Stofwisselingskuur: Kans of onzin?

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2015

Uit bodyLIFE edtie 8, 2015

De stofwisselingskuur is een rage die nu ook de Nederlandse markt verovert. Beloofd worden enorme resultaten op korte termijn voor de deelnemers en interessante omzetmogelijkheden voor u als ondernemer. 80 procent van de (potentiële) fitnessklanten heeft als doel afslanken of figuurverbetering. Hiervoor bestaan talloze methodes. Met de Finyo stofwisselingskuur ligt de bal op de penaltystip, en er is geen keeper...

Wat is het?

De stofwisselingskuur in het kort: twee dagen voorbereiding, drie weken dieetfase en bij Finyo nog drie weken stabilisatiefase. Hierbij worden hCG homeopathische korrels ingenomen. Dit middel maakt hardnekkige vetdepots beschikbaar. Voedingssupplementen vangen eventuele tekorten op. Het holistische concept van de Finyo stofwisselingskuur neemt vanaf dag 1 ook beweging en fitness op in het programma. Zo lukt het om de deelnemers na een motiverende start met veel gewichtsverlies duurzaam bij een gezonde levensstijl te krijgen en ook op lange termijn als klant te behouden.

Fans en critici

In de praktijk blijkt het concept veel positieve feedback en goede resultaten te brengen. Kijk maar eens op Facebook naar de reacties en foto's op de pagina van de stofwisselingskuur. Het werkt echt! Maar ook de critici laten van zich horen, het zou alleen gaan om verkoop van voedingssupplementen en de foto's van de behaalde successen overtuigen niet, want we weten allemaal wat er mogelijk is met Photoshop. Plus als we de ervaringen met alle trends en rages in de fitnessbranche van de afgelopen jaren daarbij optellen, dan weten we dat gezond en snel afvallen zonder jojo-effect allesbehalve eenvoudig is. Er wordt dus nog steeds heftig gediscussieerd over alle voors en tegens. Om als serieuze adviesonderneming te beoordelen of dit concept iets voor onze klanten is heeft Greinwalder Marketing | Consulting aan de hand van eigen ervaringen een mening gevormd.

Beloftes waar maken

Joop de Boers, Strategic-Consultant en Finyo Master-Coach: ?Voor mij was er maar één optie: dit moest ik eerst zelf uitproberen! Ik wilde bij wijze van experiment kijken of de stofwisselingskuur ook echt werkt. Voor mij staat inmiddels vast: iedereen die met dit concept aan de slag wil, moet het eerst zelf ervaren.

Het programma belooft een gewichtsverlies van tot wel tien procent lichaamsgewicht - voornamelijk lichaamsvet - in drie weken tijd! Iedereen die al eens een dieet heeft gevolgd, weet dat het risico op een slecht humeur toeneemt als we honger hebben. Ook de stofwisselingskuur bestaat uit een voedingspatroon met weinig calorieën, maar dit wordt aangevuld met een mix van vitaalstoffen. Deze zorgen ervoor dat we ons mentaal en fysiek goed blijven voelen. Mijn experiment is geslaagd en ik durf te stellen dat dit een van de succesvolste concepten van de afgelopen twintig jaar is. Ik ben 10,5 kilo kwijtgeraakt, 8,5 kilo daarvan was puur lichaamsvet, mijn vetpercentage is 6,2% gedaald. We zijn nu zeven maanden later en ik ben nog steeds 10,5 kg kwijt. Dit zijn feiten. Daarbij is het interessant om te weten dat het niet om vitale structuurvetten gaat, maar om vetten die boven de vijftig jaar hier en daar voor ongewenste 'rondingen' zorgen. En je hebt gelijk, zo erg zijn die rondingen niet op deze leeftijd. Maar mooi is anders! En misschien hoeven je buikspieren niet zichtbaar te zijn, maar het kan wel!

