Club van de Maand: Speijers Sports 'Hard werken geeft voldoening en energie'

Verschenen in Bodylife nummer 9 2016


Wie bij de nieuwe locatie van Speijers Sports in Beuningen binnenkomt, valt van de ene verbazing in de andere. De sportschool heeft niet direct de uitstraling van een fitnesscentrum zoals je zou verwachten, maar neigt meer naar CrossFit uitstraling. Binnen het pand is veel gebruikt gemaakt van houten pallets als aankleding en trappen, industriële lampen en zeecontainers als opslag voor de materialen. Eigenaar Remo Speijers (30) heeft dit samen met zijn medewerkers bedacht en gerealiseerd.


Tekst: Loet van Bergen

Remo, geboren in Chur (Zwitserland) en opgegroeid in Beuningen, is een (top) sporter en ondernemer in hart en nieren. Met een pure passie voor zijn werk en woonomgeving, is hij blij met zijn nieuwe locatie op Aalsterveld. "De bedoeling was eigenlijk om nieuw te gaan bouwen aan de Ooijgraaf in Beuningen", vertelt hij. "Ik ben ruim drie jaar intensief aan het zoeken geweest naar een nieuwe locatie. Eigenlijk was alles al rond voor de nieuwbouw toen dit pand op mijn pad kwam", aldus Remo.

Geschiedenis
Remo kijkt enigszins met gemengde gevoelens terug op de periode in het markante witte gebouw aan het Asdonckplein, waar vroeger een aardappelhandel in zat en bekend stond bij oud Beuningenaren als fitnesscentrum Lau-Fe. "Daar ben ik acht jaar geleden begonnen met groepsfitness en, als eerste in Beuningen, met kickboksen. Later zijn er bokszaktrainingen en verschillende vormen van danslessen bij gekomen. We groeiden duidelijk uit ons jasje. Uitbreiding en renovatie van het pand was geen optie. Het gebouw was gedateerd en helemaal op. Het dak lekte en er zaten overal scheuren in de muren. In ons nieuwe pand dat twee keer zo groot is als het vorige pand, kan ik mijn droom verwezenlijken. Geen traditionele sportschool met fitness, cardio en groepslessen, maar een sportschool waar we mensen tot het uiterste motiveren in een goede sfeer waarin ze resultaat kunnen boeken. We gaan niet uit van een standaard schema, maar stellen aan de hand van de fysieke gesteldheid en de wens van de klant een maatwerkprogramma op hoe hij het beste zijn doel kan bereiken."



Ieder wat wils

De sportschool, dat één grote ruimte is, biedt voor ieder wat wils. Er zijn cardiotoestellen, krachtapparatuur, een power rack en veel vrije (zware) gewichten: halters, kettlebells en dumbbells. Verder is er bovenop de zeecontainers een kickboks arena gebouwd waar nog traditioneel kickboksles wordt gegeven. Ook is er nog een ruimte voor onder andere streetdance. Daarnaast ligt nog een gebouw dat Remo heeft verhuurd aan bedrijven, die allemaal iets met zorg hebben. Zoals een fysiotherapeut en osteopaat. Speijers Sports heeft nog een locatie in het Sportmedisch centrum in Lent waar alleen Rebel Fit wordt gegeven. Stil zitten is het laatste wat Remo wil. Als een druk baasje weet hij steeds weer nieuwe activiteiten toe te voegen aan zijn bedrijf. Zo heeft hij in 2012 Fresh K.O, op de markt gebracht. Een product dat zich richt op extreme sporters en waar hij veel professionele en Olympische sporters mee steunt door sponsoring. Remo laatste aanwinst is het bedrijf PT024, een platform voor personal trainers.

Rebel Fit
Groot is het succes van het concept 'Rebel Fit' wat in 2012 van start ging. Training van een personal coach is niet goedkoop en daar heeft Remo iets op gevonden. Zijn Rebel Fit programma biedt personal training in kleine groepen tot maximaal 10 personen, voor een betaalbaar tarief dat enkel wordt aangeboden bij Speijers Sports. Remo: "Elke training is anders en bestaat uit oefeningen met losse trainingsattributen zoals halters, kettlebells en dumbbells. De training is gericht op kracht, explosiviteit en conditie en worden steeds populairder omdat we lessen aanbieden op elk niveau. Beginnende sporters tot zelfs Olympische atleten doen mee aan Rebel Fit. Je krijgt hierbij personal training in een kleine groep, wat niet alleen voordeliger is, maar ook veel gezelliger. Rebel Fit komt uit Canada wat wij verder hebben doorontwikkeld. Het programma is zeer populair. We geven meer dan 40 uur Rebel Fit in de week en de groepen zitten steevast vol. De bedoeling is om Rebel Fit in 2018 landelijk te gaan uitrollen. Verder willen we ons op deze nieuwe locatie nog meer gaan richten op Personal Training. Het is booming business. We zijn begonnen met drie Personal Trainers. Inmiddels hebben we er acht in eigen dienst die 24/7 klaar staan voor klanten. Onze Personal Trainers leiden we op, want we willen koploper blijven in de laatste trainingstrends."



Samenwerking

Sinds een aantal jaren werkt Speijers Sports nauw samen met het sportmedisch centrum Papendal / Maartenskliniek. Remo: "Dit is ontstaan uit een wederzijdse behoefte om zoveel mogelijk mensen op een gezonde en verantwoorde manier fit te krijgen. Als mensen uitbehandeld zijn bij de Maartenskliniek, kunnen ze doorstomen naar Rebel Fit, waar ze op een functionele manier kunnen blijven trainen. Onlangs zijn we ook gestart met het sportprogramma Gets You Motivated (Gym+) om jongeren met gedragsproblemen aan het sporten of bewegen te krijgen."

Toekomst
Ideeën heeft Remo nog genoeg. Dit pand wat een voormalig loods was, biedt veel mogelijkheden voor trainingen. Het pand wordt in de komende tijd nog verder aangekleed met een loungehoek en openhaard. Remo is verder van plan om de loods naast zijn pand erbij te kopen. Daarnaast komt er ook een buitentrainingsveld met een Rebel Fit circuit en Power Rack. Op de planning staan verder Rebel Fit uitrollen en een opleidingsinstituut starten voor Personal Trainers. "Ik geloof in een langdurige opleiding voor Personal Trainers in plaats van een weekend cursus." Op de vraag waar hij de tijd vandaan haalt antwoordt hij stellig: "Het is hard werken. Mijn vader raadde me af een sportschool te beginnen. Maar hard werken vind ik niet erg, het geeft veel voldoening en energie."

www.speijerssports.nl

 

Edities