Column Marie Anne van Laak

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr1 2013

2 daagse JUST BOUNCE® Trainers opleiding

Deze opleiding voor trainers en personal trainers wordt gegeven op 23 en 24 februari 2013 en 23 en 24 maart 2013 bij Special Sports in Amstelveen.

De oefenvormen: balans -, coördinatie -, conditie -, interval -, freestyle -, kracht -, flexibiliteits -, relaxoefeningen op de minitrampoline worden gegeven op basis van ontspanning en respect voor de zwakke schakels in het lichaam. Tijdens de opleiding is er behalve aandacht voor de verscheidenheid aan oefenvormen ook aandacht voor andere gezondheidspijlers zoals: ontspanning, rust en slaap, voeding, super-foods, water, detox en omgevingsinvloeden.

Meer weten? Schrijf je in voor een gratis presentatiemiddag op 16 februari en 16 maart 2013 bij Special Sports Amstelveen.

Voor meer informatie: info@justbounce.eu of www.justbounce.eu

Zoek & vind applicatie Fit!Ned uitkomst voor fitnesscentra

Mensen oriënteren zich steeds meer online. Om een hotel te vinden, goederen te vergelijken, cadeaus te kopen, enz. Ook als ze op zoek zijn naar een fitnesscentrum, is internet een informatiebron die steeds vaker wordt geraadpleegd. Het is daarom zaak dat fitnesscentra goed en eenvoudig vindbaar zijn op internet. Om haar leden daarin te faciliteren, heeft Fit!vak de zoek & vind applicatie Fit!Ned gelanceerd.

Met deze applicatie doet Fit!vak recht aan het feit dat steeds meer consumenten – met of zonder medische doorverwijzing – zich via internet oriënteren op het keuzeaanbod aan fitnesscentra. Tegelijkertijd biedt de applicatie de centra de mogelijkheid zich te positioneren en te profileren op internet, zodat ze zich (beter) kunnen onderscheiden van collega-centra.

Ook voor (medische) professionals is de zoek & vind applicatie Fit!Ned een toegevoegde waarde, vindt Ronald Wouters, directeur van Fit!vak. “Zij kunnen bijvoorbeeld beter bepalen naar welk centrum zij hun klanten kunnen verwijzen als het gaat om de faciliteiten en diensten die een centrum aanbiedt. In met name de preventief medische component van fitness liggen grote kansen en het belangrijkste groeipotentieel voor veel fitnesscentra. Dan is het wel zaak dat professionals uit de medische wereld en de eerstelijnszorg weten welke fitnesscentra mensen, die vanuit preventief medisch oogpunt gaan of moeten sporten, kunnen begeleiden.”

Fit!vak verwijst naar de zoek & vind applicatie Fit!Ned. “We krijgen steeds vaker vragen van organisaties, doorverwijzers, bedrijven en consumenten die op zoek zijn naar fitnesscentra en ons om informatie en advies vragen. Wij verwijzen ze door naar Fit!Ned en EREPS. Dus dat zijn ook écht de online podia waarop fitnesscentra zich kunnen profileren en onderscheiden. Ze weten dat potentiële klanten zich daar oriënteren op het aanbod van fitnesscentra.”

Fit!Ned is voor de leden van Fit!vak een gratis toepassing. Er wordt wel van ze verwacht dat ze deze applicatie zelf invullen en bijhouden. Daarom is het technisch laagdrempelig ingericht, zodat leden het eenvoudig kunnen onderhouden.

