Transatlantic Fitness verhuisd naar een nieuwe locatie

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2015
‘Droom komt uit’

 Transatlantic Fitness is onlangs verhuisd naar een prachtige locatie op de Amstelstroomlaan in Amsterdam. “We zaten eerst op Business Park de Sloterdijk, maar deze locatie was te klein en niet representatief genoeg om onze producten te tonen en te demonstreren”, vertelt directeur Sascha Müller.

“Nu zitten we met Transatlantic Fitness bij MT Fitness in een Fitnesscentrum met een ruimte van 300 m2 dat eigendom is van mijn vrouw en mij”, vervolgt hij. “Het was al lang een droom van ons om een eigen trainingscentrum te hebben voor PT en Functionele Training, dit past ook binnen de ambitie die we hebben.”

Transatlantic Fitness heeft zichzelf sinds 2009 de opdracht gegeven om innovatieve en succesvolle sportconcepten naar Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Italië en Oostenrijk te brengen. “Wij maken het mogelijk voor sportscholen, fysiotherapeuten, Personal Trainers, professionele sporters en defensie om toegang te krijgen tot unieke producten en functionele trainingsmethoden. Bij elk product bieden wij achtergrondinformatie, praktische en visuele oefeningen en gecertificeerde opleidingen aan. Uiteraard kan ook de alledaagse sportliefhebber bij ons terecht om diens persoonlijke doelen te bereiken.”

 

Opleiding

MT Fitness is partner van Transatlantic Fitness - de exclusieve importeur van TRX in de BeNeLux. “Zij geven hier ook de gecertificeerde TRX opleiding voor trainers. Wij verkopen producten voor iedereen, zelfs in onze showroom. Zowel voor de professional als de eindgebruiker. We benadrukken en motiveren sportscholen die met TRX producten willen gaan werken, gecertificeerd te worden. Sportscholen die werken met een TRX programma onder gecertificeerde trainers hebben een hogere klantretentie.”

Sascha vindt goede opleidingen erg belangrijk voor de fitnessbranche. "Veel trainers leren tegenwoordig het trainen met de TRX Suspension Trainer via Youtube en dat is een kwalijke zaak. Wanneer je klanten een geheel nieuwe trainingsmethode aanbiedt, is het belangrijk dat je start met een solide en professionele opleiding.”

TRX opleiding

TRX biedt daarom een innovatieve en uitgebreide TRX opleiding, verzorgd door gekwalificeerde en professionele TRX Course Instructors. “Het gaat hier om een scala van oefeningen en de verschillende technieken met de daarbij horende aanpassing van de intensiteit tijdens een 1:1 training en het trainen met kleine groepen. Vooral de correcte en kwalitatief hoogwaardige begeleiding van de training aan klanten en leden komt op de eerste plaats. We adviseren onze klanten over welke opleiding ze het beste kunnen volgen. Daarin zijn we zeer succesvol. 98% van onze cursisten komt terug voor een bijscholing of vervolgcursus. Uit de feedback die wij van onze cursisten krijgen, leren we heel veel waardoor we onze opleidingen kunnen verbeteren. Onze opleidingen worden gegeven bij MT Fitness in Amsterdam, in Rotterdam, Alphen aan den Rijn en nog een trainingslocatie in België. Momenteel wordt ons trainingsprogramma TRX opnieuw geprogrammeerd en over 5 maanden wereldwijd geïntroduceerd.”

 

Totaal concept

Bij Transatlantic Fitness kan men terecht voor de producten van TRX, Trigger Point Performance Therapy, Dynamax, Rocktape en FUNS. “We kunnen een club adviseren hoe ze het moeten inrichten en kunnen ook de hele planning voor onze rekening nemen: van functionele trainingszone tot de vloer, racksystemen en opleidingen. Daarbij kijken we ook hoeveel m2 ruimte je moet reserveren voor een functional trainingszone en/of TRX zone. In feite kun je alles combineren met elkaar, waarbij je bijvoorbeeld met de Funs Training Tower 2.0 meerdere mensen tegelijkertijd kunt laten trainen. De combinatie van kwaliteit, design en speelse elementen van de Funs Training Tower biedt een geweldige uitdaging voor elke training. Met tien training stations kunnen veel mensen tegelijkertijd trainen en is de Funs Training Tower perfect voor zowel 1-op-1 training als voor groepslessen. Verder zijn er meer dan twintig ankerpunten voor verschillende extra opties zoals TRX Suspension training.”

“Sinds we in Nederland gestart zijn met TRX in 2013 zijn we aan het groeien”, vervolgt Sascha. “Helaas worden onze TRX producten nagemaakt en als origineel TRX product verkocht, terwijl de kwaliteit slecht is en waar vaak de karabijn van breekt. Door kwaliteit te bieden in combinatie met een goede opleiding, durven wij de uitdaging aan te gaan!” 

Animal Flow

Een van de nieuwe programma’s waar MT Fitness dit jaar mee gaat werken is Animal Flow. Het is een fitness- en bewegingsprogramma op de grond dat verschillende lichaamsgewicht trainingsstijlen combineert zonder hulpmiddelen. Volgens Sascha wordt Animal Flow de trend in 2015 op het gebied van bodyweight training. “Wij bij MT Fitness hebben directe verbinding met de oprichter Mike Fitch en zijn officieel gecertificeerd om Animal Flow lessen te geven. Deze vorm van training maximaliseert lichaamsbouw verbetering, prestaties, metabole vetverbranding, blessurepreventie, letsel recovery en duurzaamheid - het is gewoon een geweldige training die ervoor zorgt dat je zweet, calorieën verbrandt en sterker wordt. We participeren in dit programma en doen de opleidingen voor Animal Flow.”

De eerste Animal Flow Coach workshop vindt plaats in juni 2015 bij MT Fitnes. Deze tweedaagse workshop bestaat uit 5 uur training per dag. De workshop leidt op tot Animal Flow instructeur level 1. Alle 6 elementen van Animal Flow worden in de workshop behandeld. De bedenker van Animal Flow Mike Fitch zal zelf de workshop in Amsterdam geven.

Transatlantic Fitness verhuisd naar een nieuwe locatie

Het nieuwe pand van Transatlantic Fitness

Rocktape

Een nieuw product wat Transatlantic Fitness onlangs aan haar productlijn heeft toegevoegd is Rocktape. Volgens Sascha de beste kinesiotape op de markt. De tape reduceert zwellingen, pijn en stijfheid en vertraagt het spiervermoeidheid en kramp. “Rocktape gaat verder dan zijn concurrenten door gebruik te maken van beter nylon wat ervoor zorgt dat de tape tot 180% kan rekken, tot vijf dagen blijft zitten en prima tegen water kan. Verkrijgbaar in diverse hippe kleuren, patronen, lengte en breedte maten. Transatlantic verzorgt ook een opleiding met Rocktape bedoeld voor fysiotherapeuten, Personal Trainers, fitness-professionals en coaches.

TRX biedt daarom een innovatieve en uitgebreide TRX opleiding, verzorgd door gekwalificeerde en professionele TRX Course Instructors.

Bij Transatlantic Fitness kan men terecht voor de producten van TRX, Trigger Point Performance Therapy, Dynamax, Rocktape en FUNS.

De nieuwe ruimte biedt veel mogelijkheden op het gebied van PT en Functionele Training.

Edities