Fit4lady – Fitnessketen van het Jaar: Sporten zonder spiegels en spierbundels

Verschenen in Bodylife nummer 2 2016

Arina van Damme

Arina van Damme begon elf jaar geleden op een bescheiden locatie met Fit4ady. Een sportschool alleen voor vrouwen, met persoonlijke aandacht van een individuele coach en een circuittraining die leden op een zelf gekozen tijdstip doorlopen. In een ontspannen sfeer met gelijkgestemden je kracht en conditie verbeteren, bleek een schot in de roos. Fit4lady telt inmiddels twaalf franchise vestigingen door het hele land; franchisegever Arina heeft daarnaast zelf ook drie vestigingen. Haar innovatieve concept werd dit jaar voor de derde keer bekroond tijdens de verkiezing van Fitnessclub van het Jaar 2015. De formule werd in 2013 winnaar en eindigde in 2014 op de tweede plaats. Nu stond Fit4lady tijdens de feestelijke finale op 7 december 2015 in het Thermen Bussloo Hotel opnieuw als winnaar op het podium in de categorie Keten Awards. “Een erkenning waar niet alleen alle medewerkers, maar vooral onze leden enorm trots op zijn.”

Kracht en conditie

In een half uur effectief kracht en conditie trainen, is een ideale workout voor vrouwen met een overvolle agenda. Arina licht toe: “Van regelmatig dertig minuten sporten voel je jezelf fitter en je ziet er beter uit. De apparaten zijn gebruikersvriendelijk en veilig voor gewrichten. In combinatie met ons Slank & Fit plan waarbij goede en gezonde voeding uitgangspunt is, werken vrouwen op een verantwoorde en prettige manier aan hun fysieke en mentale welzijn.” Bij Fit4lady sporten ondernemers, huisvrouwen, wielrenners, wethouders, moslima’s en sporthaters, vertelt Arina lachend. “Een goede afspiegeling van de samenleving. De eerste Syrische vluchteling in ons bestand wordt gesponsord door betrokken leden. Dat zegt genoeg over het saamhorigheidsgevoel.”

Coaching on the job

Coaches krijgen bij Fit4lady een interne opleiding. “We hebben een eigen academie opgericht, om de kwaliteit te kunnen garanderen bij onze persoonlijke manier van begeleiding.” Het winnen van de Keten Award geeft het bevlogen team een gigantische boost, weet Arina. “Een prachtige bevestiging dat we goed bezig zijn. Ook de leden waren apetrots op deze erkenning. Fit4lady heeft de prijs opgedragen aan alle trainsters die er samen voor zorgen dat onze formule zoveel vrouwen aanspreekt.”

www.fit4lady.nl

Sporten zonder spiegels en spierbundels

Met een uitgesproken en vernieuwend concept sleepte Fit4lady dit jaar bij de verkiezing van Fitnessclub van het Jaar 2015 voor de derde achtereenvolgende keer een bekroning binnen. De sportclub speciaal voor vrouwen wijkt af van de gebaande paden. Met succes: op vijftien locaties verspreid over het hele land bieden coaches persoonlijke begeleiding bij een uitgebalanceerde circuittraining van een half uur. Snel en ongedwongen je conditie verbeteren zonder druk van spiegels en spierbundels. Een gouden formule voor en door vrouwen.

Fit4lady – Fitnessketen van het Jaar

Edities