Bekijk de zoek & vind applicatie op www.fitned.nl

Eerste Meijers Inspiration Day 2013 succesvol

Zaterdag 19 januari organiseerde Meijers Fit & Gezond de eerste Meijers Inspiration Day van 2013 bij Piazza Sports In Houten. Dit nieuwe concept, waarbij op 1 dag meerdere korte workshops worden aangeboden, was bedoeld om inspiratie op te doen en kennis te maken met de nieuwste trends op het gebied van functionele training. De thema’s die op het programma stonden, liepen uiteen van flexibiliteit training met Trigger Point Therapy, tot Stroops Performance Training. Tijdens de Trigger Point Therapy workshop werd een tipje van de sluier opgelicht over de moge-lijkheden van myofascial compression techniques. De Kamagon workshop die volgde, gaf een totaal nieuwe kijk op balanstraining: Hydro Inertia Technology. De workshops Dynamax en Stroops , gericht op power en performance, zaten boordevol met nieuwe, oefeningen die perfect inzetbaar zijn voor uitdagende bootcamp personal trainingen. Het praktijkgerichte karakter van de Inspiration Day, het gevarieerde aanbod aan workshops met actuele thema’s en de mogelijkheid om gebruik te maken van unieke acties werd door de deelnemers erg gewaardeerd. De volgende Inspiration Day staat gepland op zaterdag 27 april.

Meer informatie:www.meijers.com/opleidingen

body•LIFE 1I2013 I

Opleidingen en trainingen

Ook in de komende periode starten er weer veel opleidingen. En dat is wel een bewijs dat de branche volop in beweging is - de goede kant op. Want des te meer trainers en begeleiders (aanvullende) cursussen en opleidingen volgen, des te hoger het algemene niveau van de sector. Kies de opleiding die bij u of uw personeel past, en doe er uw voordeel mee. Een beter opgeleide begeleider is immers een duidelijke meerwaarde voor elke klant!

TTT Shape

23 februari Den Haag

2 cursusdagen waarin je leert hoe je alle belangrijke spiergroepen traint in een groepsles. Een uitstekende aanvulling op de basis aerobic opleiding. De meest effectieve en veilige oefeningen en variaties met gebruik van dynabands, tubes en dumbells.

TTT Basis Step

14 april Den Haag

Als je de basis van het lesgeven beheerst is de stepopleiding een geweldige aanvulling voor als je steples wilt leren geven. Je leert logisch opbouwen van basic tot complex. Je gaat werken met technieken waarmee je de meest creatieve stepchoreografieën leert ontwerpen. Na de vier dagen kun je op professionele wijze steples geven

TTT Cycle opleiding

14 en 21 april Den Haag

Deze tweedaagse opleiding is speciaal voor beginnende indoor cycling instructeurs. Geef je nog geen fietslessen of nog maar kort? Dan geeft deze korte opleiding je de juiste basis om mee te starten. TTT CYCLE trainer Danny Janson is een veelgevraagd en ervaren fitness- en cyclingdocent. Zijn enthousiasme en gave om theoretische kennis op praktische manier over te dragen zijn al jaren zijn visitekaartje.

TTT Club Dance

18 mei Den Haag

Tijdens deze 3 -daagse opleiding leer je een cardioles te geven met waanzinnige moves in verschillende dansstijlen als GOGO, house, latin en show. Met de geleerde methoden kun je iedereen laten swingen en zweten.  Een zeer geschikte les op fitnesscentra om het groepslesrooster een extra impuls te geven. Zeer geschikt voor danscentra als conditiedansles.

 

TTT The Gladiator Workouts opleiding

24 februari en 17 maart Den Haag

Dit is het nieuwe, high intensity (groeps)fitness en personal training concept . The gladiator workouts® bestaat in de basis uit 3 fitnessformats die alledrie specifieke fitnesseigenschappen benadrukken en perfect zijn om te periodiseren. Inhoudelijk hebben de workouts gemeen dat ze de hormoonhuishouding op de juiste manier beïnvloeden. Daarbij zijn ze zorgvuldig ontworpen om zowel kracht, cardio en core te trainen op een functionele manier. In the gladiator workouts® vind je een concept van ‘ready-to-use’ trainingschema’s in een mooi en inspirerend jasje. Met een ondersteunend programma dat het geschikt maakt voor iedereen ongeacht geslacht, leeftijd of fitheid.

TTT Fight

4 en 11 mei Leiderdorp

Waanzinnige cardioworkouts geven met gebruik van vele technieken uit verschillende vechtsporten leer je hier! Onze TTT FIGHT trainers hebben een ruime achtergrond in de vechtsport en hebben hun kennis en ervaring in een verantwoord en effectief groepslesjasje gestoken.

