Fittrixx: voor en door sporters ontwikkeld

Verschenen in Bodylife nummer 6 2017

Directe marktbenadering maakt hoogwaardige Fittrixx-apparaten zeer betaalbaar

'Made in China', moet je dat buiten de deur houden? Niet in het geval van Fittrixx. Eigenaar James van der Aar ontwikkelt de producten zelf en staat met zijn neus bovenop het productieproces, van A tot Z. Het levert een complete lijn hoogwaardige apparaten op, die door het uitschakelen van de tussenhandel opvallend betaalbaar zijn.

Tekst: Aart van der Haagen - Fotografie: Fittrixx

Van der Aar kent de branche van haver tot gort; hij draait er al sinds 1981 in mee en behoort tot de pioniers. "Samen met Willem Jonkman heb ik destijds de Night of the Dutch Champions in het leven geroepen. Ik ken veel grote namen in deze tak van sport persoonlijk en die jongens helpen mij fantastisch met het leveren van input voor de apparaten die ik ontwikkel. Ze delen hun ervaringen, maar ook hun methodieken met mij. Dat leidt tot producten die doen wat ze moeten doen: meegaan in de gewenste bewegingen. Bij onze chestpress voel je alléén je borstspieren, zonder dat je schouders in elkaar gedrukt worden." Fittrixx betrad in 2015 de markt en zette een complete lijn op om een sportschool in te richten, van benches en tientallen strength-apparaten tot een Ercolina-crossover. Als techneut en ervaren sporter ontwikkelt James van der Aar alles in eigen beheer en bovendien bewaakt hij hoogstpersoonlijk de productie in China, waar hij zes maanden per jaar zit. "We willen absoluut de hoogste kwaliteit kunnen waarborgen richting klanten. Op het oersterke staalwerk geven we levenslang garantie. We gebruiken visueel aantrekkelijke, ovale buizen van 120 bij 60 millimeter, met een materiaaldikte van drie millimeter, overal."

Pilot centers

Via wederverkopers bracht Fittrixx zijn producten bij de eindgebruikers, maar dat traject beviel Van der Aar niet. "Ze dreven te prijzen teveel op; reden voor mij om afscheid te nemen van de tussenhandel en op basis van 'cash & carry' te gaan werken: direct hier afhalen en een absolute bodemprijs betalen. Tegen meerprijs bezorgen we de apparaten op locatie en installeren we ze, of we sturen alleen iemand mee om dat te begeleiden, wanneer de klant dat wil. Sportschool Waalwijk van Martin Wijsen en Legend Fitness & Health van Remco Windzand, in Den Haag, fungeren voor ons als pilot centers. Daar kan iedereen de apparaten rustig bekijken en testen. Overigens zijn wij in staat om zeer snel technische veranderingen door te voeren, een voordeel van onze kleinschalige productie. Zo kregen we de vraag om een reverse toe te voegen aan een T-bar met drie gripvariaties. Geen probleem. Zo blijven onze producten evolueren, mede op basis van de feedback die topsporters ons geven. Inmiddels hebben we twee leasemaatschappijen gevonden die onze apparaten voor de klant in een leaseconcept onderbrengen. Wat we nog graag zouden willen, is een investeerder aantrekken om het programma verder uit te bouwen en de levertijd - nu drie maanden - te verkorten, door een voorraad aan te leggen. We trekken er hard aan om onze hoogwaardige, scherp geprijsde apparaten met een bijpassende service te ondersteunen."

Meer informatie op www.fittrixx.com  

Bezoek Fittrixx ook op de Fitness en Wellness Top in Houten. Hal 2, stand 514

Edities