Personal Training als triple-win formule

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2010

business I Column Erik Heemskerk

I body LIFE 6I2010

Elk bedrijf, groot of klein, heeft te maken met concurrentie. Óók als je in een nichemarkt zit. Zeker als multinational. De vraag is dan: Hoe wordt het spel gespeeld? Met open vizier? Transparant? Of achterbaks? Gemeen? Vies? De keuze die je maakt, heeft wat mij betreft te maken met hoe je in het leven staat. Om een cliché van de plank te halen: is het glas half vol of half leeg?

Concurrentie is per definitie goed. Het maakt je scherper en zelfbewuster. En het legt je zwaktes bloot. Een goede concurrent dwingt je keuzes te maken en te focussen op de markt. Als je het goed doet, blijf je de concurrentie voor en sta je met je ‘poten’ in de markt. Maar daar moet je wel over nadenken. Over wat je doet, wie je bent en waar je naar toe wilt. Ik noem dat perspectief 20XX.

Het perspectief 20XX van Fitness & Health is een evenement dat je elke keer tot nadenken stemt. Een evenement waar je bij wilt zijn. Waar je trots op bent als je meedoet als exposant. En waar je elk jaar als bezoeker verrast wordt.

In 2010 starten we daarom met Fitness & Health 20XX. Voor elke doelgroep een eigen, specifiek programma. Naast het vertrouwde, complete aanbod van producten en diensten. Personal trainers en instructeurs kunnen in het Oswin PT Paviljoen kennis maken met verschillende aspecten van het vak; van ondernemerschap tot en met specialistische kennis over voeding en natuurlijk ‘de hotste’ trainingsvarianten.

De fitnessondernemer is welkom bij het Executive Dinner op de eerste dag van de beurs. Verschillende, toonaangevende internationale sprekers leiden een drietal discussies in. Onder hen Dave Stalker, voorzitter van de FIA (UK), over de kansen voor de fitnessbranche als je gastheer bent van Olympische Spelen.

Voor fysiotherapeuten is er een paviljoen waarin de nieuwste behandelmethodes worden gepresenteerd. Eveneens is er op zaterdag 16 oktober 2010 het Major Moves congres, georganiseerd door de NVFS met als titel ‘De enkel voor het voetlicht gebracht’.

Op de beursvloer is ook het Fitness & Health theater waar exposanten de nieuwste trends en ontwikkelingen presenteren. En in het HDD theater word je door een keur van nationale en internationale sprekers verder ingewijd in de geheimen van GRAVITY en geholpen je club beter te laten presteren.

Gelijktijdig met de beurs zijn wij gastheer van de landelijke introductie van Nederland Fitnessland! En zijn er ledenbijeenkomsten van de VES en de Samenwerking Verantwoord Zonnen.

Met het oog op 20XX wordt alles onder de loep genomen en waar mogelijk en/of nodig aangepast. Zo ook de openingsdagen en –tijden. Voortaan is Fitness & Health Benelux op donderdag en vrijdag open van 12.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Dit betekent geen files meer als je naar de beurs wilt. Ook dat is vooruitgang.

Fitness & Health Benelux 2010 is daarom nu al completer dan ooit: van producten en diensten tot en met workshops, seminars, congressen en filevrije uren. Voor nu wens ik u een fijne zomer(vakantie) toe, en heet u bij deze alvast welkom. Op naar 20XX!

Concurrentie: Hoe wordt het spel gespeeld?

Erik Heemskerk,

project manager

Fitness & Health Benelux

Interview

NVFS

Fysiotherapie & Medical Fitness

Fysioline

Masseren met warm water

Fitness top 3

Veel voorkomende blessures

Edities