 

TTT The Gladiator Workouts Bootcamp

21 april Delft

The Gladiator Workouts Bootcamp bestaat uit 3 fantastische outdoor trainingen, helemaal uitgewerkt en ready to use. De formats hebben net als de basistrainingen van The Gladiator Workouts allemaal een andere indeling qua focus op verschillende fitnessaspecten en werk-rust verhoudingen. Twee van de drie trainingen zijn ook heel goed indoor te doen, bijvoorbeeld ter variatie op de Spartacus-, Maximus-, en Titus Workouts.

FIT!VAK FITNESSTRAINER-A

(EREPS level 3) - 10 dagen

4-mrt-13 Breda

8-mrt-13 Tilburg / Eindhoven

10-mrt-13 Tilburg / Nieuwegein / Apeldoorn

16-mrt-13 Apeldoorn

5-apr-13 Amsterdam / Den Haag

6-apr-13 Tilburg / Nieuwegein

NIEUW! FIT!VAK FITNESSTRAINER-A (EREPS level 3) - 12 AVONDEN

1-mrt-13 AVOND Tilburg / Nieuwegein

FIT!VAK FITNESSTRAINER-A

(EREPS level 3) - 6 dagen

11-mrt-13 Breda

15-mrt-13 Tilburg / Eindhoven

23-mrt-13 Apeldoorn

24-mrt-13 Tilburg / Nieuwegein

12-apr-13 Amsterdam / Den Haag

13-apr-13 Tilburg / Nieuwegein

FIT!VAK FITNESSTRAINER-A

(EREPS level 3) - 3 dagen

12-apr-13 Tilburg / Eindhoven

15-apr-13 Breda

12-mei-13 Tilburg / Nieuwegein

17-mei-13 Amsterdam / Den Haag

18-mei-13 Tilburg / Nieuwegein

FIT!VAK FITNESSTRAINER-B - INTERNATIONAAL PERSONAL TRAINER (EREPS level 4)

21-feb-13 Breda

14-apr-13 Nieuwegein

FIT!VAK PERSONAL TRAINER

basismodule

19-mrt-13 Nieuwegein

PARAMEDISCH FITNESSTRAINER

9-mrt-13 Nieuwegein

18-mei-13 Nieuwegein

BEWEGINGSDESKUNDIGE SENIORENSPORT

3-apr-13 Nieuwegein

GROEPLESINSTRUCTEUR

(EREPS level 3)

12-mei-13 Indoor Cycling Instructor, Nieuwegein

10-mrt-13 Fit!vak Allround Groepslesdocent, Nieuwegein

BGN GEWICHTSCONSULENT REGULIER - 18 dagen

22-mrt-13 Breda / Eindhoven

BGN GEWICHTSCONSULENT VERKORT - 10 dagen

16-feb-13 Nieuwegein / Apeldoorn

19-apr-13 Breda

MEDIC FIRST AID (EHBO)

24-mrt-13 Breda (retraining)

7-apr-13 Nieuwegein (opleiding)

NIEUW! KIND & VOEDING, gewichts- en voedingsconsulent voor kinderen én ouders

6-apr-13 Nieuwegein / Breda

NIEUW! SPORT, VOEDING EN SUPPLE-MENTEN, consulent voor (top)sporters

26-mrt-13 Nieuwegein / Breda

NIEUW! BEWEEGCONSULENT,

beweegt mensen

26-feb-13 Nieuwegein

NIEUW! LEEFSTIJLCOACH, coaching voor gezondheidsprofessionals

28-feb-13 Breda

NIEUW! CITY BOOTCAMP, train als een oermens in de stad

3-mrt-13 Amsterdam

8-mei-13 Breda

NIEUW! FUNCTIONAL TRAINER, core power training

1-mrt-13 Breda

Kijk op www.opleidingen2000.nl voor meer informatie of stuur een mail naar

info@opleidingen2000.nl

Opleidingen I health

Edities