Makkelijk, lekker, gevarieerd en gezond eten via de sportschool

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2015
Makkelijk, lekker, gevarieerd en gezond eten via de sportschool

Makkelijk, lekker, gevarieerd en gezond eten via de sportschool. Dat is waar KCALculated food voor staat. Het bedrijf is opgericht begin 2014. Personal trainer Kaz van der Waard voorzag zijn cliënten van op maat gemaakte voedingsschema's. Deze schema's werden vaak niet nageleefd door zijn klanten, omdat zij geen tijd/zin hadden om hun maaltijden voor te bereiden. Kaz besloot de maaltijden zelf aan te bieden. Hij zorgde dat de maaltijden met juiste macroverdeling (eiwitten/koolhydraten/vetten) bij zijn klanten terecht kwamen. Dit werd zo’n succes dat al zijn klanten van de dienst gebruik gingen maken.

“Wij bieden met KCALculated food een volwaardige maaltijd met optimale voedingswaarde”, aldus Kaz van der Waard (links) & Jeroen van der Zwan.

Kaz wilde de rest van Nederland niet weerhouden van deze heerlijke maaltijden en zo ontstond KCALculated food dat naast Kaz opgericht werd door Jeroen van der Zwan. “Met het aanbieden van de maaltijd service KCALculated Food kun je als sportclub jouw klanten helpen een gezonde lifestyle en de juiste balans tussen bewegen en voeding te vinden. Met als resultaat tevreden klanten die hun doelstellingen behalen,” aldus Jeroen.

KCALculated food levert aan huis en via de sportschool

KCALculated food levert aan huis, maar werkt daarnaast met distributie dealers, ook wel afhaalpunten genoemd. “Je kunt als sportclub jezelf aanmelden als dealer,” licht Jeroen toe. “De dealer zorgt voor de uitgifte van de maaltijden die online besteld zijn en verkoopt daarnaast losse maaltijden aan haar klanten. Daarnaast kun je ook als dealer flinke extra inkomsten genereren uit de maaltijden die bij jou worden opgehaald. Als afhaalpunt van KCALculated krijgt jouw bedrijf meer mensen over de vloer en je ontvangt commissie over elke maaltijd die via jou bij de klant terecht komt. Deze maaltijdservice heeft een positieve invloed op de traffic in de sportclub. De extra traffic die dit trekt naar bijvoorbeeld jouw sportschool biedt groot omzet potentieel. Het verdienmodel voor jou als bedrijf of sportschool is al snel aantrekkelijk en het is mogelijk om €1000 - €4000 marge per maand toe te voegen aan jouw club!”

Je ontvangt als dealer tegen een kleine investering een startpakket dat bestaat uit een KCALculated Food koelkast, promotiemateriaal en een personeelsinstructie en training. Kaz verduidelijkt: “Je moet wel enigszins verstand hebben van voeding om klanten goed te kunnen adviseren. Wat wij onze dealers in de training leren is hoe ze het product moeten verkopen.” Inmiddels werken al een aantal sportscholen met de producten van KCALculated food, zoals Fitness365 in Amsterdam die nu al 1000 maaltijden per maand verkoopt.

Maaltijden

De maaltijden die KCALculated food verzorgt, zijn met zorg bereid. Ze geven inzicht in de voedingswaarde, ze zijn gebalanceerd en vooral heel lekker. De redactie van body•LIFE nam zelf de proef op de som en probeerde de Power courgette lasagne en de Power kipburger die allebei heel lekker smaakten. “Het is een volwaardige maaltijd met optimale voedingswaarde, die ook nog lekker en smaakvol is”, beaamt Jeroen. “De maaltijden worden met natuurlijke en biologische producten vers bereid in onze keuken in Amsterdam. In de maaltijden zitten geen kunstmatige toevoegingen of suikers en ze zijn rijk aan vitamines en vezels. Verder gebruiken we zo min mogelijk zout. Van te voren hebben we de maaltijden uitgebreid getest. Uit de feedback die we hebben gekregen zijn er 20 verschillende maaltijden ontstaan met kip, rund, zalm, tilapia en koolvis. Met onze maaltijden willen we een groter publiek bereiken. De bedoeling is om het assortiment verder uit breiden.”

De maaltijden worden vers bij de sportclub afgeleverd in gesealde bakjes die zowel in oven als magnetron kunnen worden opgewarmd. De porties zijn per persoon en per maaltijd verpakt met de juiste verhouding koolhydraten, vetten en eiwitten. Indien gewenst voorzien van logo en specifieke klantnaam.

De maaltijden zijn verkrijgbaar voor ca. €7,- en zijn in twee soorten verkrijgbaar: Power Maaltijd voor spierbouw en herstel met 400-500 Kcal. En de Weightloss Maaltijd voor verantwoord afslanken, die 200-300 Kcal bevat.

Meer weten over wat KCALculated food voor jou als bedrijf of sportschool kan betekenen?

KCALculated Food

www.KCALculatedfood.nl

Waarom dealer zijn van

KCALculated food?

- Je onderscheiden ten opzichte van de andere sportclubs

- Gezonde en tevreden klanten die sneller resultaat behalen

- Meer service en gemak bieden aan de klant

- Sportclub is uitgifte punt: meer traffic

- Omzetgenerator

Edities