ISPO MUNICH 2017: Een programma vol innovaties

Verschenen in Bodylife nummer 10 2016

Elk jaar presenteren zo'n 2.600 internationale leveranciers tijdens ISPO MUNICH hun nieuwste producten op het gebied van Outdoor, Ski, Action, Performance Sports, Textrends, Health and Fitness, en Sourcing aan meer dan 80.000 bezoekers uit 110 landen.

Al bijna een halve eeuw fungeert 's werelds grootste multi-branche vakbeurs als een platform voor sportartikelen, -schoenen, -kleding, en de nieuwste trends op het gebied van trainingen, sportgerelateerde technologie en voeding. Op ISPO MUNICH 2017, die plaatsvindt van 5 tot en met 8 februari, zal health and fitness ook een van de thema's vormen.

Health & Fitness op ISPO MUNICH 2017

Of het nu gaat om de nieuwste voedingsconcepten of trainings-methoden, op ISPO MUNICH zullen weer alle laatste trends worden getoond. Zo zijn jonge vrouwen vandaag de dag vaak fitter en in betere vorm dan ooit tevoren. Hoe is dit zo gekomen? Gerenommeerde vrouw-elijke trainers geven de bezoekers met live demonstraties het antwoord op die vraag. Naast de presentaties op het Health and Fitness podium zullen meer dan 120 leveranciers hun nieuwste producten tonen op het gebied van health and fitness.

Wil je meer te weten komen over de trends in health and fitness, bezoek dan hallen B4 en B2 tijdens ISPO MUNICH. Als gevolg van de enorme groei van de Health and Fitness sector was vorig jaar een verhuizing nodig naar de grotere hal B4. Voor het event van 2017 zal het 'Body and Mind Village' ook open zijn in hal B2, waar fitness- en wellnesskleding zal worden gepresenteerd.

Fitness Trends - vrouwen gaan voor strak

Intensieve training is nu enorm populair bij vrouwen die er fit en strak willen uitzien. Waarom is dat, en welke rol spelen de sociale media daarbij? Tijdens ISPO MUNICH presenteren bekende vrouwelijke coaches en social media experts hun meningen hierover. Zoals Marleen Schumacher en Svenja Sörensen van Greenbodycamp; hun outdoor fitness events vormen een wereld van verschil met wellness. Ze noemen zichzelf ook 'krachtigheidscoaches' en begroeten hun volgers op Instagram met: "Goedenavond krachtmensen." Een andere 'superwoman' die zich op de beurs presenteert is de zeer gemotiveerde arts en personal trainer Marie-Luise Klietz (25), voormalig lid van het Duitse nationale triathlon-team.

Met intensieve training als onderwerp mag Crossfit natuurlijk niet ontbreken. Dit trainingsconcept dat zich richt op kracht en conditie is gebaseerd op functionele oefeningen die ervoor zorgen dat we ons maximaal inzetten. Deze trainingssessie zal eenmaal daags op het programma staan in het Functional Area.

Bij het uit München afkomstige 'SYPC Boutique Barre' gaat het er wat kalmer aan toe. Oefeningen aan de ballet barre helpen de deelnemers bij het verkrijgen van een slanke en vrouwelijke vorm. Boutique fitness is een nieuwe trend uit de Verenigde Staten die zich richt op kleine groepen en stijlvolle locaties. (Hal B4, ISPO Health and Fitness stage, 8 februari 10:00-10:30 en 15:00-15:30.)

Yoga

Het type yoga dat wordt beoefend door Young Ho Kim, trainingsmanager aan de Inside Academy in Frankfurt, is snel en inspannend. Hij demonstreert op de beurs 'Inside Flow', een dynamische en krachtige vorm van yoga waarbij de oefeningen in elkaar overvloeien. (Hal B4, ISPO Health and Fitness stage, 6 februari, 11:00-11:30 en 16:00-16:30.)

De Amerikaanse vechtsportartiest en yogi Cameron Shayne is de oprichter van de Budokan University of Mixed Movement Arts waar een mix wordt beoefend van yoga, vechtsport en calisthenics, ofwel training op basis van lichaamsgewicht. (Hal B4, ISPO Health and Fitness stage, 5 februari, 14:00-14:30 en 15:30-16:00.)

Jivamukti yogaleraar Patrick Broome, de yogatrainer van het Duits nationaal voetbalteam, zal ook aanwezig zijn op 8 februari vanaf 11:30.

Yoga-fans kunnen een kijkje nemen in Hal B5 (ISPO BRANDNEW VILLAGE): daar kunnen zij de top 50 van noviteiten in de sportbranche zien, waaronder een zelfrollende yogamat (YoYo Mats) die als eerste is geëindigd in de categorie Accessoires.

Voeding

De juiste inname van proteïnes is de basis voor trainingssucces. De bij de Ironman wereldkampioenschappen als tweede geëindigde Andreas Raelert, en PowerBar voedingsdeskundige Corinne Mäder-Reinhard zullen uit de doeken doen hoe sporters met de juiste voeding hun lichaam kunnen ondersteunen middels proteïne-inname. (Hal B4, ISPO Health and Fitness stage, 5 februari, 11:30-12:30.)

Running

Van 160 kilo naar marathonloper: dit was het doel van Micha Klotzbier die in januari 2015 nog 160 kilo woog. Sindsdien heeft hij de marathon van Berlijn uitgelopen. Op ISPO MUNICH zal hij samen met zijn trainer Piet Könnicke uitleggen hoe hij dit traject heeft doorlopen om zijn doel te bereiken. (Hal B4, ISPO Health and Fitness stage, 6 februari, 11:30-12.00.)

Deskundigen uit de branche praten over de jongste ontwikkelingen tijdens het Runner's World hardloopschoen symposium op 6 februari in het ICM?Internationales Congress Center München. Voor het eerst is een gedeelte van het event dit jaar toegankelijk voor iedereen op het Health and Fitness podium.

Mobiele Applicaties/Wearables

De bekendste wearables zijn fitness-armbanden. Zij detecteren bewegingen, berekenen de calorieverbranding, of meten de polsslag. Maar deze gadgets worden steeds geavanceerder en bestrijken nu geheel nieuwe gebieden. Geïntegreerd in skiboots geven ze informatie over verkeerde bewegingen (CARV), sensoren die zijn verwerkt in kleding kunnen ervoor zorgen dat niemand bevriest (Clim8). De innovaties kunnen worden bekeken in hal B5 in het ISPO BRANDNEW VILLAGE. Deelnemers als Garmin, Polar, Samsung, en TomTom zullen ook hun nieuwe producten presenteren in dit deel van hal B4. Andere merken kun je vinden in het speciale gebied 'Mobile Health and Fitness'.


De ISPO MUNICH vindt plaats van 5- 8 februari in München. Meer informatie: www.ispo.com

 

Edities