Voor u gelezen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2010

business I wat u kunt leren van

I body LIFE 5I2010

Fitnesscentrum VROUWFIT in Leiden

VROUWFIT is een begrip in Leiden, met twee vestigingen die uitsluitend voor vrouwen zijn. Het concept is succesvol, de tweede club was na opening een paar jaar geleden meteen een hit. Het aanbod is groot: fitness, veel groepslessen, sauna, massage- en schoonheidssalon en fysiotherapie. Aan mede-eigenaar Aad Slingerland de vraag waarom zij destijds gekozen hebben voor de aanschaf van gebruikte fitnessapparatuur bij Best Buy Fitness.

“Voor mij was de keuze snel gemaakt, ik had al eerder te maken gehad met Ken, de eigenaar, en weet dus met wie ik zaken doe. Tweedehands apparatuur kiezen is een geweldig idee mits je het bij een goed bedrijf koopt en met de juiste servicecontracten. De garantieperiode van een jaar is prettig en mocht er eens iets kapot gaan dan is er snel een oplossing. De apparaten van Best Buy Fitness zijn van een hoge kwaliteit, de klanten zien het verschil niet met nieuwe apparaten. Wijzelf zien het ook niet trouwens. Zodoende hebben de klanten perfecte apparatuur en scheelt het een aanzienlijk bedrag in aanschaf. Toen we de tweede club openden bijvoorbeeld hadden we zo’n 70 toestellen nodig. Dan is er de afweging, kopen we nieuw dan zullen we een B-merk moeten nemen, kopen we tweedehands dan kunnen we zelfs meer kwaliteit bieden door een A-merk te plaatsen. Die keuze is mij en m’n compagnon Pieter Monster goed bevallen.”

Een bekende uitspraak zegt dat ervaring vaak de beste leermeester is. Dat geldt zeker voor ondernemers die met bepaalde leveranciers in zee zijn gegaan. En dat kan positief uitpakken, maar ook negatief met als gevolg dat je nooit meer iets zult kopen bij deze leverancier. In deze rubriek laat BestBuyFitness zien wat de ervaringen van de klanten zijn en waarom hun keuze op deze leverancier is gevallen.

Wat kunt u leren van?

Living Well – Gouda

Bij Living Well Sport & Fitness is het altijd gezellig en druk. De club heeft er sinds de verhuizing naar een groter pand in september 2009 zo’n 3.000 leden erbij gekregen. Voor een club met nu bijna 5.000 leden, twee verdiepingen fitness en maar liefst vier groepsleszalen is het er verrassend persoonlijk. Eigenaar Quinten Wiegers vertelt waarom hij destijds gekozen heeft voor best Buy Fitness als leverancier voor de fitnesstoestellen. “In het voortraject kreeg ik een goed gevoel bij de manier waarop ik contact had met Best Buy eigenaar Ken van Wezel. Bij andere leveranciers had ik telkens een ander contactpersoon en werd mijn offerteaanvraag minder professioneel behandeld. Ken dacht goed mee en nu hebben we een optimale uitrusting. De toestellen uit het oude pand zijn aangevuld met een Technogym cardiolijn en een Technogym krachtlijn. Het verhuizen en leveren op zich was al een staaltje topwerk van de jongens van Best Buy Fitness, snel en soepel.

Ons oude pand is nu een budgetclub, Living Well Basic, daar heeft Best Buy Fitness een aantal maanden later de gehele club gevuld met Life Fitness kracht- en cardiotoestellen. De prijs heeft bij mij niet de doorslag gegeven, het vertrouwen in een soepele gang van zaken vind ik belangrijker. Als ik iets nodig heb, bel ik en de volgende dag heb ik een offerte.”

Edities