1 maand geleden

De voordelen van een personal trainer voor jouw krachttraining

1 maand geleden
Wil je je krachttraining naar een hoger niveau brengen? Wil je beginnen met krachttraining, maar leren hoe je dat op de juiste manier doet? Dan kan trainen met een personal trainer een uitkomst bieden. Door gericht te trainen met een personal trainer of in een kleine groep zul je je doelen effectiever bereiken. Onder de gemotiveerde begeleiding van bijvoorbeeld PTI Coaching ga je recht op je doel af. Hoe kun je je krachttraining met behulp van een personal trainer verbeteren? We zullen de voordelen hier uitlichten.

Gerichte één-op-één doelstellingen

Trainen onder begeleiding van een personal trainer, of in small group training Tilburg, helpt je om op je eigen niveau je grenzen te verleggen. Met een persoonlijk begeleider of een kleine groep gelijkgestemden kun je gericht één-op-één je doelstellingen tegemoet gaan. Deze doelstellingen worden duidelijk gesteld en afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Bovendien wordt dat doel opgedeeld in kleinere subdoelen. Deze subdoelen maken dat je merkt hoe je al gauw stap-voor-stap vooruitgang boekt, in plaats van aan het eind van een langdurig traject. Dit zal maken dat je ontzettend gemotiveerd blijft om verder te gaan. Bovendien zullen de subdoelen sneller bereikt worden dankzij de effectieve één-op-één begeleid van je coach.

Een personal trainer helpt je om samen je grens op te zoeken

Een personal coach zal je helpen om tijdens je training buiten je comfortzone te treden en de grenzen op te zoeken. Je grenzen opzoeken in je krachttraining maakt dat je snel vooruitgang zal boeken. Buiten je comfortzone gaan kan onprettig zijn, maar ook gevaarlijk als het niet onder de juiste begeleiding gebeurt. Een personal trainer kan precies inschatten wat je op een veilige manier aan kunt. Daarnaast kan een persoonlijk begeleid een goede inschatting maken van wat je nodig hebt, niet alleen qua training maar ook qua hersteltijd. Daardoor zal de trainingsfrequentie- en intensiteit afgestemd worden op een manier dat je niet geblesseerd raakt.

Personal training is geschikt voor iedereen

Training op kleinschalig of persoonlijk niveau is niet alleen geschikt voor doorgewinterde sporters die tot een hoger niveau willen komen. Wat je niveau of doelstelling ook is, je personal coach zal je kunnen helpen om er naartoe te werken. Heb je al een tijdje niet aan krachttraining gedaan en wil je weer beginnen, kan begeleiding daarin heel prettig zijn. Maar ook als je begint is het zeer waardevol om aan de hand van persoonlijke begeleiding te leren hoe je op de juiste manier je spieren traint. Een trainer zal altijd met je bespreken wat jouw doelstellingen zijn, en aan de hand daarvan een plan en een schema opstellen om het doel te behalen.
 
Meest recente artikelen