Congres EFAA

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2010

branche actueel I stelling

I body LIFE 5I2010

Tweedehands fitnessapparatuur: Een slechte investering of een goed alternatief

Of de aanschaf van tweedehands apparatuur een slechte investering is, is maar de vraag. Tegenwoordig is er geen slechte apparatuur meer op de markt en de kwaliteit is dusdanig dat het nog jaren mee kan. Soms kom je bij fitnesscentra apparatuur tegen van 10 jaar en ouder, dat nog goed functioneert. In de fitnessbranche was het jaren geleden gebruikelijk om een keer in de drie jaar de apparatuur in te ruilen voor nieuwe. De meeste leveranciers bieden aantrekkelijke inruilkortingen of een fikse korting op de nieuwe apparatuur. Gevolg hiervan was dat er veel gebruikte apparatuur op de markt kwam, met, om in autotermen te spreken, nauwelijks veel km op de teller hadden staan. In de laatste jaren is er een levendige handel in gebruikte apparatuur ontstaan, die na een grondige revisie, weer jaren mee kan. Zeker voor starters is een investering in gebruikte apparatuur een interessante optie, maar ook voor centra die (tijdelijk) een nieuwe activiteit starten en niet gelijk willen investeren in nieuwe apparatuur. Bovendien, en dat blijkt ook uit onderzoek, interesseert het de klant niet of hij/zij op gebruikte apparatuur of nieuwe apparatuur traint. Goede begeleiding is veel belangrijker. Kortom: investeren in gebruikte apparatuur is een goed alternatief.

We legden een aantal prominente spelers in de markt een stelling voor en vroegen om hun reactie.

De stelling:

Tweedehands fitnessapparatuur: een slimme investering?

Reactie Technogym:

Oneens, net als bij nieuwe fitness apparatuur is er ook bij 2e hands fitness apparatuur veel verschil in kwaliteit. Wees dus altijd kritisch bij de keuze van je leverancier van 2e hands fitness apparatuur.

Wij bieden onze apparatuur al enige jaren 2e hands aan onder de naam STILL NOVO. Deze apparatuur wordt na eerst volledig te zijn gereviseerd, opnieuw in de markt aangeboden.

Still Novo – nog steeds nieuw – staat voor kwaliteit, veiligheid, garantie en service tegen een voordelige prijs.

Het Still Novo revisieproces is gekoppeld aan de kwaliteitsstandaard zoals gehanteerd door Technogym®. De apparatuur wordt dusdanig behandeld om kwaliteit te kunnen garanderen gelijk aan die van nieuwe apparatuur. In het revisieproces worden bedrijfskritische onderdelen standaard vervangen en alle overige componenten, van elektrisch tot mechanisch, worden uitvoerig getest en bij onvoldoende functionaliteit alsnog vervangen. Na dit proces volgt een uitgebreide test op functionaliteit en veiligheid, pas daarna worden de toestellen vrijgegeven voor verkoop en levering.

Wie Still Novo koopt krijgt de kwaliteit en garantie die zij mag verwachten. Deze kwaliteit wordt gegarandeerd door; 1 jaar garantie op onderdelen en ½ jaar garantie op arbeidsloon en voorrijkosten, een handleiding en servicebox bij levering, technische ondersteuning op locatie, telefonische helpdesk ondersteuning en een onderhoudscontract op aanvraag.

Met Still Novo van Technogym haalt men de maximale waarde uit de investering en is de investering waardevast.

Bezoek de website van Technogym voor meer informatie over Still Novo www.technogym.com/stillnovobenelux

Johan van de Graaf, sales manager Life Fitness:

Op het moment dat het investeringsbudget beperkt is en de kosten onder druk staan, is de aankoop van professioneel gereviseerde toestellen uiterst interessant. Op deze manier wordt de initiële investering aanzienlijk gedrukt en wordt de eindgebruiker wel de kwaliteit en uitstraling geboden die hij mag verwachten van een professionele organisatie.

Uiteraard is het belangrijk dat de materialen aangeschaft worden bij een betrouwbare leverancier, zodat de continuïteit gewaarborgd wordt. Bij Life Fitness wordt de service en het onderhoud van de apparatuur door onze eigen serviceafdeling uitgevoerd, waarbij het leveren van duurzame kwaliteit voorop staat. Toestellen die direct bij ons worden aangeschaft hebben een streng revisieproces doorlopen. Deze apparatuur wordt door gecertificeerde monteurs uitvoerig gecheckt, gereinigd, opnieuw gespoten en zijn onderdelen vervangen door uitsluitend originele onderdelen.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een combinatieaankoop te doen van zowel nieuwe als gereviseerde apparatuur. Hierdoor voldoen we aan de meest uiteenlopende wensen van onze klanten en bieden we hen een totaaloplossing door vervolgens het kunnen afsluiten van een service- & onderhoudscontract en/of leasecontract.

Het kiezen voor gereviseerde apparatuur is bijvoorbeeld voor starters een prima oplossing en net als ondernemers die investeren in nieuwe apparatuur, ontvangen deze ondernemers dezelfde expertise van ons verkoopteam en maken ze gebruik van hetzelfde serviceteam. Tenslotte is het goed te weten dat ze erop kunnen vertrouwen dat Life Fitness er ook in de toekomst voor ze zal zijn.

body LIFE 5vI2010 I

Edities