Volhouden Een kwestie van routine

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2010

InNOVATIONS I give away

I body LIFE 3I2010

Een gratis sporttas krijgen als men lid wordt bij een fitnesscentrum. Volgens Leo Hooijmans van Hidalgo scoort dit nog steeds goed. Hidalgo is een groothandel/fabrikant van allerlei soorten tassen zoals sporttassen en heeft een eigen fabriek in China.

Sporttassen: de ideale give away voor uw centrum

Hidalgo is sinds 1993 actief in de tassenbranche en de onderneming is deels eigendom van de Chinese fabrikant en deels van Leo Hooijmans en Rutger Blommers, die samen 2/3 van de aandelen bezitten. Het bedrijf levert inmiddels tassen voor een groot aantal bekende merken. Hooijmans: “Deze tassen laten we produceren in onze productiefabrieken in Europa en China. Daar worden de tassen volgens de wensen van de klant geproduceerd, dat kunnen standaardmodellen zijn maar ook maatwerk. Daarnaast kunnen wij ook de bedrukking op de tassen verzorgen.”

Materiaal

Wat betreft materiaal is er veel verschil, legt Hooijmans uit. “Vroeger waren het veelal katoenen tassen, later werd nylon populair. Tegenwoordig is er keuze uit diverse soorten materiaal zoals katoen, nylon, polyester, non-woven en pp-woven tassen. Erg populair momenteel zijn de boodschappentassen, bijvoorbeeld zoals AH die heeft. Deze tassen zijn vervaardigd uit pp-woven en zijn uitermate geschikt als reclamedrager. Voor een aantal fitnesscentra hebben we inmiddels deze tassen geleverd met in grote letters de naam van het centrum erop. Zo’n actie kost weinig maar levert veel (respons) op. Daarnaast is er een trend naar duurdere en chique sporttassen. Zo hebben we voor SportCity een exclusief uitziende sporttas ontwikkeld in wit pu leather met zilvergestikte bies en de letters van SportCity erop. Daarbij een aantal accessoires zoals een toilettas en portemonnee in dezelfde stijl. Het is net wat de klant wil en welk budget hij heeft. Er zit enorm veel variatie in sporttas modellen, die in verschillende materialen en kwaliteiten leverbaar zijn. De meeste centra houden het op een bepaald type tas. Populair zijn onder andere de rugtasjes en de sporttassen met een apart vak voor de schoenen en de natte spullen. Een andere trend die in opkomst is, zijn milieuvriendelijke tassen van gerecycled materiaal. In principe is alles mogelijk. Voor Club Sportive bijvoorbeeld hebben we een tas laten maken met een adventure/army-look. Onze levertijden variëren van 3 weken bij productie binnen Europa en tot 12 weken bij productie in China. Wij beschikken over een eigen grafische afdeling waar het artwork voor de tassen wordt verzorgd of aangepast kan worden voor gebruik op de tas. De klant ontvangt van ons altijd een digitale drukproef van het eindresultaat voordat de productie start. Er kan ook gekozen worden om eerst een sample te laten produceren.”

Kleinere aantallen

Bij bestelling van tassen uit China geldt een minimale afname van 500 stuks. Hooijmans kan zich voorstellen dat dit voor sommige fitnesscentra een drempel kan zijn. “Een beetje sporttas inclusief bedrukking heeft een inkoopprijs van tussen de 5 en 7 euro. Vandaar dat we in Europa een aantal toeleveranciers hebben, die een groot aantal modellen op voorraad houden. Hierdoor kunnen we snel kleinere oplagen leveren, waarbij we ook de bedrukking kunnen regelen. Het is een extra service naar onze klanten toe.” Wie wil weten welke mogelijkheden Hidalgo op sporttassen biedt, moet zeker eens een kijkje komen nemen in de showroom van het bedrijf in Zoetermeer. Daar kan men het gehele, uitgebreide assortiment van tassen bewonderen. Dan kan ook in samenspraak met de klant worden bepaald welk product het beste aansluit bij zijn doelstellingen. Op de FIBO is Hidalgo ook aanwezig met een groot gedeelte van het assortiment tassen.

Hidalgo hal 6 standnummer D27.

www.hidalgo.nl

Edities