Klanten vertellen over FitnessResult: Oprecht en onderbouwd advies

Verschenen in Bodylife nummer 8 2016

In dertien jaar tijd heeft FitnessResult in Roosendaal zich ontwikkeld tot een gerenommeerde, internationale speler van betekenis op het gebied van met name gebruikte fitnessapparatuur voor de professionele markt. bodyLIFE sprak Mark Heinerman en Peter Kemps, beiden klant van FitnessResult over hun keuze voor de apparatuur van deze firma.

Tekst: Aart van der Haagen - Fotografie: M's Fitness, De Knotwilg

Op je 23e invulling geven aan je droom om een eigen fitnesscentrum op te richten, dit getuigt van lef. "Voor mij stond vast dat ik mijn eigen business wilde draaien, waarop ik zelf mijn ideeën kon loslaten, zonder iemand verantwoording te hoeven afleggen," stelt Mark Heinerman, die op 1 december 2013 de deuren van M's Fitness in Abcoude opende. "In eerste instantie onderzocht ik de mogelijkheden om een bestaande accommodatie over te nemen, maar uiteindelijk bleek het meer haalbare kaart om met iets geheel nieuws te starten. Abcoude bood potentie, vooral doordat er nog geen fitnesscentrum gevestigd was en de gemeente zich bereidwillig toonde om mij als jonge ondernemer een vergunning te verlenen. Alles viel op het juiste moment samen en zo kon ik drie jaar geleden mijn plannen concreet gaan maken." M's Fitness voorzag, zo bleek de eerste maand al, duidelijk in een behoefte en ontwikkelde zich spoedig tot een rendabel bedrijf met een totale oppervlakte van 400 vierkante meter. "Voor de langere termijn speel ik met de gedachte aan uitbreiding, onder meer met douches, zonnebanken, een fysioruimte en een groepszaal." Volgens de eigenaar heerst er de sfeer van een 'leuke, gezellige, dorpse sportschool.'

Uiteenlopende plaatjes
In de aanloopfase tot de opening van zijn eigen fitnesscentrum schreef Mark Heinerman diverse leveranciers van apparatuur aan. "De grotere partijen in deze branche," licht hij toe. "Dat leverde nogal uiteenlopende plaatjes op. Bij sommige offertes vroeg ik me af of ze echt klopten en met bepaalde aanbieders bleek het lastig afspraken te maken, met name ten aanzien van levertijden. Ik wilde een partner die me garandeerde dat ik mijn zaak daadwerkelijk op 1 december 2013 kon openen, met alle apparatuur keurig geïnstalleerd." Binnen dit proces had FitnessResult, het bedrijf van Nino Duijzer, de beste papieren. "Een enorme voorraad om uit te kiezen, zekerheid van levering en een correcte prijsstelling. Nino kwam inderdaad zijn afspraken keurig na, ook toen na een misverstand dat de blauwe kussens door zwarte vervangen moesten worden. Dat nam hij voor zijn eigen rekening en hij loste het tijdig op. Ik vind het prettig zakendoen met hem: je weet wat je aan 'm hebt en hij geeft in onderhandelingen duidelijk de grenzen aan." In eerste instantie bestelde Mark Heinerman dertig apparaten en bemiddelde Duijzer in de aanschaf van divers klein fitnessmateriaal. Daarna nam M's Fitness nog enkele toestellen af, om het aanbod compleet te maken. Op het gebied van krachttraining koos de eigenaar voor de bewezen kwaliteit en het fraaie Italiaanse design van Technogym. "Klanten in deze omgeving stellen dat niveau zeer op prijs," motiveert hij. "Qua cardio vond ik de prijs/kwaliteitverhouding van Life Fitness het meest optimaal. FitnessResult leverde mij geheel gereviseerde apparaten met een jaar garantie, die er echt netjes uitzien en passen bij de uitstraling die ik nastreef. Daarnaast gaf Nino me een waardevol advies op het gebied van personal training, dat voor mijn bedrijf heel goed uitpakt."



Overbodig

Iedereen in de wijde omgeving van Steenbergen kent Sportcentrum De Knotwilg, binnen West-Brabant de grootste in zijn soort, met naast fitness ook (kick)boksen, fysiotherapie, een zwembad, squashbanen, een sauna en zonnebanken. Peter Kemps nam de accommodatie in 1999 over van een aannemer en legde in de navolgende jaren de focus op het rendabel maken van het zwembad. "Op de meeste plekken in Nederland moeten er gemeentelijke subsidies aan te pas komen. Wij besloten een professional van de sportacademie aan te trekken, die een fantastisch zwemlesproduct ontwikkelde, ondersteund met liedjes, filmpjes en andere elementen. Die formule bleek niet alleen goed aan te slaan in ons verzorgingsgebied; we verkochten ook een licentie aan andere zwembadexploitanten." Vervolgens ging de aandacht uit naar het tennisgedeelte. "Steeds meer binnenbanen in Nederland werden in de afgelopen tien, vijftien jaar overbodig door de opkomst van buitenbanen met een all weather-ondergrond. Je zag er fitnessruimten voor in de plaats komen, een beslissing die wij voor één van de banen ook namen. Mede door de toevoeging van cursussen en groepslessen, maar ook een kruisbestuiving vanuit interne samenwerking met een fysiotherapeut en een boksinstructeur, groeide dit uit zijn jasje en besloten we dit jaar om de twee andere tennisbanen ook tot fitnessruimten om te bouwen."

Etalage
Dat resulteerde bij De Knotwilg afgelopen zomer in twee nieuw ingerichte ruimten: één van 1100 vierkante meter voor cardio, kracht en crossfit, één van 500 vierkante meter voor de boksschool en fysiotherapie. Naar een partner om de apparatuur te leveren hoefden Peter Kemps en bedrijfsleider Richard Wessel niet ver te zoeken. "FitnessResult in Roosendaal zit hier bij wijze van spreken om de hoek," lacht Kemps. "Toch waren andere overwegingen nog belangrijker om voor deze partij te kiezen. Zo ken ik geen enkel ander bedrijf in deze branche die volledig gereviseerde, gebruikte apparatuur in zoveel soorten en maten direct uit voorraad levert. Bij andere aanbieders waar we een offerte aanvroegen moesten we tot wel een halfjaar wachten op bepaalde spullen. Dat werkt wanneer je op een bepaalde datum in één keer goed van start wilt gaan. Daarnaast heb ik Nino leren kennen als iemand die waarde hecht aan langetermijnrelaties. Hij luistert naar de klant, geeft oprechte adviezen vanuit een ongekende ervaring met de materie en probeert je geen overtollige partijen op te dringen. De gereviseerde apparaten, 32 op het gebied van cardio en 38 op het gebied van krachttraining, staan er pico bello bij en functioneren feilloos. We besloten te kiezen voor het merk Technogym, dat symbool staat voor kwaliteit, hetgeen dus ook op ons fitnesscentrum afstraalt. Vanwege de ligging in de nabijheid fungeren we regelmatig als etalage voor FitnessResult. Nino weet dat hij hier altijd welkom is om potentiële klanten de mogelijkheden te tonen. Tegelijkertijd staat hij zonder voorbehoud voor me klaar om snelle service te leveren, binnen 24 uur. Daarmee ontstaat een prettige wisselwerking, iets dat ik als ondernemer altijd erg belangrijk vind in zakelijke relaties."

www.fitnessresult.nl

Edities