Vloeren upgrade in de zomerperiode

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2015
Vloeren upgrade in de zomerperiode

Mansom Flooring in De Meern is marktleider op het gebied van kunststof en rubbervloeren voor de fitnessbranche en fysiotherapie markt. Graag zetten wij de nieuwste innovaties voor u op een rijtje. Al deze noviteiten zijn breed toepasbaar, duurzaam en makkelijk te onderhouden. Geef uw vloeren nu een make-over, zodat u na de zomer weer startklaar bent voor een nieuw en sportief seizoen.

Kenmerkend voor Mansom Flooring is de kwaliteit die het bedrijf uit De Meern levert. Na vijftien jaar is Mansom Flooring uitgegroeid tot toonaangevend koploper op het gebied van kunststof-, PVC en rubbervloeren speciaal voor de fitness- en welnessbranche en de medische sector. Binnen het zorgvuldig samengestelde assortiment biedt het gespecialiseerde bedrijf vloeren die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen voor duurzaamheid en veiligheid en speciaal geschikt zijn voor een hoge gebruiksintensiteit. Daarnaast zijn de vloeren gripvast, onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te reinigen. Een vakkundige afdeling van Mansom Flooring draagt bovendien zorg voor een vlotte en professionele installatie, waarbij wordt meegedacht hoe uw nieuwe vloer met zo min mogelijk overlast kan worden geïnstalleerd. Deskundige vakmensen geven u graag voorlichting, advies en informatie.

Nieuwe collectie kunststof-/ PVC vloeren

Speciaal voor de fitness- en fysiotherapiebranche biedt Mansom Flooring een nieuwe en verfrissende kunststof- en PVC vloerenlijn. Deze collectie omvat talloze opvallende en moderne motieven voor hout en tegel die overal in uw fitnesscentrum stijlvol te combineren zijn. De vloeren onderscheiden zich vanwege hun realistische uitstraling en duurzaamheid.

In tegenstelling tot andere leveranciers die PVC vinylstroken aanbieden zijn deze vloeren gevulkaniseerd en voorzien van de hoogste internationale keurmerken voor langdurig en veilig plezier. Voor groepslessen kan de vloer worden voorzien van een puntelastisch dempingpakket. Deze draagt bij aan een goede schokabsorptie ter voorkoming van overbelasting aan spieren en pezen. Naast verlijmde vloeren leveren wij ook verhuisbare kunststof- en PVC vloeren. Ook is het mogelijk dat uw bestaande vloer van belijning wordt voorzien, afhankelijk van de soort en het materiaal.

Weight Platforms

Mansom Flooring introduceert vanaf heden Weight Platforms die zowel los als met insert voor powerracks leverbaar zijn. Een platform draagt op professionele wijze bij aan een hoogwaardige en veilige uitstraling van uw fitnesscentrum. Het reduceert geluid, zorgt voor een kwaliteitsafscheiding in de ruimte en het beschermt ondervloer, materiaal en gebruiker optimaal. De platforms zijn voorzien van een houten loopvlak met aan beide zijden rubber stootvlakken. Beide onderdelen zijn leverbaar in diverse kleuren. Het standaard platform wordt in de afmeting van ca. 156 x 216 cm geleverd. Andere afmetingen zijn op aanvraag mogelijk.

Rubbervloeren

In de afgelopen jaren heeft Mansom Flooring zich ontwikkeld tot een gerenommeerde speler op het gebied van rubbervloeren van de rol en in tegels. Al deze vloeren voldoen aan de West-Europese maatstaven voor kwaliteit en veiligheid. Wie kiest voor een rubbervloer kan deze het beste af laten werken met een flexibele coating waardoor de vloer vocht- en vuilafstotend wordt. Hierdoor is op optimale hygiëne gegarandeerd; bovendien is de rubbervloer na gebruik eenvoudig te reinigen. De rubbervloeren zijn stoot- en gripvast, geluidreducerend en voor vele toepassingen geschikt, zoals het vrije haltergedeelte, functionele trainingsgedeelte en cyclingruimte. Door de gesloten structuur staan de rubbervloeren garant voor jarenlang plezier. Onze rubbervloeren van de rol zijn leverbaar van 100% gerecycled tot en met 85% kleurkorrel in diktes van 4 tot en met 12 mm.

High Impact rubbertegels

Speciaal voor het gebruik van zeer zware gewichten biedt Mansom Flooring de High Impact tegels aan. Deze tegels zijn leverbaar vanaf 3 centimeter dikte, waardoor gewichten van boven de 200 kg goed verdragen worden. Door de technische opbouw van de tegels zijn ze zeer stootvast en bieden ze optimale geluidsreductie en bescherming aan materiaal en sporter. De gesloten structuur zorgt er voor dat de tegels niet afbrokkelen. Ook blijft er geen vocht of vuiligheid achter op uw vloer. De oploop van een High Impact vloer kan worden voorzien van een schuin oplopend rubberprofiel.

Functionele trainingsvloer

Op het gebied van functionele trainingsvloeren biedt Mansom Flooring tal van mogelijkheden om een bijzondere beleving te creëren bij bezoekers van uw fitnesscentrum. Er is keuze uit een groot aantal rubber vloeren waarvan de belijning en de patronen kunnen worden aangebracht naar eigen inzicht en voorkeur. Naast een eigen ontwerp of logo kunnen ook de patronen van small group training apparatuur zoals Omnia, Synrgy of van een ander rack op de rubbervloer worden geplaatst. De trainingsvloeren hebben een uitstekende grip, schokabsorptie, geluidreductie en bieden bescherming aan materialen.

Kunstgras als eyecatcher

Naast rubbervloeren met belijning levert Mansom Flooring kunstgras dat kan worden voorzien van witte belijning, runningtracks en cijfers. Het kunstgras komt van de rol en is onder andere bestand tegen het werken met een slee. Met deze toevoeging geeft u uw sportschool of fitnesscentrum een opvallende en functionele eyecatcher. Uiteraard is het kunstgras ook zonder belijning leverbaar.

Onderhoud en reiniging

Bescherming, onderhoud en reiniging van uw vloeren bevordert de duurzaamheid en geeft uw centrum bovendien weer een frisse uitstraling. Kunststof- en PVC vloeren krijgen hun originele kleur weer eenvoudig terug door vuil te verwijderen met een speciale remover. Daarna kan de vloer van een polish worden voorzien, die er voor zorgt dat beschadigingen aan het oppervlak minder zichtbaar zijn en de vloer er weer als nieuw uitziet. Speciaal voor regelmatige schoonmaak levert Mansom Flooring een cleaner waarmee de vloer kan worden gedweild. Rubbervloeren kunnen (opnieuw) worden voorzien van een beschermende en flexibele coatinglaag. Hierdoor wordt de vloer water en vuil afstotend. Ook kan de versleten coatinglaag gestript worden, zodat een nieuwe coatinglaag eenvoudig kan worden aangebracht. Mansom Flooring biedt voor alle vloeren een onderhoudsmiddelenlijn; ook kan een vakkundige onderhoudsafdeling worden ingehuurd voor uw onderhoud en reiniging.

www.mansom.nl - 035-6550510 / 06-43496258

Facebook: Mansom Flooring

Gebruik de zomerperiode voor een upgrade van interieur, apparatuur en gevel. Veel bezoekers van uw fitnesscentrum zijn op vakantie dus de bezetting is minimaal. Ideaal om juist nu te kiezen voor een make-over van uw vloeren. Tekst Pien Koome

Edities