Immersive Fitness en FunXtion Interactive winnaars bodyLIFE Innovatie Award

Verschenen in Bodylife nummer 2 2016

In de strijd om de felbegeerde body•LIFE Innovatie award zijn op woensdag 17 februari in Mariënhof in Amersfoort de winnaars bekend gemaakt. Immersive Fitness van LesMills sleepte de Publieksprijs in de wacht, terwijl FunXtion Interactive er met de Vakjuryprijs vandoor ging.

Voordat de winnaars bekend gemaakt werden, heette Jordey de Joode, bladmanager van body•LIFE iedereen welkom. Daarna was het woord aan Pieter Aalbers, directeur van The Attention Group dat Mariënhof exploiteert. Hij vertelde over de geschiedenis van de prachtige locatie Mariënhof, maar gaf ook tips aan de aanwezigen hoe je je kunt onderscheiden. Zo riep hij iedereen op om te durven delen. “Juist dan kun je versnellen”, aldus Aalbers. Vervolgens nam Peter Wolfhagen van FeelGoodClubs het woord over. Hij belichtte onder andere de opkomende trends die een grote impact gaan hebben op de fitnessbranche.

Publieksprijs

Na een goed verzorgd walking dinner, was het tijdstip aangebroken om de winnaars van de Publieksprijs op het podium te huldigen. De afgelopen maanden werd er door het publiek massaal gestemd via de website award.bodylifebenelux.nl. Op de derde plaats eindigde Cariphy Excite. Cariphy, dat softwareoplossingen op maat aanbiedt aan sportschoolhouders lanceerde 1 september 2015 hun nieuwe softwareprogramma Excite en met succes. “We zijn er allemaal vol voor gegaan. We zijn er supertrots op dat ons product super wordt ontvangen!”

De tweede prijs werd in de wacht gesleept door Stabicore, een product dat ontwikkeld is voor de bewegings- / houdingsspecialist(en), fysiotherapeuten en (personal)trainers in het werkveld van revalidatie, sport en bewegen. “We zijn nog maar een half jaartje bezig, dit is een kroon op ons werk”, aldus de afgevaardigden van Stabicore.

Publiekslieveling

LesMills bleek net als vorig jaar wederom de publiekslieveling. Vorig jaar wonnen zij de Publieksprijs met BORNTOMOVE, dit jaar overtuigden zij het publiek met Immersive Fitness. Omringd door immense videobeelden van bioscoopkwaliteit worden work-outs hiermee naar een nieuwe dimensie getild. Jordey de Joode reikte Laura Pels van de HDD Groep niet alleen de award uit, maar tevens een beeldje van Ocean Sole, gemaakt van aangespoelde teenslippers. “Op deze manier wordt niet alleen plastic hergebruikt, maar wordt er ook werkgelegenheid gecreëerd voor de lokale inwoners van Kenia”, lichtte Jordey de Joode toe. “Voor Immersive Fitness hebben we voor de olifant gekozen, omdat de olifant met 5 kilogram hersenmassa symbool staat voor intelligentie. Om Immersive Fitness te kunnen ontwikkelen, hebben zich ook vast heel veel knappe koppen over het concept gebogen.”

“Met Immersive Fitness spelen we in op de gamification, een belangrijke trend voor de millennials. Wij zijn ontzettend blij dat het publiek wederom zoveel op ons gestemd heeft!”, aldus een enthousiaste Laura Pels.

Juryprijs

Behalve een Publieksprijs kent de body•LIFE Innovatie Award ook een Juryprijs. Op 19 januari hadden de genomineerden middels een pitch zich geïntroduceerd aan de jury. De jury bestond dit jaar uit John van Heel van EFAA en Life Style Vitea in Weert, Thomas Verhey van Forum Upgrade in Arnhem, Kim de Vor van Green Health Center in Bodegraven,

Antionio Verschuren van Medisport in Etten-Leur en Pauline Rebel van Rebelsport in Huizen. Pauline Rebel had de eer om de prijzen voor de Vakjuryprijzen uit te reiken. Op nummer drie eindigde wederom Immersive Fitness van LesMills. “Een unieke fitnessbeleving”, benadrukte Pauline Rebel. De tweede plek was voor Polar A360, een fitnesstracker met een ingebouwde hartslagmeter. “Het ziet er niet alleen super uit, maar houdt ook alles bij. Niet alleen trainingen, maar ook je slaappatroon. Het helpt de sporter om zijn of haar doelen te behalen”, legde Pauline Rebel uit.

