1 maand geleden

Medische fitness vergoeding

1 maand geleden
Medische fitness vergoeding
Wil je na een blessure weer snel herstellen? Medische fitness kan een goede keuze zijn. Dit type fitness vindt plaats met ondersteuning van een fysiotherapeut. Je krijgt een op jou afgestemd trainingsschema, zodat je veilig sport. Maar wordt medische fitness vergoed? Volgens de Rijksoverheid biedt de basiszorgverzekering geen dekking voor medische fitness. Een aanvullende zorgverzekering is dus nodig voor een eventuele vergoeding.

Wat vergoedt je zorgverzekering? 
In Nederland bieden een aantal zorgverzekeraars vergoedingen voor medische fitness vanuit hun aanvullende verzekeringen. Enkele van deze verzekeraars zijn:
  • De Friesland: Diverse aanvullende verzekeringen bieden een vergoeding voor medische fitness tot maximaal € 120 per jaar. Dit geldt voor een periode van maximaal zes maanden?.
  • Anderzorg: Vergoeding van medische fitness vanuit het aanvullend pakket Flex SWORKIT.
  • ONVZ: Deze verzekeraar vergoedt medische fitness in de aanvullende verzekeringen Vrije Keuze Optifit en Vrije Keuze Topfit.
  • VvAA zorgverzekering: De aanvullende verzekeringen Optimaal en Top bieden een vergoeding van 100% voor de medische fitnesskosten. Daarbij geldt jaarlijks een maximumbedrag.
  • VinkVink: Met de aanvullende verzekering Bundel kom je in aanmerking voor een vergoeding.
Het is belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden van deze aanvullende verzekeringen. Medisch fitness vergoedingen vallen vaak onder specifieke aanvullende verzekeringen. Deze verschillen wat betreft de hoogte van de vergoedingen en de exacte dekking. Je hebt bovendien soms een verwijzing van de huisarts nodig om een vergoeding te krijgen.

Wil je een zorgverzekering met aanvullende dekking voor medische fitness? Zorg ervoor dat je niet te veel betaalt. Ga je zorgverzekering vergelijken en vind snel de goedkoopste optie met de gewenste dekking voor medische fitness.

Medisch sporten en eigen bijdrage 
Voor medische fitness hoef je geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Maar als je medische fitness kosten maakt die boven de maximale vergoeding van je verzekeraar uitkomen, betaal je dat uiteraard zelf.

Vergoeding medische fitness en eigen risico
De kosten voor medische fitness worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering, dus ze vallen niet onder het eigen risico. Het eigen risico geldt namelijk alleen voor vergoedingen uit de basisverzekering.

Heb je toestemming van je verzekeraar nodig? 
Voor de meeste verzekeraars die medische fitness vergoeden, is geen toestemming nodig. Let wel op de voorwaarden van je verzekering. Sommige verzekeringsmaatschappijen eisen dat je medische fitness niet combineert met fysiotherapie of oefentherapie voor dezelfde klacht. Controleer altijd de zorgpolis voor specifieke regels.

Door je goed te informeren, haal je het meeste uit je zorgverzekering en krijg je mogelijk een medisch sporten vergoeding. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite https://www.geld.nl/ blijkt dat consumenten die hun zorgverzekering vergelijken op Geld.nl gemiddeld honderden euro’s per jaar besparen. Vergelijk daarom jaarlijks je zorgverzekering zodat je een goedkope zorgverzekering vindt die het beste past bij jouw situatie.

 
Meest recente artikelen