Veel animo voor effectief trainen met de eGym-Cirkel

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2015

Brabantse fitnesscentra via Matrix Fitness van start met de eGym-Cirkel 

Sinds de introductie van eGym in de Benelux in 2013 verovert deze revolutionaire trainingsmethode uit Duitsland in hoog tempo ook de Nederlandse fitnessbranche. Matrix Fitness is vanaf de lancering exclusieve partner van eGym. Vanuit het hele land is de interesse groot voor het innovatieve concept dat online applicaties koppelt aan elektronische krachttoestellen. Recent breidden drie Brabantse fitnesscentra hun dienstverlening uit met de eGym-Cirkel. Als ambassadeur van Matrix Fitness bezocht voormalig topsporter Ard Schenk begin december de nieuwe gebruikers.

Tekst Pien Koome

Door bundeling van diepgaande kennis op het gebied van sport en ICT heeft de eGym-Cirkel als innovatieve trainingsmethode een nieuwe dimensie toegevoegd aan de fitnessbranche. Trainingsresultaten en relevante informatie over de gebruikers van eGym worden door middel van mobiele online applicaties gekoppeld aan elektronische krachttoestellen voor alle grote spiergroepen. Sporters krijgen hierdoor gedetailleerd inzicht in hun vorderingen en kunnen hier online gemakkelijk op anticiperen door samen met hun trainer een maatgericht trainingsschema op te stellen. Als digitale trendsetter bewijst eGym aan de hand van sportwetenschappelijke onderzoeksresultaten de vele voordelen van de koppeling van fitness en internet, zowel voor sporters als voor ondernemers in de fitnessbranche. Door de online databank die ontstaat, krijgen exploitanten van fitnesscentra immers gedegen inzicht in de samenstelling van hun ledenbestand, waardoor onder andere meer gerichte marketing mogelijk is.

Brabantse collegialiteit

Als exclusieve partner van eGym brengt Matrix Fitness vanuit Houten het vernieuwende concept onder de aandacht van fitnesscentra en gezondheidsclubs in de gehele Benelux. Met succes: recent kozen drie ondernemers van Brabantse sportcentra voor uitbreiding met de innovatieve trainingsmethode: Sportcentrum Cardo in Veldhoven, Fit Factory Eersel en Sportcentrum Harks uit Geldrop. Op locatie bij de fitnessclub in Veldhoven wordt tijdens een ontmoeting met de gedreven clubeigenaren de zuidelijke gemoedelijkheid direct voelbaar. Dave Maas en Ken Kuypers (Fit Factory), Louis Manche (Sportcentrum Harks) en Richard Carli en Marc Camerik (Sportcentrum Cardo) zitten met hun visie op fitness en op ondernemen meestal op één lijn. De enthousiaste mannen kennen elkaar al jaren en zien elkaar niet als concurrent maar als collega's. Ook het delen van kennis en ervaring wordt als vanzelfsprekend ervaren; een verrassende verademing in een tijd van hevige concurrentie als gevolg van de grillige economie en de opkomst van budgetketens.


(vlnr) Dave Maas, Ken Kuypers, Ard Schenk, Richard Carli, Louis Manche en Marc Camerik

"Door de ligging van onze vestigingen zijn we geen bedreiging voor elkaar", stelt eigenaar Richard Carli nuchter. "Waarom zou je dan geen gebruik maken van elkaars expertise en ervaring? Zeker bij flinke investeringen is het uitwisselen van kennis en ervaring nuttig en plezierig. Wij geloven niet alleen in onszelf, maar ook in de synergie die ontstaat door samenwerking op afstand." Het besluit om eGym toe te voegen aan het trainingsaanbod is hier een goed voorbeeld van. De drie clubeigenaren bezochten gezamenlijk het hoofdkantoor van e-Gym in München voor een uitgebreide kennismaking. "Zeer inspirerend", concluderen ze unaniem. Ook de inzet van Matrix Fitness op het gebied van voorlichting en marketingondersteuning wordt erg gewaardeerd. Richard: "In Veldhoven is het animo overweldigend: binnen vijf dagen waren er tweehonderd inschrijvingen binnen."

Meerwaarde door maatwerk

De achttien volautomatische krachttoestellen van eGym zijn ontwikkeld volgens de nieuwste sportwetenschappelijke bevindingen en omvatten alle belangrijke spiergroepen. Alle toestellen zijn met internet verbonden; nadat leden zich aanmelden, geeft het touch-display aan hoe de beweging optimaal moet worden uitgevoerd. Zodra een sporter zich op een toestel aanmeldt, start het gepersonaliseerde trainingsschema. Louis Manche heeft zijn squashbanen opgeofferd voor de eGym-Cirkel. "Wij gaan graag met de tijd mee. Het concept om in 2 x 30 minuten goede resultaten te boeken, past in ons tijdsbeeld. Mensen willen niet urenlang trainen. Wel wijzen wij deelnemers op het belang van een warming-up en een rustperiode na afloop."

Krachttraining voor senioren zinvol

Als ambassadeur van Matrix Fitness inspireert voormalig topsporter Ard Schenk mensen om gezond en fit oud te worden. "Ook senioren hebben veel baat bij krachttraining via de eGym-Cirkel. Lange tijd stond cardio centraal bij fitness voor ouderen, maar trainen op spierkracht heeft inmiddels zijn nut bewezen. Na je vijftigste neemt je spierkracht af. In conditie blijven, zowel fysiek als mentaal, verhoogt de kwaliteit van leven. Ik zet me graag in om mensen te enthousiasmeren voor sport en beweging. Bij Matrix kan ik mijn kennis en ervaring op dat gebied uitstekend kwijt."

Ook de heren die in Brabant hun leden met eGym kennis laten maken, onderschrijven het belang van seniorenfitness. "Deze doelgroep verdient een speciale benadering", vindt Dave Maas. "Bij ons neemt het aantal 45-plussers de laatste jaren flink toe. Mooi dat ze nu via de eGym-Cirkel kwalitatief hoogwaardige spierkrachttrainingen kunnen doen, iedereen in zijn eigen tempo."


www.matrixfitness.nl I www.matrixmembers.nl

 

 

Edities