Villa Joep – ElliptiGO Tour 2015 maakt indruk

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr1 2015

De afstand Krimpen aan den IJssel – Amsterdam werd tijdens de tour in

een supersnelle tijd overbrugd.

Villa Joep

Joep is de naamgever van Villa Joep. Hij stierf op 4,5 jarige leeftijd aan neuroblastoom kanker. Zijn ouders – Rowald en Leontine Steijn – hebben Villa Joep opgericht. De genezingskans van het meest agressieve type neuroblastoom is nog steeds schrikbarend laag (30%). Het ultieme doel van Villa Joep is ieder kind met neuroblastoom kinderkanker te genezen. Dit is zeker mogelijk, maar alleen door onderzoek. Alle donaties die Villa Joep ontvangt worden voor 100% besteed aan onderzoek. Villa Joep werkt alleen met vrijwilligers. Meer informatie: www.villajoep.nl

Villa Joep – ElliptiGO Tour 2015 maakt indruk

Het promo-evenement betekende een heuse primeur. Voor het eerst in de vele jaren van innige samenwerking van de VES met de Stichting Villa Joep ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Op ElliptiGO’s dwars door Nederland ‘fietsen’ naar het neuroblastoom onderzoekscentrum in het Amsterdam Medisch Centrum om de prachtige Spin for Life actie kracht bij te zetten. Uiteindelijk durfden acht VES clubteams de uitdaging aan.

In een oer-Hollands landschap, langs rivieren, over dijken, aangestaard door verbaasde voorbijgangers en koeien met een gunstig zuidwestelijke wind in de rug werd de afstand Krimpen aan den IJssel – Amsterdam in een supersnelle tijd overbrugd.

Unieke rondleiding

In het kinderkankeronderzoekscentrum van het AMC werden de deelnemers gastvrij onthaald en volgde een unieke rondleiding. Het onderzoeksteam staat internationaal zeer hoog aangeschreven en de resultaten naar genonderzoek zijn baanbrekend. De afgelopen acht jaar heeft de VES Villa Joep omarmd en met behulp van de acties die in de maand maart bij de sportcentra plaatsvinden is er 3,5 miljoen euro opgehaald. Hiermee heeft het onderzoek een enorme impuls gekregen.

“Ik was gelijk enthousiast over de Elliptigotour”, blikt Remon van Loon van Aad van Loon Sport in Barendrecht terug. “Het was een mooie gelegenheid om mijn medewerkers te laten zien en horen wat er met het geld gebeurt dat opgehaald wordt. We zijn met z'n tienen gegaan. Het was een geweldige dag. De rondleiding in het AMC heeft indruk gemaakt, onder andere door de bevlogenheid en het enthousiasme van de onderzoekers. Alle medewerkers hebben zich laten sponsoren door kennissen en klanten. Hiermee is ruim € 2.500,- opgehaald voor Villa Joep.”

Voor een indruk van de Villa Joep – ElliptiGO Tour 2015, bekijk de video: www.bodylifebenelux.nl/villajoep

Op 16 januari jl. vond de aftrap plaats van Spin & Sport for Life, de grote landelijke actie van de Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES) voor het goede doel, met de Villa Joep-ElliptiGO Tour. De officiële start van Spin & Sport for Life 2015 was van de eerste koffie tot het laatste biertje een schot in de roos.

De medewerkers van Aad van Loon

Sport waren met tien man sterk.

De rondleiding in het AMC

maakte veel indruk.

Wilt u als niet- VES lid meedoen aan Spin & Sport

for Life? Meer informatie: www.spinforlife.nl

Wij ondersteunen u met een gratis promotiepakket

en digitaal promotiemateriaal. Stuur een e.mail naar:

info@ves.nl

ElliptiGO (running without impact)

De ElliptiGO is te vergelijken met een crosstrainer op wielen. Het bootst de hardloopbeweging na, zonder de zware belasting die daarbij komt kijken. De ‘fiets’ is ideaal voor gezonde hardlopers en een uitstekende vervanging voor geblesseerde hardlopers. Voor iedereen die een comfortabele, efficiënte low-impact - en vooral leuke training buiten wil ervaren, is de ElliptiGO uitermate geschikt.

Meer informatie: www.elliptigobenelux.com

Met speciale shirts liet iedereen zien dat Villa Joep een warm hart toegedragen werd.

Meten is … Weten!

Het menselijk lichaam bestaat uit onder andere water, eiwitten, vetten en botten. In een normale situatie zijn deze in een goed evenwicht, maar dit is niet altijd het geval. Met een InBody kunt u m.b.v. de BIA-methode de lichaamssamenstelling nauwkeurig analyseren. Het meten van de exacte lichaamssamenstelling zorgt er voor dat u een duidelijk beeld krijgt over gewicht, spier- en vetverdeling en vochthuishouding. Dit is noodzakelijk in het geven van een passend bewegings- en voedingsadvies.

Wanneer een InBody?

Meijers Fit & Gezond heeft diverse InBody modellen in het assortiment; geschikt voor de fitness, bij de fysiotherapeut of diëtist en zelfs in het ziekenhuis. Overal waar gestreefd wordt naar een betere lichaamssamenstelling of het behouden daarvan is er een specifiek InBody model; voor sportschool tot ziekenhuis! InBody biedt de meest betrouwbare, reproduceerbare en overzichtelijke metingen aan op het gebied van Bio-Impedantie; d.m.v. uitgebreide A4-resultaatformulieren en software is alle data gemakkelijk te analyseren!

Welk InBody model past het beste bij u?

Om hier achter te komen bekijkt Meijers Fit & Gezond samen met u de mogelijkheden. Maak een afspraak voor meer informatie of een demonstratie via info@meijers.com of tel. 046-4496100.

Edities