Life Fitness nieuwe country manager Jan Bazelmans

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2010

business I news

NEWS

I body LIFE 3I2010

Fitness in business

"Train the Trainers nieuwe stijl!

Met een geheel nieuwe en superstrakke look gaat Train the Trainers de zomer in. Een nieuw logo, nieuwe website... Beter aansluitend en uitstralend wat de dynamiek en professionaliteit van het trainersteam de afgelopen jaren heeft geleverd. Cursisten van TTT staan in de fitnessbranche bekend als nuchter en professioneel."

Functioneel trainen in opmars

Functioneel trainen is niet meer weg te denken binnen de branche. Op 26 februari 2010 jl. namen een twintigtal professionals deel aan een cursus Functioneel Trainen level I, georganiseerd door Keiser Europe bij Sportcentrum Allround in Den Hoorn. Trainer was Winston Squires, Master Trainer bij Keiser.  Alle deelnemers ontvangen een certificaat. De cursus Functioneel Trainen Level II vindt naar verwachting in april plaats, hou hiervoor de website www.keiseromni.com/academy in de gaten! Gedegen vakkennis maakt het onderscheid in de overvolle fitnessmarkt. Daarom blijft Keiser Europe/the Sports Company haar aantal opleidingen uitbreiden. Raadpleeg dus regelmatig de website: www.thesportscompany.nl

Vacansoleil Pro Cycling Team kiest voor Suunto

Met de presentatie van de nieuwe formatie van Vacansoleil op 26 januari 2010 in Wernhout is de nauwe samenwerking tussen de wielerploeg en Suunto een feit geworden. Alle 23 wielrenners kregen tijdens de presentatie een Suunto t6 Red Arrow uitgereikt. De t6 is het topmodel uit de Trainingsserie van Suunto. Vacansoleil kiest bewust voor t6 Red Arrow van Suunto om efficiënter te gaan trainen. Een trotse en ambitieuze groep die een vervolg wil geven aan het succesvolle 2009. De wielerploeg bevindt zicht in een goed gezelschap. Andere topteams en organisaties die met Suunto werken zijn o.a. NOC*NSF, TVM-schaatsploeg, Team Distance Runners (Michel Butter, Selma Borst), de Vlaamse Triathlon en Duathlon Liga.

Voor meer informatie: www.suunto.com

Theo Beunen ontwerpt nieuwe fysiotherapie- en sportpraktijk in Veenendaal

Veenendaal krijgt een nieuw stadshart met centraal daarin een huisartsenpraktijk met apotheek en daar tegenover in een autoloze straat een ruimte voor fysiotherapie en sport. TheoBeunenOntwerp interieur architecten, kreeg de opdracht het interieur voor de fysiotherapie en sport praktijk te ontwerpen. De opdracht luidde: druk enerzijds een gevoel van ‘wellbeing’ uit die uitdrukking geeft aan het vakmanschap en de gevoelige handen van de therapeuten en anderzijds snelheid. De snelheid van sport en het herstellen van het lichaam. TheoBeunen kwam op het idee deze twee elementen te verbinden en in het interieur te verweven. De wanden kregen een soepele slingerbeweging met daarop heldhaftige sportstrepen. Boven en onder de strepen moest hout komen. Om verwijzing naar de verschillende ruimtes te vergemakkelijken krijgt iedere deur een andere verticale kleurenstreep. Zo is de heren kleedkamer voorzien van een lichtblauwe streep en de dames kleedkamer krijgt dan uiteraard een roze streep. Behandel-, oefen- en sportruimtes vormen samen een vloeiende beweging en een open sfeer met voldoende privacy als de deur achter je gesloten is. Zo kan een onderliggend ontwerpconcept leiden tot een bijzonder, onderscheidend en doelmatig interieur. Voor meer informatie: www.theobeunen.com

Bouw sportboulevard Fitland in Sittard kan van start gaan

Met het ondertekenen op 25 februari van de diverse huur- en realisatieovereenkomsten hebben Fitland BV, Afbouw Stadion BV, Stadion Omgeving BV, Leeuwenborgh Opleidingen, DaCapo College, de gemeente Sittard-Geleen en de Provincie Limburg volmondig ‘ja’ gezegd tegen de realisatie van Fitland onderwijs en sport in Sportzone Limburg. Daarmee kan de realisatie van de eerste fase beginnen. Het gebied rondom het Fortuna-stadion wordt met 25.000 m2 onderwijs- en sportvoorzieningen het fysieke en compacte hart van Sportzone Limburg.

business I Column Erik Heemskerk

‘Mensen verantwoord laten bewegen’. Deze zin werd twee weken geleden uitgesproken door Raijmond Rison, eigenaar van FitVianen. Het is eigenlijk meer een pay off dan een zin. Simpel. Eenvoudig. Doeltreffend. Allesomvattend. Het begint al goed met het woord ‘Mensen’. De fitnessbranche draait om mensen. Om mensen die gezond willen worden. Die gezond willen blijven. Die in vorm willen komen. Om mensen die hen hierbij begeleiden. Trainers. Instructeurs. Personal Trainers.

En mensen zijn sociale wezens. Die willen meer dan een kale ruimte. Het moet gezellig zijn. Er moet wat te beleven zijn. Dus: een goede kop koffie, een lekkere sandwich en een verse fruitshake. Openslaande deuren, terrasruimte en een modern interieur. En extra’s: een sauna, een jacuzzi en een zonnebank. Alles om het lichaam na een intensieve training nog even te verwennen. Tot rust te laten komen. Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Dan komt ‘Verantwoord’. Verantwoord betekent begeleiding; verantwoordelijkheid nemen voor je klant. Datgene aanbieden wat hij of zij op dat moment nodig. Wat de klant aankan, want je hebt niets aan een klant die de helft van het jaar geblesseerd is of uitgeput thuiszit zich afvragend waarom hij zich elke keer weer afbeult in het fitnesscentrum.

Verantwoord betekent daarmee ook investeren in jezelf en in je medewerkers door ze voortdurend te scholen. Door ze met alle facetten van het vak kennis te laten maken. Te laten ervaren onder begeleiding van vakvolwassen collega’s.

Tot slot ‘Laten bewegen’. Want daar draait het natuurlijk wel om in de fitnessbranche. Bewegen. In beweging komen. In beweging zijn. In beweging blijven. Door beweging gezond worden en blijven. Door beweging in vorm komen en blijven. En bewegen sluit naadloos aan bij een aantal uitdagingen waar we voor staan als maatschappij: overgewicht, diabetes en vergrijzing om er drie te noemen.

Het politieke klimaat is zeer gunstig en ondersteunt beweegprogramma’s volop. Kijk bijvoorbeeld eens op www.beweegkuur.nl, www.30minutenbewegen.nl en www.beweegmaatje.nl. Een ontwikkeling waar de fitnessbranche volop van kan en moet profiteren onder het motto ‘Mensen verantwoord laten bewegen’.

‘Mensen verantwoord laten bewegen’

Erik Heemskerk,

project manager

Fitness & Health Benelux

Edities