Body.LIFE Innovatieaward: Breng nu uw stem uit!

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2015

bodyLIFE Innovatie Award 2015

Breng nu uw stem uit!

In Duitsland zijn de awards al meer dan tien jaar een begrip. De award is opgedeeld in twee categorieën, te weten een publieksprijs waarbij de winnaar bepaald wordt door online voting en een vakjuryprijs, waarbij een vijfkoppige jury een winnaar aanwijst. Vorig jaar waren er 22 producten genomineerd die kans maakten op de Publieksprijs. De winnaar in deze categorie was BORN TO MOVE van Les Mills. 11 concepten waren genomineerd voor de Vakjuryprijs. Er werden pitches gehouden waaruit de vakjury de winnaar koos. Pixformance werd gekozen als winnaar van de Vakjuryprijs.

De winnaars werden bekend gemaakt tijdens de feestelijke awarduitreiking in kasteel De Hooge Vuursche in Baarn, waar gelijktijdig ook de winnaars van de Fitnessclub van het jaar verkiezing werden gehuldigd.

De beurt is nu aan u om uit alle genomineerden van dit jaar het meest veelbelovende product of concept te kiezen. Het kan dus een product zijn waarvan u denkt dat dit de meeste impact zal hebben op de branche of een product waarin u zelf het meest geïnteresseerd bent om dit in uw eigen centrum toe te passen.

Via award.bodylifebenelux.nl kunt u van 1 november 2015 tot 31 januari 2016 uw stem uitbrengen. De winnaar zal begin februari bekend worden gemaakt tijdens de uitreiking van de body•LIFE Innovatie Awards.

Breng daarom nu uw stem uit en steun innovatie in de branche!

Award.bodylifebenelux.nl

De fitnessbranche is volop in beweging en staat bol van nieuwe producten en concepten om mensen duurzaam aan een gezonde leefstijl te helpen. Als professioneel vakblad juicht body.LIFE innovatie in de branche van harte toe. Om die reden wordt door middel van de body•LIFE Innovatie Award een podium geboden om innovatie en slim ondernemerschap te belonen. Vorig jaar vond de verkiezing voor het eerst plaats en werd Pixformance overall winnaar. Wie gaat er dit jaar winnen? U bepaalt mee!

De genomineerden voor 2015 zijn

- eGym Premium

- In-Trinitiy fitnessboard van Matrix fitness

- Precor Experience Line loopband

- MaxDFM van HiPerMotion

- ECO-POWR lijn van SportsArt Fitness

- Just Bounce Health

- Nationale Fitness4Daagse

- Fit in 5 weken

- Funxtion Interactive

- Cariphy Excite

- Core Power PRIMAL van Meijers

- Kcalculated Food

- Better Belly Stofwisselingskuur

- Animal Flow

- Sportgames van Vreugd Software

- Wav-e

De winnaars van de

body•LIFE Innovatie Award

‘Unlock your body, Release your strength’

Self Myofascial Release

Foam rolling is een ‘zelf massage techniek’, ook wel self myofascial release (SMR) genoemd.

SMR is een proces waarbij met behulp van zelfmassage de flexibiliteit van het spierweefsel wordt geoptimaliseerd en spierspanning wordt gereduceerd. Met behulp van een foam roll wordt druk gezet op het spierweefsel en het omringende bindweefsel. Door deze druk ontstaat er een spanning-verlagende reactie in de spier en worden trigger points (drukpunten), littekenweefsel en verklevingen aangepakt. Dit leidt tot:

• Verbetering van de bloedcirculatie

• Het afvoeren van afvalstoffen uit het weefsel om herstel te bevorderen

• Stimuleren van propriocepsis via het zenuwstelsel.

• Optimalisering van beweeglijkheid

• Optimalisering van de contractie van het spierweefsel

The GRIDâ„¢ Foam Roller

The GRIDâ„¢ is de bekendste onder de foam rollers: compact, lichtgewicht en gebruiksvriendelijk. De verschillende dichtheden van the GRID imiteren het gevoel van de hand, namelijk:

• Handpalm

• Vingers

• Vingertoppen

NIEUW: The GRIDâ„¢

Voor de ervaren foam rollers die op zoek zijn naar ‘intense relief’ is er de GRID X. Het materiaal van de GRID X is twee keer zo hard, waardoor er een diepere werking optreedt in het weefsel. Ideaal voor atleten en sporters met hardnekkige triggerpoints.

• Twee keer zo hard als de gewone GRID™

• Sweat proof: makkelijk schoon te maken

• Belastbaar tot 250 kg

• Herkenbaar door de rode kern

Foam Rolling met The GRIDâ„¢

We zien hem steeds vaker verschijnen in de sportschool, bij de fysio of personal trainer: The GRID™. Iedereen die wel eens met een foam roll gewerkt heeft, zal zich zijn ‘eerste keer’ zeker herinneren: een wat onaangename sensatie in een beurse spier, die langzaam plaats maakt voor een gevoel van verlossing en uiteindelijk moet leiden tot soepele en sterke spieren.

Edities