Opleidingen2000

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2010

TAN Payrolling

I body LIFE 5I2010

•

Payrolling, hoe werkt het?

Als werkgever heeft u regelmatig te maken met complexe Human Resource gerelateerde zaken die vaak buiten uw kennisgebied liggen maar die wel tot uw verantwoordelijkheden behoren. Daarom kiezen steeds meer ondernemers ervoor om hun personeelsadministratie uit te besteden aan een professionele payrolldienstverlener.

Bij payrolling treden uw medewerkers in dienst bij het payrollbedrijf en worden vervolgens weer exclusief bij u te werk gesteld. Het payrollbedrijf wordt hiermee juridisch werkgever, maar u blijft leidinggevend op de werkvloer. Omdat het payrollbedrijf juridisch werkgever is, worden ook de arbeidsrechtelijke risico’s overgenomen.

Persoonality

Persoonality is één van de dienstverleners op het gebied van payrolling. Het bedrijf, aangesloten bij de Vereniging van Payroll Ondernemingen (VPO, zie kader), is al sinds 1998 actief in de wereld van Human Resource Management. De organisatie probeert zich te onderscheiden in de payrollmarkt, onder meer door het bieden van een breder dienstenpakket. Het bedrijf heeft meer dan 12.000 werknemers bij 800 bedrijven en is daarmee de op één na grootste speler in de markt.

HR Assurance

Persoonality heeft zijn activiteiten en ervaring op het gebied van payrolling verder ontwikkeld tot het concept HR Assurance. Daarin is het bedrijf juridisch opvolgend werkgever. De dienstverlener doet dan de volledige personeels- en salarisadministratie, schakelt indien nodig de arbodienst in, verzorgt verzuimbegeleiding, lost mobiliteitsvraagstukken op, begeleidt re-integratietrajecten, beheert de uitstroom en zorgt voor de verwerking van cao- en wetswijzigingen.

Persoonality fungeert ook als ziekteverzuimverzekering. Zij dragen de risico’s, niet u. Een goede uitvoering van uw HR-beleid zet u als werkgever op de kaart. Maar dit belangrijke werk is tijdrovend, kostbaar en kennisintensief. HR Assurance neemt al deze taken van u over. Als dienstverlener noemen ze dat liever geen outsourcen, maar het gezamenlijk vormen van het nieuwe winnende team.

Wel blijft u als opdrachtgever verantwoordelijk voor het aannemen van personeel, de dagelijkse aansturing, inroostering, de hoogte van het salaris en het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken. Payrolling kan niet alleen gunstig zijn als u veel parttime medewerkers heeft of veel werkt met 0-urencontracten. Ook voor uw vaste medewerkers kan payrolling een uitkomst bieden.

Voordelen

Persoonality HR Assurance brengt veel voordelen met zich mee. Met dit payrollsysteem kunt u op diverse zaken besparen en het brengt de nodige flexibiliteit met zich mee. Payrollen met Persoonality HR Assurance geeft vertrouwen en zekerheid voor u, maar ook voor uw medewerkers. Via Perso Online kan 24 uur per dag, 7 dagen per week informatie worden verkregen. Daarnaast zijn er nog andere voordelen voor payrollen bij het bedrijf.

Optimale flexibiliteit

Met Persoonality HR Assurance bent u flexibeler in het aangaan van arbeidscontracten.

Persoonality Portal

Door onder andere het gebruik van E-uur, E-rooster, E-loonstrook, E-factuur en E-op maat is er juiste (management)informatie 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

Kostenbesparing

Met dit concept heeft u direct de volledige personeelskosten inzichtelijk, zonder naverrekeningen en ingewikkelde overlegstructuren. U bespaart op uw personeels- en salarisadministratie. U heeft minder kosten voor een accountant, arbodiensten en de ziekengeldverzekeraar. Tevens heeft u geen loonkosten bij (langdurige) arbeidsongeschiktheid.

Geen risico

Persoonality draagt de risico’s: uw medewerkers zijn bij hen in dienst. Bij ziekte schakelen zij de arbodienst in en verzorgen de verzuimbegeleiding. Mobiliteitsproblemen lossen ze ook op.

Vertrouwen en zekerheid

U heeft bij de dienstverlener één aanspreekpunt. Een deskundige P&O-adviseur met een vaste back-up die op al uw vragen over personeel en bijkomende zaken advies kan geven. Zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.

Tevreden medewerkers

Uw medewerkers hebben de garantie dat zij voorzien zijn van goede arbeidsvoorwaarden. Daarnaast kunnen zij via het medewerkerszekerheidpakket profiteren van collectieve voordelen.

Voordelen voor uw medewerkers

Wanneer uw medewerkers bij Persoonality in dienst komen, blijft de ‘oude’ situatie behouden. Zij leveren dus niets in. Het salaris blijft conform de cao van de branche waarin zij werkzaam zijn. Ook de vakantiedagen en (eventuele) adv-dagen blijven van toepassing volgens de ‘oude’ situatie. Men krijgt niet opnieuw een proeftijd en de opgebouwde dienstjaren worden meegenomen. Daarnaast zijn er nog enkele andere voordelen.

• Medewerkers hebben een ‘dubbele

baangarantie’. Gaat de werkgever fail-

liet, dan eindigt de arbeidsovereen- komst niet direct maar blijft

Persoonality het salaris conform

arbeidsovereenkomst en cao doorbe- talen.

• Medewerkers kunnen gebruikmaken van collectieve voordelen zoals een

collectieve ziektekostenverzekering.

• Medewerkers kunnen meedoen aan

een spaarloonregeling, levensloopre- geling en/of fietsplan.

• Medewerkers hebben één vast aan- spreekpunt waar zij terechtkunnen met alle vragen over salaris, loonstroken, jaaropgaven, vakantiegeld en –dagen

en overige personeelszaken.

• Medewerkers hebben zekerheid van

goede secundaire arbeidsvoorwaarden

en wekelijks, 4-wekelijks of maandelijks

gestort salaris.

• Medewerkers kunnen via de Personality

Portal salarisspecificaties, loonstro-

ken, jaaropgaven en andere gegevens

24 uur per dag, 7 dagen per week inzien.

Meer informatie over payrolling kunt u vinden op www.persoonality.nl of opvragen via sales@persoonality.nl. Bron: www.persoonality.nl; www.vpo.nl

Edities