Inspirerende peptalk voor fitnessondernemers tijdens eindejaarsevent Fitness.be

Verschenen in Bodylife nummer 10 2016


Klanten zijn ons meest waardevolle bezit. Maar o zo moeilijk om op de juiste manier te banaderen. Jan van Setten, veelgevraagd spreker, coach en auteur bracht op vrijdag 16 december te Gent op zijn eigen onnavolgbare interactieve, soms confronterende, maar vooral humoristische manier Vlaamse fitnessondernemers op nieuwe ideeën om succesvol 2017 in te stappen.


Voor de tweede editie van haar eindejaarsevent heeft Fitness.be, na Jos Burgers vorig jaar, een topspreker, coach, motivator kunnen strikken. Nadat Eric Vandenabeele, directeur van Fitness.be een toch wel confronterend overzicht bracht van de krantenkoppen van het voorbije jaar en de reacties van politici daarop bevestigde Jan van Setten dat klanten winnen, vooral met de huidige prijzenslag, één van de moeilijkste opdrachten voor fitnessondernemers is. Vervolgens zorgen dat ze niet snel langs de achterdeur verdwijnen, maar een duurzame en succesvolle relatie kunnen opbouwen met je club is en blijft een grote uitdaging. Maar met de juiste persoonlijke aanpak, door Jan met humoristische anekdotes en herkenbare situaties en verhalen geïllustreerd, kan je een blijvende succesformule creëren voor je club.

Torenhoge eisen

Klanten stellen torenhoge eisen, zijn soms onredelijk en wispelturig. Misschien hebben ze wel heel andere behoeften dan wij denken. Jan van Setten heeft de aanwezige ondernemers en trainers tools en ideeën aangereikt om de echte wensen en verwachtingen van onze klanten te achterhalen. Enkel wanneer we kunnen inspelen op iedere individuele behoefte en daar bewust en eerlijk mee omgaan kunnen we duurzame klantenbinding opbouwen.

Jan van Setten heeft iedereen ingefluisterd hoe ze klanten kunnen winnen en hoe iedere partij plezier kan hebben in het samenwerken. Van Setten haalde heel wat opvattingen over klanten overhoop. Niet iedereen hoeft happy te zijn met je product en je aanbod. Soms moet men zelfs nee durven zeggen.

Na de inspirerende lezing ging iedere deelnemer met energie en nieuwe ideeën huiswaarts en met veel moed 2017 tegemoet. Het wordt nu al uitkijken naar de editie in december 2017.

Wie is Jan van Setten?

Jan van Setten is een veelgevraagd spreker, coach en auteur op de terreinen (persoonlijk) leiderschap, klantgerichtheid en organisatieverandering. Hij put uit jarenlange ervaring als algemeen en commercieel manager in diverse grote organisaties. Hij combineert een prettige confronterende stijl met humor en energie.

Hij inspireert je invloed te pakken op je (werkzame) leven! - Provoceert je denken - Ontkoppelt je mentale remparachutes - Reikt handvatten aan die het denken omzetten in doen. In een zakelijke omgeving als ondernemer, manager, gedreven medewerker, als mens; de motor van elk business proces. Op een manier die bij je (organisatie) past en waar alle klanten blij van worden. Met authenticiteit als voorwaarde en middel voor plezier en succes.

Zijn motto is :'Het leven is verwarrend eenvoudig..'

Als we de moed hebben om zaken simpel te houden en de natuurwetten te volgen die verscholen liggen in het (business)leven, dan blijft de fun in het functioneren zitten en groeien mens en resultaat naar ongekende hoogten.


Over Fitness.be
Fitness.be is een samenwerkingsverband uit België tussen DFO (De FitnessOrganisatie), Fitness.be Faculty en BBF&W (Belgische Beroepsvereniging voor Fitness - en Wellness) met als hoofddoel dienstverlening gekoppeld aan een gestructureerd streven naar een professionele en kwaliteitsvolle fitnesssector.Samen tracht men de fitnesssector als een volwaardige economische entiteit te plaatsen binnen de preventieve gezondheidszorg.

Visie: Fitness en groepsfitness bieden een ideaal antwoord op de toenemende bewegingsarmoede in onze maatschappij. Met deze veilige, efficiënte, plezierige bewegingsvorm voor iedereen kunnen we werken naar een gezonde samenleving.

Missie: Burgers sensibiliseren voor gezonde lichaamsbeweging via het fitness - en groepsfitnessaanbod. Partners via kwaliteit overtuigen om mee te werken aan dit doel.

www.fitness.be

Edities