New name, same company: XCO Sports Company vanaf nu House Of Workouts

Verschenen in Bodylife nummer 6 2017


Menig sportclub in Nederland en zelfs in Europa is bekend met XCO Sports Company, het bedrijf achter XCORE®, BRN® en LXR®. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een fenomeen in de fitnessbranche en heeft veel van haar doelen behaald en veranderingen doorgemaakt. Bij verandering hoort ook een nieuwe naam vonden de dames. House Of Workouts (HOW) is de nieuwe bedrijfsnaam waar de groepstrainingen XCORE®, BRN® en LXR® onder vallen.

Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een vernieuwde look en een spiksplinternieuwe website. "Verder verandert er niet veel hoor", zoals Renata Jarz, CEO en Founder vertelt: "Voor de klant zal er inhoudelijk weinig veranderen, behalve dat zij nu op een supertoffe nieuwe website terecht kunnen". Tijdens de kwartaalbijscholingen is de nieuwe bedrijfsnaam en website gelanceerd. "Het was één groot feest en iedereen was super enthousiast over de nieuwe naam."

To get your members moving!

Dat is de missie van House Of Workouts. HOW biedt fitnessondernemers een succesvol en rendabel verdienmodel met haar groepstrainingen XCORE®, BRN® en LXR®.

Bij HOW werkt een groot team specialisten, van fysiotherapeuten tot clubmanagers. Zij hebben allen één passie: groepstrainingen. Gezamenlijk onderzoeken zij hoe de groepstrainingen nóg succesvoller gemaakt kunnen worden. Van verantwoorde bewegingen tot de juiste muziek, communicatie naar leden en de bijpassende marketing. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

HOW streeft ernaar dat fitnessondernemers succesvol zijn met behulp van de HOW groepstrainingen. Dit kan alleen als het gehele plaatje klopt; een goede introductie, het 'WOW- gevoel' tijdens de training en enthousiaste deelnemers, die met een glimlach de sportclub verlaten en graag weer terugkomen. HOW? HOW!

HOW does it work?

HOW ontwikkelt samen met een team van excellente fitnessprofessionals vernieuwende groepstrainingen. Voordat instructeurs HOW programma's op de club mogen geven, worden zij door de Mastertrainers opgeleid bij het HOW opleidingsinstituut, waar voor elk van de programma's XCORE®, BRN® en LXR® een 2-daagse opleiding wordt gegeven. Nadat instructeurs het certificaat behaald hebben, worden zij ieder kwartaal bijgeschoold met een release van een nieuwe les.

De Mastertrainers zijn niet alleen werkzaam als trainer, maar zijn ook op de werkvloer te vinden in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld als instructeur, clubmanager of clubeigenaar. Daardoor weten zij als geen ander waar behoefte aan is op de sportclub. Met een uitgekiende mix van choreografie en muziek zorgt HOW ieder kwartaal weer voor goed doordachte en inspirerende trainingen. Trainingen waar leden en instructeurs blij van worden en clubeigenaren dus ook.

De drijvende kracht achter jouw succes

"Groepsfitness deelnemers zijn de meest loyale leden, zij zijn je beste reclame!"

Groepsfitness deelnemers zijn de meest loyale leden, wanneer zij enthousiast zijn over een bepaald programma, gaan zij met veel plezier naar de club voor hun favoriete les. Loyale leden zijn de beste reclame. Maar enthousiaste leden krijg je niet zomaar. Daar spelen de instructeurs een cruciale rol in. Door hun gedrevenheid, goede coaching en persoonlijke aandacht richting de deelnemers, bouwen zij een community op van enthousiaste leden. En dat spreekt zich rond.

Voor meer informatie kijk op www.houseofworkouts.com of neem contact op via 070-42 76 810 of mail@houseofworkouts.com

Edities