Zonnebank met trilplaat

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2010

health&wellness I dealergids

I body LIFE 2I2010

Hapro Professional • Ebweg 62-64 • 2991 LT  Barendrecht • (T) 0180-558800

(F) 0180-557772 • (E) info@haproprofessional.nl • (W) www.haproprofessional.nl

MegaSun Nederland • Postbus 311

5051 AH Goirle • 013 530 22 66

www.megasun.nl • info@megasun.nl

Wattstraat 52 • 2723 RD Zoetermeer

T 079-5937551 • E info@sh-fitness.nl 

I www.sh-fitness.nl

health&wellness I aankomende generatie

MC²®: de volgende generatie van training; de volgende generatie van inkomen

E=MC²®; Energy= Muscular x (Cardiovascular x Circulation)Training

ircuittraining 101

MC²® lijkt in veel opzichten op circuit training, hetgeen oorspronkelijk ontwikkeld werd om leden meer trainingsarbeid te laten verrichten in een kortere tijd. Het kernpunt van succesvolle circuittraining is de volgorde van de verschillende onderdelen. Om de verschillende spiergroepen voldoende mogelijkheden tot herstel te geven, moeten oefeningen optimaal afgewisseld worden.

Ultieme Training

MC²® gaat in basis van deze principes uit en tilt de effectiviteit naar een 2010 niveau. Allereerst door het concept van Incline Training™ te incorporeren. Incline Training™ heeft met hoogtes van 18-30% bewezen een veel betere vetverbranding en hartslagtraining te realiseren dan hardlopen op level-ondergrond (zie BodyLIFE 1-2010). De sterkere spieractiviteit die nodig is voor Incline Training™ verzorgt de hogere energievraag terwijl de lagere (wandel)snelheden het oxidatieve verbrandingssysteem (voornamelijk vetverbranding) ondersteunt. Daarnaast door de Functionele Weerstand Training™. Dit verbetert de effectiviteit van de training doordat functionele driedimensionale trainingsbewegingen er voor zorgen dat de opgebouwde kracht optimaal vertaald wordt naar werkelijk functionele bewegingen. Je traint wat je gebruikt! Vervolgens zorgen de uitgekiende momenten van Whole Body Vibration™ voor een verbeterde doorstroming van de spieren; een toename van beschikbaar vet uit de vetcellen voor verbranding en een verhoging van spierkracht (5-10%) direct na de periode van Whole Body Vibration Training™.

Research

Onderzoek onder leiding van dr Matthew Rhea heeft aangetoond dat met MC²® in 30 minuten tot 900kcal verbrand kan worden waarbij alle grote spiergroepen maximaal belast worden, terwijl de hartslagtraining in de zone van 80-100% van de leeftijdgebonden maxima viel. In vergelijking met traditionele circuittraining geeft MC²® een verbeterde verbranding:

MC²® brengt u de voordelen van drie verschillende onderdelen van training, samen in één totaalprogramma. MC²® bestaat uit Incline Training™, Functionele Weerstand Training™ en Whole Body Vibration Training™. Deze zijn samen gebracht op een manier waardoor spieractiviteit geoptimaliseerd wordt en verbranding verhoogd wordt, en actieve rust zorgt voor betere doorbloeding. MC²® is ontwikkeld door een proces van metabolische en EMG onderzoeken om de optimale opeenvolging van activiteit en rust vast te stellen.

De Praktijk

De training begint met Incline Trainingâ„¢ om de hartslag te verhogen tot een anaerobe drempelwaarde; gevolgd door Functionele Weerstandâ„¢ training om de hartslag te behouden en totale lichaams spieractiviteit toe te voegen; afgerond met Whole Body Vibrationâ„¢ om verwijdering van melkzuur uit de spieren te bevorderen. Deze cyclus wordt een aantal keren herhaald voor optimale resultaten. Tijd en weerstand instelling is van cruciaal belang voor optimaliseren van de effecten.

Lilian Rijfkogel, C.E.A.S., L.P.T.

aankomende generatie I health&wellness

Dr Matthew Rhea; directeur van het Human Movement Master’s programma van de A.T. Still University in Mesa Arizona. Hij heeft zijn PhD onderzoek gedaan aan Arizona State University en meer dan 50 onderzoeken gepubliceerd op het gebied van training en sportwetenschap. Hij werkt als consultant voor de Phoenix Suns, San Francisco Giants, Arizona State University Football Team en het US Olympic Training Center.

body LIFE 2I2010 I

Edities