Duurzaam klimaatbeheersing

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2010

Effecten bedrijfsfitness breder dan verondersteld

Werkgevers die een bedrijfsfitnessregeling inzetten binnen hun organisatie, bereiken hiermee ook medewerkers die niet of in een mindere mate geïnteresseerd zijn in fitness. Dit blijkt uit onderzoek van het Nationaal Gezondheidsplan onder ruim 600 medewerkers van verschillende toonaangevende bedrijven. Door het inzetten van een maatregel als bedrijfsfitness, wordt de aandacht voor beweging en het daadwerkelijk bewegen gestimuleerd.

De positieve effecten van de inzet van bedrijfsfitness beperken zich hierdoor niet alleen tot de deelnemers die daadwerkelijk aan fitness doen en zijn dus breder dan tot nu toe werd verondersteld vanuit onderzoek door onder andere TNO.

Uit de onderzoeksresultaten komt naar voren dat binnen de onderzoeksgroep de personen die niet aan fitness deelnemen, toch 50 procent meer conditionele beweging verrichten en ruim 70 procent meer spierversterkende bewegingsactiviteit vertonen. Dat verschilt slechts enkele procenten van de groep die aan bedrijfsfitness gaat deelnemen. Volgens Nationaal Gezondheidsplan is dit opvallende resultaat te verklaren uit de aandacht voor gezondheid die door het invoeren van bedrijfsfitness bij de betreffende organisatie ontstaat. Doordat een groep medewerkers zichtbaar en merkbaar meer gaat bewegen, raken ook andere collega’s gemotiveerd om actief te worden.

Bron: Nationaal Gezondheidsplan

business I news

I body LIFE 6I2010

NEWS

Branche update

Haal meer uit uw vloeroppervlak met GRAVITY!

GRAVITY is een concept waarbij met één fitnesstoestel, vier verschillende trainingsprogramma's kunnen worden uitgevoerd. Het GRAVITY Training System (GTS) is geschikt voor Pilates, Personal Training, Revalidatietraining en kleine Groepsfitnesslessen. Bijzonder aan GRAVITY is het feit dat uw leden niet met gewichten trainen, maar met hun eigen lichaamsgewicht. GRAVITY geeft meer vrijheid en variatie in een training. Uw leden zijn niet bezig met gewichten of verschillende lastige toestellen, maar met één toestel zonder gewichten. Door het gebruik van de kabels heeft de gebruiker meer vrijheid in bewegen, waardoor GRAVITY ook goed te gebruiken is door sporters die terugkomen van een blessure. Daarbij werkt GRAVITY aanstekelijk omdat er specifieke trainingen beschikbaar zijn. GRAVITY instructeurs worden opgeleid middels GRAVITY trainingen gericht op deze vier soorten disciplines: Groepsfitness, Pilates, Personal Training en Revalidatietraining. “GRAVITY focust op dat waar het om draait. Bij uzelf en bij uw leden.”, aldus een sportclub uit Waalwijk. Move 2B fit uit Geffen zegt: “GRAVITY vergroot het rendement van uw vloeroppervlakte, vergroot de mogelijkheden van uw club, vergroot het resultaat van uw leden.”

Interesse in GRAVITY? Neem contact op met Studion via telefoonnummer

+31 (0)416 67 51 01 of neem een kijkje op www.gravitytraining.nl.

Sport & People van opleiding tot baan!

Sport & People is een nieuwe rijkserkende Fitvak opleidingsinstituut die op het hoogste niveau fitnesscursussen verzorgt. De opleidingen worden gegeven door de beste docenten in hoogst mogelijke kwaliteit clubs van Nederland. Fit!vak en het Ministerie van Volksgezondheid ondersteunen Sport & People en wil zich in 2011 verder blijven ontwikkelen en meer cursussen gaan geven en meer vestigingen te openen waar de cursussen van Sport & People georganiseerd kunnen worden. Sport & People biedt de volgende cursussen aan die al starten vanaf september 2010: Opleiding Fitnesstrainer A, Opleiding Fitnesstrainer A spoedcursus, Opleiding Fitnesstrainer B, Opleiding Groepslesdocent, Opleiding Personal training/functional training

Als u bij SportCareer staat ingeschreven, ontvang u nu maar liefst 20% korting op alle cursussen van Sport & People. Op de website van Sport & People kunt u meer informatie vinden: www.sport-people.nl

Nieuwe lijn professionele fitnessapparatuur van Finnlo

De Finnlo MAXIMUM lijn is de nieuwe lijn professionele fitnessapparatuur van Finnlo. Deze fraaie serie professionele fitnessapparatuur kenmerkt zich door een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Aan alle eisen voor professioneel gebruik wordt voldaan, tegen een scherpe prijs. Vaak betaalt u het dubbele voor soortgelijke fitnessapparatuur. De Finnlo MAXIMUM serie  is een zelfgenererende lijn fitnessapparatuur, dus vanaf nu heeft u geen verbinding met het stopcontact meer nodig. Vanaf de eerste beweging wordt de computer van stroom voorzien. Op deze manier bespaart u enorm veel energie. De Finnlo MAXIMUM serie is enorm stabiel en geschikt voor zowel professioneel gebruik als thuis gebruik. In het design en de mogelijkheden van de Finnlo MAXIMUM serie vindt u het vakmanschap van Finnlo terug, met het gebruiksgemak zoals u dat gewend bent in de sportschool.

Voor meer informatie: www.bruinenfit.nl

Nieuwe Website Matrix Fitness

Sinds twee weken is de nieuwe website van Matrix live. Op de totaal vernieuwde en gemoderniseerde site vind u niet alleen alle producten compleet met omschrijving, maar ook een tekenprogramma om een fitnessruimte naar uw eigen inzicht in te richten met Matrix apparatuur, een archief met artikelen uit de pers en video’s van onze nieuwste innovaties, zoals de KRANKcycle™ en Virtual Active™ by Matrix.

U vindt onze site op: www.MatrixFitness.nl

Op zoek naar de juiste opleiding met de beste kwaliteit?

Onze opleidingen worden gegeven door de beste docenten met jarenlange ervaring. Onze inspanningsfysioloog Gerard van de Poel bekend van het vakblad Sportgericht voor de echte professionals, Rene Zaal één van de beste Cios docenten met zijn specialisme Anatomie en uiteraard de heer Michel van Halderen één van de beste topsporttrainers die tevens eigenaar is van de opleidingsinstituut en de opleidingen verzorgt. Er zijn nog een aantal plekken vrij in de opleidingen die aankomende september starten. Meld je aan en maak kennis met één van de beste opleidingsinstituten met de meest exclusieve trainingsapparatuur.

Start Fitvak A = 04/09/2010, start Fitvak B = 05/09/2010.

Zie de website voor meer opleidingen & cursussen zoals Personal Training & Voeding.

www.wellnessproficenter.nl en www.fitvak.com

body LIFE 6I2010 I

Edities