“We zijn supertrots dat we staan in een lijst met veel andere mooie partijen!”, aldus de winnaars van de tweede plek.

Funfactor

De onbetwiste winnaar was FunXtion Interactive, een interactief trainingsstation dat op een hele grote iPhone lijkt. Ook zij ontvingen uit de handen van Jordey de Joode een beeldje van Ocean Sole. “Bij jullie product vinden wij de giraffe het beste passen. Een giraffe durft namelijk zijn nek uit te steken en dit dier kijkt verder dan de rest.”

“De funfactor die FunXtion Interactive heeft, geeft een nieuw elan aan het sporten”, aldus Pauline Rebel. Een vernieuwend concept met daaraan de perfecte marketingtool gekoppeld!”

“Ons product is ontstaan vanuit een geloof”, blikte Ernst de Neef terug. “Wij zagen dat veel leden binnen een jaar stoppen met fitness doordat er een mismatch is op hetgeen wat aangeboden wordt aan de consument en wat de consument wil. Hier willen wij veranderingen in brengen met FunXtion Interactive.”

Na de uitreiking werd lang nageborreld. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond. Volgend jaar komt er beslist weer een vervolg, dat nog grootser aangepakt zal gaan worden.

 

De winnaars van de bodyLIFE Innovatie Award


FunXtion Interactive

FunXtion interactive is een platform dat bestaat uit de FunXtion Experience Station, een interactief trainingsstation dat op een mega iPhone lijkt, een persoonlijke inlog polsband, de FunXtion App en een persoonlijke “My FunXtion” account. FunXtion interactive biedt een ongekend aantal mogelijkheden om functioneel te trainen op een leuke en uitdagende manier! 

Op de FunXtion Experience station vindt men een uitgebreide functionele oefeningen bibliotheek, met virtuele coaching, functionele challenges waarmee mensen zichzelf en anderen kunt uitdagen, ingebouwde timers en nog veel meer!


Polar A360

De POLAR A360 de eerste waterbestendige fitness tracker die zowel een ingebouwde hartslagmeter als Polar’s persoonlijke trainingsbegeleiding combineert met 24/7 activiteitsmeting. Smartwatch functies zoals inkomende meldingen van je smartphone op je pols en een kleuren touchscreen maken de Polar A360 compleet. Met de Polar A360 nemen leden ook deel aan Polar Club groepslessen in fitness clubs. De Polar A360 projecteert real-time de hartslagen, gemeten vanuit de pols, op het scherm. Zo geeft de instructeur leden de unieke ervaring van personal training met de fun en dynamiek van een groepsles.


Immersive Fitness

De toekomst van fitness draait om technologie en full experiences. Met Millennials (18-34 jarigen) als grootste doelgroep voor de fitnessbranche, speelt beleving namelijk een steeds grotere rol in workouts. Immersive Fitness is technologie, exercise education en creative design in één. Volledig geïnspireerd op live concert- en 360º graden bioscoop technologie draait het om het geheel. Immersive studio’s zijn omgeven met de beste kwaliteit aan videocontent: visuals verschijnen synchroon op de beats van de muziek en de moves van de instructeur.


Stabicore

De Stabicore is ontwikkeld voor de bewegings- / houdingsspecialist(en), fysiotherapeuten en (personal)trainers in het werkveld van revalidatie, sport en bewegen. De Stabicore kenmerkt zich door zijn eenvoud en hanteerbaarheid. Hierdoor kan de individuele sporter of patiënt eenvoudig aan de slag na een instructie door de therapeut, trainer of gewoon zelfstandig. De lengte van de Stabicore is 150 cm en wordt geleverd met vier stalen ballen. Door gebruik te maken van één of meerdere ballen kan variatie worden aangebracht in belasting en moeilijkheid. Begin met twee ballen en bouw op tot vier ballen voor de gevorderde gebruiker en sporters.


Cariphy Excite

Cariphy Excite biedt als softwarepakket uitbreiding op de standaard software; met name de mogelijkheden voor agendabeheer en de koppeling van actuele klantgegevens met trainingsprogramma’s bieden zowel instructeur als klant meerwaarde. Alle klantgegevens hoeven maar één keer te worden ingevoerd. Metingen als vetpercentage, buikomvang en BMI zijn met één druk op de knop voorhanden. 

Ook worden trainingsprogramma’s gekoppeld aan het cliëntenbeheer, zodat meteen zichtbaar is in welke fase van een training de klant zich bevindt. Door middel van duidelijke grafieken wordt de voortgang van de training helder weergegeven.

Edities