Nieuws

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr1 2015

Milon ondertekent het ‘Bewegen is Medicijn' convenant

Inactiviteit is misschien wel de nummer één oorzaak van de toename van chronische aandoeningen en vroegtijdig sterven. Per week sterven er minimaal 150, maar naar verluidt misschien wel 400 tot 500 mensen als gevolg van een in actieve leefstijl. Een landelijk initiatief, ‘Bewegen is Medicijn’ genaamd, gaat de strijd tegen inactiviteit aan en roept daar beweeg- en leefstijlprofessionals, maar ook zorgorganisaties op om dit te ondersteunen.

Philip Roux van de Europese Commissie riep tijdens de EHFA bijeenkomst in april 2014 in Keulen de sportbranche op om te helpen deze inactiviteit te bestrijden.

Milon Benelux pakt de bal op en haakt in als ondertekenaar van het Bewegen is Medicijn convenant. “Als leverancier van de Milon Cirkel kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan de bestrijding van inactiviteit door onze achterban te betrekken bij deze beweging. De Milon Cirkel is bij uitstek geschikt om een inactieve doelgroep een zeer complete training van zowel spieren als conditie te bieden. Een goed uitgerust fitnesscentrum is dé plek waar deze doelgroep geholpen dient te worden, bewegen in hun levensstijl te integreren. We leveren daar graag onze bijdrage aan”, aldus Raf Swerts, directeur van Milon.

Milon gaat hun achterban oproepen om de Bewegen is Medicijn beweging te ondersteunen en samen Nederland meer in beweging te zetten. Sportcentra, personal trainers en fysiotherapeuten die inhaken ontvangen zonder kosten een Bewegen is Medicijn e-learning programma, waarin de internationale beweeg- en preventierichtlijn van de World Health Organization centraal staat. Als iedereen deze richtlijn toepast, dan vermindert het risico op chronische aandoeningen met meer dan 50%.

Voor meer informatie kijk op: www.bewegenismedicijn.nl en

www.miloncirkel.com

ClubJoy Mega kwartaaldag

Op 8 maart is de eerstkomende ClubJoy Mega kwartaaldag te Utrecht. Tevens wordt op deze dag de Solid Sound Conventie georganiseerd. Door deze combinatie is het voor instructeurs mogelijk om verdieping te krijgen in de programma’s die zij geven, maar ook kennis te maken met andere vormen van groepsfitness. Passie, kennis delen en FUN staan op dit evenement centraal. Een uitstekend moment voor teambuilding en ontwikkeling voor instructeurs.

Naast knallers van nieuwe releases voor de verschillende ClubJoy-programma’s wordt er een nieuwe uitdaging aangeboden tijdens deze dag. Er is een complete Body & Mind Routing met onder andere Power Yoga, Klankschaal meditatie, PortDeBras®, Vinyasa Yoga, MAT Pilates en ClubJoy Yoga®. Maak kennis met deze verschillende manieren om lichaam en geest te trainen en laat je verrassen!

Kijk voor meer informatie op: www.clubjoy.nl of mail naar: communicatie@clubjoy.nl.

Tennisprofessionals Diamond Games trainen met Life Fitness

De tennisprofessionals die begin februari deelnamen aan de internationale BNP Parisbas Fortis Diamond Games in het Sportpaleis in Antwerpen hoefden zich tijdens het tennistoernooi niet druk te maken over het trainingsmateriaal. Als productsponsor zorgde Life Fitness voor alle cardio- en krachtfaciliteiten tijdens het internationale tennistoernooi. Zo waren de topatleten verzekerd van de beste trainingsfaciliteiten om het tennisseizoen krachtig te starten

Meer informatie: http://www.sport.be/bnpparibasfortisdiamondgames/2015/nl/

Edities