Om een jojo-effect tegen te gaan worden aan de 21 dagen stofwisselingskuur 21 dagen stabilisatieperiode gekoppeld. Dit laatste is het verschil met de klassieke stofwisselingskuur en garandeert dat wat je in de eerste drie weken hebt bereikt ook vastgehouden kan worden voor de toekomst. De ervaring leert dat als de consument volgt wat er wordt aanbevolen, ze absoluut resultaat gaan boeken."

Kerncompetenties

Het concept van de Finyo stofwisselingskuur verenigt de kerncompetenties van een fitnessclub - bewegen en motiveren - met een ongelooflijk afslankresultaat. Het speelt daarbij geen rol hoe we dit resultaat definiëren: als een blijvend hoog aantal geïnteresseerden, of als een hoge klanttevredenheid. Wat u terugziet in een lager ledenverloop en een groter aantal leden dat zijn doelen bereikt. Daarnaast blijkt het succes ook uit het grote aantal aanbevelingen en de opbouw van netwerken. De mond tot mond reclame is in de praktijk enorm. "Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?"

Van voedingssupplementen naar sterk merk

Steeds meer clubs en partners willen geen voedingssupplementen aanbieden, maar kiezen voor een totaalconcept dat staat voor een sterk merk en voor kwaliteit. Clubs krijgen bij de Finyo stofwisselingskuur al het noodzakelijke materiaal voor de interne en externe promotie. Van Facebook-teasers tot en met persberichten, maar ook aantrekkelijke campagnes, het hele jaar door of seizoensgebonden. Ze ontvangen alle knowhow om workshops te organiseren, het begeleidend materiaal voor deelnemers en informatieve brochures voor een blijvend succes. Hierbij horen ook de samenwerkingsmarketing met kappers, artsen en andere partners en diverse promotietools, waarbij storytelling een centrale plek inneemt. Want de kuur verkoopt zich het best door het succesverhaal van deelnemers te vertellen! Als club profiteert u dus van een compleet systeem en bent u van succes verzekerd.

Conclusie

Veel ondernemers zien in de stofwisselingskuur een echte kans, anderen vinden het complete onzin. Als serieuze adviesonderneming is het onze taak om alle kanten te belichten, zodat u zelf uw oordeel kunt vellen. Dat zouden wij u ook willen adviseren: vorm aan de hand van uw eigen ervaring uw mening en beoordeel dan of dit concept iets voor uw klanten is. Mail ons even: wij staan u graag voor alle details ter beschikking.

Testimonial Diana Nieuwland
Ik ben Diana Nieuwland, 59 jaar en ik heb vorig jaar de Finyo stofwisselingskuur succesvol afgerond. Daarbij ben ik 2 maten afgeslankt en de structuur van mijn huid is stukken verbeterd. Ik heb mijn gewichtsverlies van 9 kilo behouden, al wissel ik nog wel, maar nooit meer dan 1 kilo. Omdat ik al heel erg met mijn voeding bezig was, vond ik het heel interessant om te kijken wat de kuur inhield. En ik was blij verrast. Dit ging nog even dieper, maar wat ik nog veel fijner vond was hoe ik erop reageerde. Ik zat niet meer zo te gapen en was niet meer moe als ik aan het einde van de dag naar huis reed en ik transpireerde weer normaal (in mijn overgang was dit heel erg geworden), ik voelde en voel me nog steeds stukken beter. Het was wel zwaar, maar zeker de moeite waard. Ik ben met mijn neus op de feiten gedrukt en lees nu eerst de etiketten voor ik iets koop. Ik bak nu ook mijn eigen brood; bananenbrood, muffins.  Als ik ergens aan begin doe ik het ook met volle overtuiging, inzet en discipline. Ik ben heel tevreden met het behaalde resultaat en ben dat nog steeds en als het nodig mocht zijn, zou ik het zo weer doen.


Joop de Boers
Finyo strategic-consultant
Master Coach
joop.deboers-finyo@hotmail.com
T. 06 - 5162 4587
 

Edities