Finyo: Dieetgeheim van Hollywood-sterren onthuld

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2015
Dieetgeheim van Hollywood-sterren onthuld

Voordat je ergens over kunt oordelen, moet je het eerst zelf uitgeprobeerd hebben, dat is al jaren mijn motto. In de nieuwe rubriek ‘De Uitdaging’, kun je iedere editie volgen wat mijn ervaringen zijn met een product of dienst uit de fitnessbranche dat relatief nieuw op de markt is. De afgelopen 42 dagen heb ik de Finyo stofwisselingskuur gevolgd. Een korte terugblik.

Finyo

Hollywoodsterren die centimeters en kilo’s verliezen door een hcG-dieet te volgen. Een dieet bovendien zonder hongergevoel en jojo-effect, dat wilde ik wel eens aan den lijve ondervinden. Ik koos voor de Finyo stofwisselingskuur van Greinwalder & Partner, dat begin dit jaar geïntroduceerd is in diverse Nederlandse sportscholen. Ook deze kuur werkt met hcG, hetzij op homeopatische basis. Volgens Joop de Boers, master-coach bij Finyo spreekt het hcG vetdepots aan die het lichaam heeft opgeslagen voor noodgevallen. “Met name op plekken zoals de buik, billen en heupen”, vertelt hij. “Ik heb zelf de kuur ook gevolgd. In die 6 weken ben ik ruim 10,5 kg aan gewicht verloren, waarvan 8,5 kg puur lichaamsvet. Mijn vetpercentage is met 7,2 % gedaald.”

Vitaalstoffen

Door het gebruik van de hcG-korrels hield ik voldoende energie om mijn dagelijkse dingen uit te kunnen voeren. Wel moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen dat ik regelmatig teruggefloten werd door mijn coach Petra van Puur Sport, die mij begeleidde tijdens de kuur. Als fanatieke sportster moest ik het vooral in de eerste drie weken, waarin ik maar 500 calorieën binnenkreeg, rustiger aan doen met trainen. Dat was voor mij best lastig, juist omdat ik me verder gewoon normaal voelde. Ook door de vitaalstoffen die ik bij mijn kuur kreeg, was ik niet moe of futloos. Zo zorgt organische zwavel er onder andere voor dat de werking van vitamines en andere voedingsstoffen versterkt wordt, maar ook de stofwisseling sneller gaat. OmeGold laat Omega3-vetzuren makkelijker door het lichaam opnemen. Daarnaast nam ik elke dag Proanthenols 100, een geconcentreerd extract van druivenzaden en schors van een bepaald soort pijnboom die de cellen tegen oxidatieve schade beschermt en MSM plus, voor onder andere de bescherming van de gewrichten. De Daily Biobasics shake zorgde voor de nodige mineralen en vezels.

Lab

Na het afronden van mijn dieetfase besloot ik om mijn bloed te laten testen bij het lab van het ziekenhuis. Hoewel ik verwacht had dat ik allerlei voedingsstoffen tekort zou komen na een 500 calorieën dieet, bleek alles keurig in orde. Wanneer ik Joop met de testresultaten van het lab confronteer, verbaast de uitslag hem niet. “Zelf heb ik vlak voor en vlak na de Finyo stofwisselingskuur mijn bloed laten analyseren, zoals ik gewend ben jaarlijks te laten doen. Tot mijn vreugde blijkt uit de allerlaatste meting van maart 2015 dat er ten opzichte van 5 jaar geleden geen afwijkingen in het bloedbeeld te zien zijn. Althans, op één belangrijk punt na. Mijn cholesterol is de laatste 5 jaar niet onder de 5,1 geweest. De meting van maart 2015 laat een daling van het cholesterol zien tot 3,67. Zeker opmerkelijk wat mij betreft en voor mij het bewijs dat de vitaalstoffen, die onderdeel zijn van de kuur, hun werk hebben gedaan.”

Laatste centimeters

Na drie weken stapte ik over naar 1000 calorieën per dag. In die periode waren suiker, koolhydraten en alcohol nog steeds uit den boze, maar ik miste het geen enkel moment. Wel werd ik me steeds bewuster van mijn voedingspatroon. Ongezonde snacks als ontbijtkoek en sultana´s hebben bij mij inmiddels plek gemaakt voor een handje vol ongezouten noten. Schepte ik vroeger nog een keer op, wanneer ik iets heel lekker vond, nu weet ik dat ik na één bord ook al ruim genoeg op heb. Ook ben ik erachter gekomen dat suiker weinig goeds voor mij doet en probeer ik het nu nog steeds zoveel mogelijk uit mijn voeding te laten. Bovendien ben ik nog harder gaan sporten. Bang om te gaan jojo-en ben ik dan ook absoluut niet. Sinds mijn dieetfase ben ik 1kg aangekomen, maar Petra van Puur Sport kon aantonen dat dit alles te maken heeft met het feit dat mijn spieren zwaarder worden doordat ik weer vrij intensief aan krachttraining doe. Volgens haar kan ik supertevreden zijn met mijn behaalde resultaat. Ondanks dat ik al veel sportte voor mijn kuur, ben ik toch nog 5kg lichter geworden, is mijn vetpercentage gedaald en ben ik bij mijn taille 11 centimeter kwijtgeraakt. De laatste centimeters die ik met het sporten maar niet weg kreeg, ben ik nu dus eindelijk kwijt.

Finyo

Tachtig procent van de (potentiële) fitnessklanten heeft als doel afslanken of figuurverbetering. Hiervoor bestaan talloze methodes. De Finyo stofwisselingskuur is op dit moment het snelst groeiende afslankconcept. Meer dan 300.000 mensen hebben de kuur met succes gevolgd. Behalve in Nederland en België bieden clubs in acht Europese landen de Finyo-kuur aan. Voor sportclubs biedt het diverse voordelen, bijvoorbeeld omdat er een totaalconcept geboden wordt en er geen investering nodig is. Bovendien krijgt de sportclub tevreden klanten doordat er veel resultaat in een korte tijd behaald wordt. Voor meer informatie over Finyo: Joop de Boers:

+31 651624587 / joop.deboers@greinwalder.com. www.finyo.com

Gewicht bij start: 62,2 kg Na kuur: 57,0 kg

Lichaamsvet: 32,2 Na de kuur: 26,0

Omvang taille: 85,5 cm. Na de kuur: 74,5 cm.

Edities