MYBOXGLOVE; uniek voor de bokswereld! Bokshandschoenen individueel personaliseren.

Verschenen in Bodylife nummer 10 2017

Of het nu initialen, logo's of andere motieven zijn, sportkleding en accessoires is in veel sporten al te individualiseren. Voor verenigingen en sportscholen bood Nihon Sport deze mogelijkheden al bij aantallen vanaf twintig stuks. Nu gaat Nihon Sport als eerste in de Benelux deze mogelijkheid ook bieden om het per bokshandschoen te gaan doen, per stuk dus!

Personaliseren is: "Hot"

Een idee waar hij al jaren aan werkte en wat hem maar niet losliet, wordt nu werkelijkheid. Dit is iets unieks. Peter Wetzer van Nihon Sport biedt al een breed assortiment kleding en accessoires aan voor de martial arts en vechtsporten. Sportkleding kan bij Nihon Sport ook geïndividualiseerd worden. Binnenkort dus ook het individueel branden van bokshandschoenen. Wetzer is blij met deze nieuwe ontwikkeling "Bij andere sporten lukt het ons al, maar met bokshandschoenen ging dat een stuk moeilijker. Er is echter wel ontzettend veel vraag naar," aldus Wetzer, die vervolgt: "Samen met mijn Duitse collega is het nu gelukt om dit te realiseren! Bokshandschoenen kunnen we straks dus per set personaliseren."

Nihon Sport maakt al jaren sportkleding gepersonaliseerd voor verenigingen en sportscholen, weliswaar altijd in kleine aantallen. De meeste kleding kunnen ze zelfs al per stuk individualiseren.

STARPRO

"Met onze Duitse collega's en het merk Starpro hebben we nu een mogelijkheid gecreëerd voor verenigingen, maar ook voor individuele sporters, om bokshandschoenen per set te individualiseren met een logo, initialen of wat de klant ook maar wil. We hebben veel mogelijkheden uitgeprobeerd en hebben nu een procedé ontwikkeld dat uniek is. We kunnen iedere bokshandschoen van een fullcolour bedrukking voorzien. De hechting van de bedrukking is zeer goed," zegt Wetzer. "Bij iedere bokshandschoen kunnen we logo's en namen ook laseren. Ook erg mooi!"

MYBOXGLOVE.NL

Peter Wetzer: "We hebben er inmiddels een speciale internetsite voor in de lucht. Dit geeft iedere klant de mogelijkheid om een logo op een bokshandschoen te plaatsen. Nihon Sport gaat het niet alleen aan sportscholen en verenigingen aanbieden. Iedereen kan op onze internetsite gaan en voor zichzelf of voor zijn vereniging, bokshandschoenen bestellen met een eigen logo."

Diverse bokshandschoenen

De bokshandschoenen komen van de fabrikant Starpak. Te bedrukken zijn de klassieke trainingsbokshandschoen met klittenband, alsook wedstrijdhandschoenen van leder. Net als bij de Olympische Spelen zullen de handschoenen uitgevoerd worden in rood en blauw. Daarnaast komt er ook een van natuurlijk kwaliteitsleder gemaakte bokshandschoen in een klassieke uitvoering. Kwalitatief behoren deze bokshandschoenen tot de allerbesten. Wetzer: "Op deze wijze kunnen we bokshandschoenen aanbieden in drie verschillende prijsklassen. Het assortiment zal komend jaar uitgebreid worden en kan de service ook geboden gaan worden bij MMA-handschoenen."

Het individueel bedrukken van bokshandschoenen was een grote uitdaging. "Tegenwoordig is alles wel op één of andere manier te bedrukken. Het was een lastige exercitie om een partner te vinden die bokshandschoenen op kwalitatief hoogwaardige wijze kon bedrukken. Technisch valt dat niet mee en de bedrukking moet goed hechten," aldus Peter Wetzer. Het bedrukken gaat met speciale transfers, die met hitte aangebracht worden. Dit gebeurt onder hoge temperaturen. Is de temperatuur te hoog dan krimpt het materiaal van de handschoen. Is de temperatuur echter te laag, dan hecht de bedrukking niet goed. "We hebben vijf maanden gewerkt tot we de kwaliteit kregen, die we wensten."

Van het moment van bestellen tot het ontvangen van volledig bedrukte handschoenen, duurt ongeveer tien tot veertien dagen. "Ons grote voordeel is dat we de blanco bokshandschoenen van Starpro allemaal op voorraad hebben," zegt Wetzer "Deze handschoenen hebben we dus al en ze zullen direct bedrukt worden nadat de klant het besteld heeft. Direct na het bedrukken worden ze naar de klant gestuurd." Nihon Sport kan dus snel leveren. "Sporters die we sponsoren kunnen we dus ook een eigen bokshandschoen geven. Wie wil dat nou niet? Dat maakt het toch allemaal uniek!" In de Duitse Bundesliga gaan alle deelnemende verenigingen komend seizoen met deze bokshandschoenen de boksring in.

Starpro is een relatief jong boksmerk. Het wordt gemaakt door 's werelds grootste en bekendste sportfabrikant. Qua productontwikkeling, design, materialen en veiligheid is Starpro zijn concurrentie ver vooruit. Sinds bijna twee jaar distribueert Nihon Sport het merk Starpro. "De reacties van onze klanten zijn erg positief. Ze waarderen de uitstekende pasvorm en de mooie designs. Onze klanten krijgen waar voor hun geld. Starpro producten zijn niet alleen goed, maar ze zijn ook uiterst betaalbaar. We hebben inmiddels ook een nieuwe staande bokszak ontwikkeld. Deze is duidelijk stabieler en verschuift minder gemakkelijk dan traditionele staande bokszakken," aldus een enthousiaste Peter Wetzer van Nihon Sport.

Voor meer informatie: www.nihonsport.com en www.myboxglove.nl

Edities