFE 7I2010

Een gratis sporttas weggeven als men lid wordt bij een fitnesscentrum, scoort volgens Rutger Blommers van Hidalgo nog steeds goed. Hidalgo is een groothandel/fabrikant van onder meer sporttassen.

Sporttassen: handig, praktisch en de ideale promotie

Het bedrijf bestaat sinds 2003 en heeft inmiddels tassen geproduceerd voor een groot aantal bekende merken. Blommers: “Deze tassen laten we produceren in onze productiefabrieken in Europa en China. Daar worden de tassen volgens de wensen van de klant gemaakt. Daarnaast kunnen wij ook de bedrukking op de tassen verzorgen. Helaas zie je vaak dezelfde soort standaardtassen terugkomen, terwijl er zoveel mogelijk is. Wil je echt goed voor de dag komen, dan is een eigen uniek ontworpen tas veel mooier. Waarmee je je ook nog eens kunt onderscheiden van de concurrent. Maar dat kost tijd. Onze levertijd is gemiddeld 12 weken. Fitnessondernemers die begin volgend jaar bij hun ledenwervingscampagne willen scoren met een leuke sporttas als give away, dienen daar nu al over na te denken, waarbij we ze alle ondersteuning bieden wat betreft ontwerp, functionaliteit en mogelijkheden”, aldus Blommers.

Materiaal

Wat betreft het materiaal bijvoorbeeld is er veel mogelijk, legt Blommers uit. “Vroeger waren het veelal katoenen tassen, later gevolgd door tassen van nylon. Tegenwoordig is er keuze uit diverse soorten materiaal zoals katoen, nylon, polyester, non-woven en pp-woven tassen. Er is veel vraag naar luxe sporttassen van hoogwaardig nylon. Daarnaast is er een trend naar duurdere en chique sporttassen. Zo hebben we voor een fitnessketen een exclusief uitziende sporttas ontwikkeld in wit pu leather met zilver gestikte bies en speciaal geborduurde letters. Daarbij een aantal accessoires zoals een toilettas en portemonnee in dezelfde stijl. Het is net wat de klant wil en welk budget hij heeft. Er zit enorm veel variatie in sporttas modellen, die ook in verschillende kwaliteiten materiaal leverbaar zijn. De meeste centra houden het op een bepaald type tas. Populair zijn o.a. de rugtasjes en de sporttassen met een apart vak voor de schoenen en de natte spullen. Een andere trend die in opkomst is, zijn milieuvriendelijke tassen van gerecycled materiaal. In principe is alles mogelijk. Voor een andere fitnessketen hebben we een tas laten maken met een adventure/army look.” Hidalgo beschikt over een eigen grafische afdeling waar het artwork voor de tassen wordt gemaakt of aangepast kan worden voor gebruik op de tas. De klant ontvangt hierbij altijd eerst een digitale drukproef van het ontwerp voordat de productie van start gaat.

Kleinere aantallen

Bij bestelling van tassen uit China geldt een minimale afname van 500 stuks. Blommers kan zich voorstellen dat dit voor sommige fitnesscentra een drempel kan zijn. “Een beetje sporttas inclusief bedrukking heeft een inkoopprijs van tussen de 5 en 7 euro. Vandaar dat we in Europa een aantal klanten hebben die voor ons een groot aantal modellen op voorraad houden. Hierdoor kunnen we snel kleinere oplagen leveren, waarbij we ook de bedrukking kunnen regelen. Het is een extra service naar onze klanten toe.” Wie geïnteresseerd is in welke mogelijkheden Hidalgo op sporttassen biedt, moet zeker eens de showroom van het bedrijf in Zoetermeer bezoeken. Daar kan men geheel vrijblijvend langskomen om een kijkje te nemen in het uitgebreide assortiment tassen en krijgt men een gedegen advies over welke sporttas het beste aansluit bij de doelstellingen van de klant. Blommers benadrukt tot slot nog dat het belangrijk is dat de klant op tijd met zijn ideeën komt. “We hebben dan alle tijd om met de mee te denken, werktekeningen te maken en desgewenst een proefmodel te laten vervaardigen.”

Voor meer informatie: www.hidalgo.nl

079-3310133

Edities