Fitfair 2017: innovatie, inspiratie, kennis delen en netwerken

Verschenen in Bodylife nummer 2 2017


Impressie van het Dancefair/Musicfair event wat gehouden werd op 4 en 5 maart jl

Zaterdag 10 en zondag 11 juni lanceren ondernemer Norman Soares en Karen Euser van FunXtion het tweedaagse educatieve netwerk- en lifestyle event Fitfair in de Jaarbeurs te Utrecht. Fitfair richt zich op de sportprofessional, de ondernemer en de fanatieke sporter. Door een kennisevent te combineren met een innovatieve beursvloer, lijkt er met Fitfair een frisse wind te gaan waaien in de wereld van fitness- en sportevents. We spraken met initiatiefnemer Norman Soares.

Wat kunnen we verwachten tijdens Fitfair?

"Tijdens Fitfair vind je twee dagen lang alles onder één dak, met als doel de fitness- en sport branche te innoveren en de fanatieke en professionele sporter te inspireren. Op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter biedt Fitfair een hoogwaardig netwerk platform, een innovatieve beursvloer en veertien oogverblindende conferentie zalen met meer dan 200 programmaonderdelen. De bezoeker kan hier vrij doorheen navigeren. Inschrijven voor een programma onderdeel is niet nodig, behalve in de 'Gym Owner' area. Deze stoelen zijn gereserveerd voor sportschoolhouders."

Voor wie is Fitfair?

"Fitfair is gespitst op drie doelgroepen: de professional, waar wij (personal) trainers, topsporters en instructeurs onder verstaan. De ondernemer uit de branche zoals sportschoolhouders evenals de fanatieke sporter die sporten als lifestyle beschouwt."

Kun je inhoudelijk iets vertellen over het programma, de workshops en masterclasses?

"Het programma is verdeeld over verschillende area's, met elk een eigen thema of doelgroep. In de Gym Owners zaal, powered by Greinwalder & Partners en bodyLIFE, beantwoordt Fitfair ondernemersvraagstukken zoals de laatste trends op het gebied van digitalisering, marketing, social media en retentie. Ook zullen er interactieve conversaties plaatsvinden met sportschoolhouders die hun visie delen omtrent ondernemerschap. 'Lijfstijl Coaches' - onder aanvoering van Rob Trousselot - zal personal trainers adviseren hoe zij hun business optimaal kunnen runnen en 'Perform Better' en 'Get Together Conference' presenteren verschillende trainingsinhoudelijke topics voor (personal) trainers. We hebben een live workout area voor 800 personen gehost door 'Train The Trainers' met onder andere presenters als Bianca Karel, Danny Rust en Maaike Parrel. Ook CrossFitters en CrossFit coaches kunnen hun hart ophalen in de zaal van Erwin van Beek van Reebok Crossfit 020 en er zijn gewichthef workshops door Eleiko. 'Tavi Castro's Body Engineers' presenteert een programma op het gebied van bodybuilding lifestyle en natuurlijk is er een breed programma voor sporters van elk niveau op het gebied van trainingsschema's, mindset en voeding. Dit is slechts een tipje van de sluier. Het volledige programma wordt gelanceerd op dinsdag 4 april. Wat ook interessant is om te vermelden, is dat er een waanzinnig programma is voor medewerkers van sportscholen in de Fitfair Mainstage area. Die behoefte kwam duidelijk naar voren tijdens ons onderzoek bij verschillende sportschoolhouders en haar personeel."

Heeft VNU of de Jaarbeurs iets met dit event te maken?

"Nee, behalve dat we huurder zijn van de locatie."

Hoe is het idee voor Fitfair ontstaan?

"Het concept is een afgeleide van Dancefair/Musicfair, een event voor music makers dat wij sinds 2012 organiseren. Het event was vanaf dag één een schot in de roos en trekt ieder jaar 8.000 bezoekers. Onder andere Hardwell, Armin van Buuren, Waylon en Typhoon geven ieder jaar acte de présence als inspirator. Sinds een paar jaar verbaas ik me er over dat een soortgelijk concept ontbreekt in de sport- en fitnessbranche. Waar kennisdeling centraal staat zoals tijdens Dancefair/Musicfair. Dat we door Dancefair/Musicfair enorme ervaring hebben in het organiseren van grootschalige events, maakte de beslissing makkelijk om te gaan verbreden."

Wat verwachten jullie qua aantallen bezoekers?

"Die vraag krijgen we veel van exposanten. Mijn antwoord is vaak, wat wilt u horen? 10.000? 20.000? Ons doel is een hoogstaand, kwalitatief event voor een serieuze doelgroep neer te zetten. Schattingen vind ik lastig. In ieder geval verwelkomen wij 400 sportschoolhouders die exclusief worden uitgenodigd. De sportschoolhouders die deelnemen mogen vier personeelsleden kosteloos mee brengen om onder andere het 'Instructor' programma bij te wonen. Verder verwachten we aan kaartverkoop 1.250 (personal)trainers te verwelkomen en ongeveer 3.000 fanatieke sporters.

Ik houd van reële getallen", knipoogt Norman Soares.

Er is al een aantal fitness beurzen in Nederland voor professionals en consumenten, hoe denken jullie het verschil te gaan maken?

"De combinatie van een traditionele beurs in een nieuw jasje én een TEDx achtige setting met topsprekers en presenters, is een gouden formule. Alleen een beurs is niet altijd even inspirerend en een eenzijdige - vaak prijzige - workshop in een stoffige hotel lobby al helemaal niet. Het is de combinatie van die twee elementen plus een betaalbaar tarief wat Fitfair uniek maakt. Het creëren van beleving tijdens evenementen is onze kracht. Ik denk dat de gehele industrie en de fitness- en sportcommunity heel blij van Fitfair gaat worden en ik denk ook dat het nodig is. De gehele branche en iedereen die met sport bezig is, verdient het!"

Is er nog ruimte voor exposanten om deel te nemen?

"Jazeker! Voor vragen of deelname kunnen geïnteresseerden zich melden via norman@fitfairjaarbeurs.nl. Alle stands zijn tijdens Fitfair 'plug & play', geen witte hokken met frieslijsten, maar compleet gebrande stands met strakke modern meubilar."


Fitfair 2017

  • Website: www.fitfairjaarbeurs.nl
  • Datum: 10 - 11 juni 2017
  • Openingstijden: zaterdag en zondag van 10:30u tot 19:00u
  • Locatie: Jaarbeurs Utrecht, de gehele eerste etage
  • Tickets voor Fitfair zijn € 39,- voor een dag en € 59,- voor een Weekender 
  • Fitfair Hotel deal voor twee personen: € 170,-

Bekijk onderstaand de trailer en een impressie van Fitfair 2017




 

 

Edities