Column John van Heel

Verschenen in Bodylife nummer 1 2016

John van Heel

EFAA

Groei van de fitness sector door innovatie!

Een week geleden zat ik als jurylid aan tafel voor de bodyLife Innovatie Award verkiezingen. 11 innovaties werden vol passie gepresenteerd aan de 4-koppige jury. Een feest om te ervaren als fitnessfanatiekeling, fantastisch om te zien hoe de markt zich blijft ontwikkelen in een enorm hoog tempo.

Polar presenteerde hun nieuwe fitnesstracker met ingebouwde hartslagmeting, geen band meer dus, Matrix pronkte met het In-Trinity® fitnessboard. FunXtion heeft hard gewerkt aan FunXtion interactive, FunXtion Experience Station, een interactief trainingsstation dat op een mega iPhone lijkt, Core Power kwam met het stoere Primal, SportArts verraste met ECO-POWR, stroom opwekkende apparatuur. Er kwamen 2 ledenwerfcampagnes langs, Fitness 4-daagse en Fit in 5 weken, Wave-E liet hun High Intensity Interval Training (HIIT) elektro-spierstimulatie systeem (EMS) zien, vitale voeding deed zijn intrede met KCALculated Food concept voor sportcentra. We kregen een demonstratie van de nieuwe Stabicode en Les Mills spetterde met Immersive Fitness, een concept speciaal voor de Millennials (18-34 jarigen). 

Stuk voor stuk boeiende innovaties die onze branche weer een flinke impuls kunnen geven. Het was niet gemakkelijk om een winnaar te kiezen, er is flink gediscussieerd, maar uiteindelijk stonden alle 4 de juryleden achter de nummer 1.

Rond het verschijnen van deze editie van bodyLIFE is de winnaar waarschijnlijk al bekend gemaakt. Maar niet alleen de winnaar is noemenswaardig, stuk voor stuk vormen de gepresenteerde innovaties nieuwe kansen voor sportcentra.

Wat ook elke fitness professional niet mag missen is het 3rd European-Health & Fitness Forum van EuropeActive, wat gehouden wordt als de opening van de FIBO op 6 april in Keulen. Het thema: GROWING THE FITNESS SECTOR THROUGH INNOVATION.

EuropeActive heeft zich, en de branche, als doel gesteld om van 50 miljoen te groeien naar 80 miljoen clubleden voor 2025. Innovatie op alle vlakken is een must om deze doelstelling te bereiken. EuropeActive heeft een aantal topsprekers uitgenodigd om ons een kijkje in de toekomst te gunnen van onze markt. Professor Dr Carl C. Rohde presenteert ‘Future Forecasting & Fitness Innovations’.

Professor Antonio Dávila presenteert ‘Making Innovation Work: How to Manage It, Measure It, and Profit from It’ en Professor Karsten Hollasch zal een inkijk geven in de trends van de Europese fitnessbranche. Het European Health & Fitness Forum is, in combinatie met een bezoek aan de FIBO misschien wel Europa’s meest inspirerende event van deze tijd.

Op www.europeactive.eu/events vind je alle informatie over het event.

Tot ziens in Keulen!

Hoe het werkt

- Ga naar www.magzine.nu/magazine/sport-fitness-magazine

- Klik op Abonnementen en dan op Volgende.

- In de winkelwagen klikt u op Abonneenummer en vult u uw abonneenummer in.

- Klik dan op OK en Afrekenen.

- Indien u nog geen account heeft bij MagZine, maak dit dan aan via ‘Ik heb nog geen account’. Uw gratis abonnement is dan geactiveerd.

- Op je tablet of smartphone downloadt je nu de gratis MagZine-app (zoek in je App Store op ‘Magzine.nu’).

- In de app log je in met het zojuist aangemaakte account.

- Tik op ‘Download magazines’ en lees het nieuwste Sport & Fitness Magazine via de knop ‘Mijn magazine’

- Zodra een nieuw nummer verschijnt, wordt u per email op  de hoogte gebracht.

- Vragen? support@magzine.nu.

Sport & Fitness magazine is al ruim 30 jaar hét sportieve fitnessmagazine van Nederland en Vlaams België

Sport & Fitness magazine maakt geen gebruik van vertaalde artikelen uit de Amerikaanse bladen, maar werkt samen met wetenschappers waardoor de lezers op de hoogte worden gebracht van het laatste geavanceerde nieuws, resultaten van onderzoeken en inspirerende informatie, alleen originele artikelen uit de eerste hand.

In elke uitgave van Sport & Fitness magazine verstrekken wij de lezers eerlijke informatieve artikelen over dieet, voeding, vitaliteit, kracht, fitness, voedingssupplementen en trainingen welke een gezonde lifestyle bevorderen.

Interesse in een leestafelabonnement? Neem dan per mail vrijblijvend contact op met Kathy van der Horst – Adanir: kathy@vanmunstermedia.nl.

DIGITAAL LEZEN – ook voor huidige abonnees!

Abonnees kunnen ook de digitale editie van Sport & Fitnes Magazine kosteloos lezen in de MagZine-app.

Edities