Fitness in top 3 sportblessures

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2010

fysio I advertorial

I body LIFE 6I2010

Masseren met warm water

Fysioline Leisure Products (1999) levert kwalitatief hoogwaardige wellness systemen aan het bedrijfsleven, hotels, fysiotherapeuten, particulieren, thermen, spa- en fitnesscentra. Het assortiment bestaat onder meer uit: Wellsystem Hydromassagebedden, Italiaans design massagestoelen, Floating, Spa’s en sauna’s.

De ideale masseur

Massages in handmatige vorm zijn heerlijk, maar vergen veel aandacht en kennis van personeel en een afgesloten ruimte. Natuurlijk kan het persoonlijk contact met de klant een moment voor communicatie en klantenbinding zijn, maar tijdens een massage wordt volledige rust en stilte juist gewaardeerd. Daarbij vindt niet iedereen het fysieke contact (ook al is het met enkel professionele intenties) prettig. Voor sommigen is dat nog steeds een te hoge drempel om te kunnen genieten van een massage. Ook is het bij de handmatige vorm vaak niet mogelijk binnen 20 minuten het gewenste effect te bewerkstelligen.

Dit zijn slechts enkele redenen waarom ondernemers in het bedrijfsleven, Fitnesscenters, de brede wellnessbranche en (para)medische zorg steeds vaker kiezen voor het Wellsystem Hydromassagebed.

Voor het systeem is geen extra personeel nodig. De bediening van het Wellsystem Hydromassagebed systeem is zeer gebruiksvriendelijk. De gebruiker wordt volledige rust, stilte en ontspanning geboden en fysiek contact is niet nodig. Daarbij worden binnen 15 à 20 minuten fantastisch resultaten geboekt.

Vaste en individuele programma’s

Het systeem kan in een aparte ruimte worden geplaatst of in een meer open ruimte. Het Wellsystem Hydromassagebed is de afgelopen jaren steeds verder doorontwikkeld op het gebied van techniek en comfort. De gemakkelijke op- en afstap is daar een voorbeeld van, maar ook de digitalisering van de handbediening, de uitbreiding van het aantal programma’s en het stiller worden van het systeem. Het hydromassagebed wordt eenmalig gevuld met circa 300 liter water en vervolgens met een rubberen mat luchtdicht afgesloten. De twee varianten (Relax & Medical) van het hydromassagebed zorgen met krachtige warme waterstralen voor een volledige massage van het lichaam. Binnen 20 minuten is het hele lichaam gemasseerd door ‘handen’ die nooit moe worden. De systemen bieden verschillende massage- en krachtprogramma’s waaruit de gebruiker kan kiezen. Te allen tijden kan de gebruiker naar eigen wens de kracht of positie van de massagestraal aanpassen. Het verschil tussen Relax en Medical zit eigenlijk in de waterdruk (Medical gaat tot vier bar) en bij laatstgenoemde kunnen individuele programma’s worden ingesteld per persoon die eenvoudig op een chip worden opgeslagen.

Ideaal personeelslid

Veel grote en kleine bedrijven hebben een Wellsystem Hydromassagebed. Zowel in het de medische sector, fitness, bedrijfsleven en de wellnessbranche. Soms is het een aanvulling op de manuele massages die gegeven worden, soms is het de enige ‘masseur in dienst’. De ervaringen zijn erg positief en het hydromassagebed wordt vooral gewaardeerd om de snelle resultaten en omzetrealisatie. Gebruikers kunnen na het lezen van een duidelijke en korte instructie geheel zelfstandig de behandeling ondergaan waarbij ze volledig gekleed kunnen blijven. Indien het systeem voor commerciële doeleinden wordt ingezet is het, afhankelijk van hoe snel het systeem boekhoudkundig wordt afgeschreven, bij een gemiddelde van drie klanten per dag al rendabel. Fysiotherapeuten kunnen het systeem inzetten als behandeling voor spierklachten waarvoor een intensieve warme massage nodig is. De kosten hiervoor worden in de meeste gevallen door de verzekeraar vergoed. Ook reumapatiënten zijn zeer gebaat bij het Wellsystem Medical systeem: de kracht van de watermassage kan worden aangepast zodat het voor elke patiënt mogelijk wordt, gebruik te maken van het hydromassagebed.

Onderhoud aan het systeem is minimaal en wordt alleen uitgevoerd door Fysioline Leisure Products.

Niet alleen maar ‘lekker’

Gebruikers van het Wellsystem Hydromassagebed ervaren de massagebehandeling als aangenaam en ontspannend, maar de waterstralen doen meer. Verscheidene onafhankelijke, wetenschappelijke onderzoeken tonen aan hoe diep en effectief de werking van de warme waterstralen is. Positieve effecten zijn gemeten bij het behandelen van reumapatiënten, maar ook bij het personeel van een dochtermaatschappij van de Deutsche Bank. Uit het rapport blijkt dat 83 procent van de 400 personeelsleden die gebruik maakten van het systeem een duidelijk lager stressniveau ondervond. Ook waren er duidelijk positieve resultaten bij het preventief en genezend inzetten tegen rsi-symptomen en rug- en nekklachten. In het medische veld wordt het systeem bijvoorbeeld gebruikt om te voorkomen dat patiënten doorligklachten ontwikkelen.

Advies en kleurenvoorkeur

Bij Fysioline Leisure Products staat de klant centraal. We starten met een vrijblijvend oriënterend gesprek. Wat zijn de wensen? Wat is de ruimte? Welke apparatuur past daarbij? Indien gewenst gaan we met de opdrachtgever kijken bij een andere ondernemer die reeds werkt met de apparatuur, zodat de ervaring uit eerste hand komt. Alles is mogelijk om het systeem als visuele aanvulling op een interieur te benutten. We brengen een uitgebreid advies uit en bieden een scala aan mogelijkheden met het Wellsystem, maar ook met andere systemen zoals: Floataway, sunshower, sauna’s, spafaciliteiten, thermospa, spaJet en Italiaans design massagestoelen. We kijken naar de complete set aan diensten van het bedrijf en naar wat de wensen en mogelijke aanvullingen zijn.

Meer info: www.fysioline.nl

body LIFE 6I2010 I

Edities